Elfogadom

Új elnökségi tag a Lízingszövetségben

A május 10-ei közgyűlésen új elnökségi tagot választottunk, Thomka Ferenc személyében. Ferenc az RCI Lízing és Autófinanszírozási Zrt. ügyvezető igazgatója. Célja, hogy a Lízingszövetség elnökségében az autós/captive vonalat erősítse. 2006 óta aktívan részt vesz a Lízingszövetség flotta és autós bizottságának munkájában is.

Ferenc közgazdászként diplomázott, 18 éve a Renault munkatársa. 2011-től az RCI Lízing Autófinanszírozási Zrt. Vezérigazgatója és az Igazgató Tanács Elnöke, ezzel párhuzamosan az RCI Services Kft. Ügyvezető igazgatója.
Ezt megelőzően, 1999-es belépése óta a következő pozíciókat töltötte be a cégnél: Flottaértékesítő, Zóna menedzser, Corporate Sales, majd Kereskedelmi igazgató.

Az RCI Lízing és Autófinanszírozási Zrt. 100%-os tulajdonosa, az RCI Banque S.A., a Renault S.A. márkafinanszírozója, a világ mintegy 30 országában működik. Magyarországon 2001-ben indította el tevékenységét, akkor még Renault Crédit Rt. néven. A cég fő tevékenysége a Renault és Nissan csoporthoz tartozó új, illetve egyéb márkájú használt gépjárművek finanszírozása a magyarországi Renault és Nissan márkakereskedői hálózatban.