Elfogadom

Bizottságok

Autó Bizottság

A Bizottság feladata a gépjármű finanszírozással kapcsolatos problémák feltárása, a feladatok összefogása, a közös célkitűzések meghatározása, valamint előterjesztések megvitatása és határozati javaslatok elkészítése a Magyar Lízingszövetség Elnöksége részére.

A bizottságban közel az összes Magyarországon működő gépjármű finanszírozással foglalkozó finanszírozó jelen van.

A bizottság negyedévente ülésezik.

Mihó Mihály – Merkantil

Ellenőrző Bizottság

A Bizottság feladata a Lízingszövetség gazdálkodása tervezésének ellenőrzése, az éves költségvetés véleményezése az Elnökség és a Közgyűlés részére történő előterjesztést megelőzően.
A Lízingszövetség gazdálkodásának az éves költségvetési terv és annak tényleges megvalósulásának összehasonlításával történő rendszeres, negyedévenkénti ellenőrzése, a Főtitkár által benyújtott riportok alapján, valamint a Főtitkár Lízingszövetség gazdálkodásával kapcsolatos munkájának támogatása.

Tuboly Zoltán – OTP Bank

Tagjai:

• Galambos Gábor – MKB-Euroleasing
  • Baier Henrik – Deutsche Leasing

Eszköz és Truck Bizottság

Az Eszköz és Truck Bizottság elsődleges feladata az eszközalapú finanszírozási forma penetrációjának növelése Magyarországon, a pénzügyi lízing egyenrangúsítása a hitellel szemben.

Kovács Zsolt – UniCredit Leasing

Etikai Bizottság

A lízingcégek, ügyfeleik, vagy egyéb, a lízigpiachoz kapcsolódó szereplők által az eszköz alapú finanszírozási piaccal kapcsolatban felvetett etikai kérdések vizsgálata, állásfoglalások kialakítása és elfogadtatása a piaci szereplők által.

Zs. Nagy István – Merkantil

Flotta Bizottság

A bizottság feladata a flottaszolgáltatásokkal foglalkozó finanszírozó cégeket érintő témák, így például az operatív lízing jogi és számviteli szabályozásával kapcsolatos álláspont képviselete.

A bizottság 2 havonta ülésezik a Lízingszövetség székhelyén.

Kovách Kristóf – Arval

Jogi Bizottság

A Bizottság feladata a tagvállalatok közötti jogi témákkal kapcsolatos tapasztalatcsere, a Lízingszövetség érdekképviseleti tevékenységének jogi aspektusai, törvénymódosítási javaslatok véleményezése, kodifikációs feladatok.

dr. Böde Tamás – MKB-Euroleasing

Kontrolling Bizottság

A Kontrolling Bizottság célja makroadatok és előrejelzések gyűjtése és azok publikálása a tagok felé; piaci adatok (autó, tehergépjármű, gépek, eszközök) és prognózisok gyűjtése és rendszerezése; a profitabilitásra, kockázatokra, stb. vonatkozó publikus adatok összegyűjtése és rendszerezése a lízingszektorra nézve; európai lízingpiaci adatok gyűjtése, publikálása; a meglévő negyedéves adatok outputjának áttekintése, karbantartása, elemzések, magyarázatok elkészítése a sajtó és a döntéshozók, stakeholderek felé; alap-prezentációk, lobby-anyagok alátámasztása adatokkal, elemzésekkel.

Csonka Máté – Deutsche Leasing

Oktatási Bizottság

A bizottság célja, hogy összefogja, koordinálja a lízinggel kapcsolatos, lízingszövetségi szinten végzett oktatási és ismeretterjesztési tevékenységet.

dr. Györgyi Dóra – PEAC Finance

Risk Bizottság

A Risk Bizottság célja a lízingcégek kockázatkezelési gyakorlatával kapcsolatos tapasztalatcsere, tudásmegosztás és a lízingcsalások visszaszorítása.

Bizottságvezető: Dömös Gábor – UniCredit Leasing

Számviteli/Adó Bizottság

A bizottság célja a lízingcégeket érintő adó és számviteli kérdések megvitatása, tapasztalatcsere, a szabályozás anomáliáinak megszűntetésére irányuló érdekképviseleti tevékenység kezdeményezése, koordinálása, szakmai támogatása. A lízing hazai szabályozói környezetének bizonytalansága, a nemzetközi számviteli standardek lízinget érintő változásai, az ÁFA, illeték és adótörvények különböző, a lízing, mint finanszírozási forma számára hátrányos elemei megkövetelik, hogy a szakma szoros együttműködésben dolgozza ki javaslatait a kockázatok és a költségek csökkentése érdekében.

Tuboly Zoltán – OTP Bank