Cookie
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Elfogadom
Tudásbázis

Tudásbázis

2020.január 24.

Az alábbi brossura a „Gépjármű-átvételi útmutató” második kiadásának a kishaszongépjárművekre aktualizált változata, amely segít meghatározni a haszongépjárművek használata során keletkezett elfogadható és nem elfogadható sérülések típusait az autóbérleti szerződés megszűnését követően.

2019.szeptember 10.

A 2018. évi LXXXII. törvény 2019. január 1-jei hatállyal módosította az általános forgalmi adóról szóló törvény a személygépkocsi bérbevételét illetve nyílt végű pénzügyi lízingbe vételét terhelő előzetesen felszámított adó levonására vonatkozó rendelkezéseket. Az alábbiakban bemutatjuk az új szabályozás lényegét.

2019.szeptember 10.

2019. szeptember 9-én a NAV egy kiegészítést adott ki a korábbi, 2018 decemberi, a gazdasági és magáncélra egyaránt használt személygépkocsi bérbevételt terhelő előzetesen felszámított áfa kezelésére vonatkozó tájékoztatót. Ez az eddig kialakult gyakorlattal szemben jelentős szigorítást vezet be az adólevonási jog érdekében kialakítandó nyilvántartással kapcsolatban.

2019.szeptember 10.

Tájékoztató a nagycsaládosok személygépkocsi-szerzési támogatását finanszírozással igénybe venni kívánók részére

2018.június 12.

A Lízingszövetség Flotta Bizottsága átdolgozta a 2012-ben kiadott egységes gépjármű visszavételi útmutatót. Az egységes gépjármű visszavételi útmutató segítségével az ügyfelek egyértelműen láthatják, hogy a gépjármű visszaadásakor mely sérülések számítanak a normál használat során elfogadott kategóriába, és melyek fognak plusz költséget jelenteni számukra.

2017.október 11.

A Magyar Lízing- és Finanszírozó Társaságok Szövetsége folyamatosan dolgozik azon, hogy a lízingről minél több és pontosabb információ legyen elérhető, és a lízingcégek meglévő, illetve potenciális ügyfelei minél átfogóbb tájékoztatásban részesüljenek.

2016.május 04.

"Amit a hitelről és lízingről tudni kell" című tájékoztató füzet elektronikusan ezen a linken érhető el.