Cookie
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Elfogadom
Hírek

Hírek

Változás az élen: ez mostanában a magyarok kedvenc autómárkája

2024.február 22.

Csaknem 75 ezer használt autó cserélt gazdát az év első hónapjában.
Idén sem lesz nagy fellendülés az agrárgéppiacon

2024.február 22.

A tavalyi jelentős csökkenés után idén sem várható fellendülés a mezőgazdasági gépek piacán. A terménypiaci helyzet meglehetősen borús, és a meghatározó uniós pályázatok is csak jövőre élénkíthetik a forgalmat.
Kiderült, mennyi, és milyen elektromos járművet vásárolnának támogatással itthon a vállalatok

2024.február 22.

A vállalkozások február 5-e óta kérhetnek vissza nem térítendő állami hozzájárulást tisztán elektromos személygépkocsi, teherautó vagy kisbusz beszerzéséhez. Mostanáig 1658 cég igényelt támogatást 2047 járműre, közel 8 milliárd forint értékben. A zöldenergia hasznosítást ösztönző kiírásra jövő tavaszig várják a pályázatokat – áll az Energiaügyi Minisztérium közleményében.
Megérkeztek a friss adatok: nagyot ment a lízingpiac tavaly, de a kilátások bizonytalanok

2024.február 19.

2023-ban növekedett a megkötött lízingszerződések száma az előző évhez képest, és a kihelyezett pénzösszeg is emelkedett. A Magyar Lízingszövetség szerint a piac fő mozgatórugója a tavalyi utolsó negyedévben a javuló kamatkörnyezet volt.
Kimerítették a cégek a Baross Gábor Hitelprogram keretét, leálltak a befogadások

2024.február 15.

Egy hónap leforgása alatt annyi kérelem érkezett be a magyar vállalatoktól az EXIM-hez, amely kimerítette a 200 milliárd forint többletforrással megnövelt Baross Gábor Hitelprogram keretét – közölte a bank. Összesen 150 darab hitelkérelmet nyújtottak be beruházási célra, a hitelkérelmek befogadása szünetel, a már beérkezett igénylések elbírálása pedig folyamatban van.
Állami ingyenmilliók villanyautóra: nem ugrottak rá a cégek tömegével

2024.február 08.

A hétfőn délután elstartolt elektromos járműtámogatási pályázaton kedd reggelig 1121 vállalkozás nyújtotta be a támogatási kérelmét – jelezte kedd délutáni közleményében az Energiaügyi Minisztérium. Ez arra utal, hogy nincs hatalmas tolongás a pályázaton (9375 projekt támogatható a 30 milliárd forintos programban)...
Új világ jön az EU-ban, hatalmas feladat előtt állnak a bankok Magyarországon

2024.február 08.

Kevesebb mint egy év múlva élesedik az Európai Unió digitális működési rezilienciáról szóló új szabálya, a DORA, mely fontos új feladatokat ró a bankokra elsősorban a kibervédelem terén. Bár a részletszabályok második csomagját várhatóan 2024. július 17-én fogják csak véglegesíteni, már most mintegy 400 elvárás szerepel a DORA-listán.
Megdrágulnak az autók a vörös-tengeri fennakadás miatt?

2024.február 03.

A Vörös-tengernél történő fennakadások miatt Afrikát megkerülve hosszabb úton jutnak el a konténerhajók Kínából Európába, ez különböző iparági bejelentések szerint több termék esetében is hiányhoz és jelentős dráguláshoz vezethet.