Cookie
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Elfogadom

Magyar Lízingszövetség

Mire jó a lízing?

Amikor egy nagyértékű fogyasztási cikket szeretnénk vásárolni (pl. egy autót), a legtöbb esetben háromféleképpen juthatunk hozzá. Mélyen a zsebünkbe nyúlunk, és egyszerűen megvásároljuk, vagy – ha nem tudunk, illetve nem akarunk egyszerre nagyon sok pénzt költeni rá - felvehetünk hitelt vagy lízingelhetjük is azt. Egy autó lízingelésénél például előbb kezdhetjük el használni azt, minthogy kifizettük volna az értékét. Az autó árát havidíjban törlesztjük, így amíg ki nem fizettük a teljes lízingdíjat, az a lízingcég tulajdonában mard. Ha a lízingfizetés időtartama lejár, az autó a miénk lesz.

Mit lízingelhetek?

A lízing esetében a tulajdonjog a lízingcégnél van, az ügyfél a lízingdíj ellenében használja az adott eszközt. A futamidő végén – konstrukciótól függően - a maradványérték összegéért meg lehet vásárolni az eszközt. Magánszemélyként az alábbiakat lehet lízingelni:

Személyautó
Személyautó
Személyautó
Kisteherautó
Kisteherautó
Kisteherautó
Motor
Motor
Motor
Hajó
Hajó
Hajó
Lakás
Lakás
Lakás

Szakértőinket kérdeztük!

Fekete Csaba Zoltán
A Lízingszövetség elnökségi tagja
Zs. Nagy István
A Lízingszövetség elnöke
Elek Zoltán
Lízingszakértő

Aktualitások a lízingről

2021.január 14.

A hazai lízingpiac 20 százalék körüli mértékben eshetett vissza a piac tavaly, a pandémia múltával ugyanakkor a gyors, rugalmas, lízingkonstrukciók segíthetik a gazdaság felpattanását - mondta a Világgazdaságnak Nyikos Katalin, a Magyar Lízingszövetség elnöke.