Elfogadom

Új részleteket árult el az EXIM a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramról

Februártól 700 milliárd forintos hitelkerettel elindul a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram a hazai vállalatok számára - jelentette be ma a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. Az EXIM most elárult néhány részletet is a programról, amellyel Kisgergely Kornél vezérigazgató szerint a teljes hazai vállalati szektor működését támogatni tudják.

Az EXIM Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram részeként a megcélzott magyar vállalatok februártól három különböző konstrukció formájában igényelhetnek rendkívül kedvezményes, fix kamatozású kölcsönt az EXIM Magyarországtól:

• az EXIM Baross Gábor Újraiparosítási Forgóeszközhitelt az igénylők a kedvezőtlen gazdasági körülmények hatásai miatt bekövetkezett likviditási hiány fedezésére és forgóeszköz-finanszírozásra használhatják fel.
  • Az EXIM Baross Gábor Újraiparosítási Beruházási Hitel a belföldön megvalósuló megkezdett, valamint új – kapacitásbővítési, hatékonyságjavítási és technológiakorszerűsítési – fejlesztések finanszírozására lesz fordítható.
  • Az EXIM Baross Gábor Újraiparosítási Zöld Hitel pedig a vállalatok nemzetközi versenyképességet javító energiahatékonysági, illetve megújuló energiatermelő beruházásainak finanszírozását fogja segíteni kedvezményes kamatozású konstrukciójával.

A hiteltermékekre vonatkozó pontos feltételek február 1-től az EXIM Magyarország weboldalán is elérhetők, néhány új részlet azonban már most kiderül az oldalról az alábbiak szerint.

Forgóeszközhitel

• likviditási hiány csökkentésére
  • forgóeszközök finanszírozására

• Forint hitel esetén max. évi 5% kamat
  • Euró hitel esetén max. évi 3,5% kamat

• akár 3 év futamidőre
  • rulírozó formában is

Beruházási hitel
A hitel igénybe vehető:

• megkezdett vagy új beruházásokra
  • gépek, berendezések, felszerelések, vásárlására, lízing formájában is

• Forinthitel esetén max. évi 6% kamat
  • Euróhitel esetén max. évi 3,5% kamat

• akár 8 év futamidőre
  • akár 2 év rendelkezésre tartási és türelmi idővel

Zöld beruházási hitel
A hitel igénybe vehető:

• megkezdett vagy új energiahatékonysági és megújuló energiatermelő beruházásokra
  • az energiaberuházás kiegészítő elemeként technológiai korszerűsítés is finanszírozható

• Forinthitel esetén max. évi 5% kamat
  • Euróhitel esetén max. évi 3,5% kamat

• akár 10 év futamidőre
  • akár 2 év rendelkezésre tartási és türelmi idővel
  • választható törlesztéssel: 1, 3 vagy 6 havonta

„Célunk az EXIM Magyarország vállalati finanszírozások piacán betöltött szerepének további erősítése, valamint a hozzánk forduló hitelkérelmező vállalkozások versenyképességének javításán keresztül a teljes hazai vállalati szektor működésének támogatása. Ennek egyik legfontosabb eszköze lesz az EXIM Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram, amelynek révén bankunk hatékonyan tudja segíteni a jelentős növekedési potenciállal bíró magyar vállalatok túlélését és új fejlődési pályára állását” – mondta el Kisgergely Kornél, az EXIM Magyarország vezérigazgatója.

Forrás: Új részleteket árult el az EXIM a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramról - Portfolio.hu