Cookie
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Elfogadom
Hírek

Hírek

Tovább drágulhatnak az autók – útelágazáshoz ért a piac

2021.augusztus 18.

Bár a magyar és nemzetközi szinten is erősödött az új autók piaca, a járvány előtti szinteket még nem érte el. Az idei első félévben Magyarországon eladott több mint 75 ezer új autó éves szinten 11 százalékos bővülést jelent, de 16 százalékkal elmarad a 2019-ben elért eladásoktól.
Növekedésben a piac, de még van mit behozni

2021.augusztus 04.

Bár első látásra jelentős, 36 százalékos növekedést ért el a magyar lízingpiac a finanszírozott összeget tekintve, az új lízingszerződések száma pedig 16 százalékkal nőtt, a bővülés főként a bázishatásnak, azaz a járvány miatti tavalyi visszaesésnek köszönhető. Az ágazat a 2019-es szinteket még nem érte el.
Két év, közel 7 ezer új hétüléses, csaknem 21 milliárd forint – beszédes számok a nagycsaládosok autóvásárlási programjáról

2021.július 22.

Az indulás óta eltelt két év során fontos szerepet kapott a lízingfinanszírozás a nagycsaládosok államilag támogatott autóvásárlási programjában. A Magyar Lízingszövetség tagvállalatai közel 21 milliárd forint értékben nyújtottak finanszírozást új hétüléses autók megvásárlásához. Egy-egy autó esetében átlagosan több mint 3 millió forintot tett ki a finanszírozott összeg.
Kedvezményes konstrukciót kapnak a vállalkozások – a lízing is helyet kapott a Széchenyi Kártya Programban

2021.június 14.

A koronavírus-járvány utáni gazdasági fenntartható növekedés érdekében július 1-től elindul a Széchenyi Kártya Program keretein belül a Széchenyi Kártya Újraindítási Program, amelynek keretében többféle kedvezményes finanszírozási konstrukciót, köztük várhatóan szeptembertől támogatott lízingfinanszírozást igényelhetnek a magyar vállalkozások.
A járvány ellenére jól kezdte az évet a piac

2021.május 07.

Stabil eredménnyel zárta az év első negyedét a magyar lízingpiac a koronavírus-járvány okozta bizonytalan helyzet ellenére – közölte a Magyar Lízingszövetség. Az új lízingszerződések száma meghaladta a 20 ezret, ami lényegében stagnálást jelent az egy évvel korábbi szinthez képest, de közel 14 százalékos csökkenésnek felel meg 2019 azonos időszakához képest.
Zs. Nagy István lett a Magyar Lízingszövetség elnöke

2021.április 20.

A két évtizedes lízingpiaci tapasztalattal rendelkező Zs. Nagy István, a Merkantil-csoport kockázatkezelési igazgatója lesz a Magyar Lízingszövetség elnöke.
151 milliárd forint NHP Hajrá!-s lízingszerződésre

2021.április 09.

Összesen 151,2 milliárd forintértékben finanszírozták a mikro-, kis- és középvállalkozások beruházásait, eszközbeszerzéseit a lízingtársaságok a Magyar Nemzeti Bank NHP Hajrá! programjában tavaly április óta – közölte a Magyar Lízingszövetség.
Rányomta a bélyegét a lízingpiac tavalyi teljesítményére a koronavírus

2021.február 11.

Kisebb a sokk a vártnál, vannak jó eredmények is.