Cookie
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Elfogadom

Jelasity Radovánt választották a Magyar Bankszövetség elnökévé

A tisztújítás eredményeként a 2020–2023 időszakra a Magyar Bankszövetség megválasztott tisztviselői:

Elnökség:

Elnök: Jelasity Radován, Elnök-vezérigazgató, ERSTE Bank

Alelnök: Becsei András, Vezérigazgató, OTP Jelzálogbank

Elnökségi tagok:

-       Hegedüs Éva, Elnök-vezérigazgató, Gránit Bank (kisbanki elnökségi tagi pozícióban)

-       Búza Éva, Vezérigazgató, Garantiqa, Hitelgarancia,

-       Simák Pál, Elnök-vezérigazgató, CIB Bank,

-       Vida József, Elnök-vezérigazgató, Takarékbank,

-       Zolnai György, Vezérigazgató, Raiffeisen Bank.

Jelasity Radován, a Magyar Bankszövetség újonnan megválasztott elnöke székfoglaló beszédében elmondta: „A koronavírus nem csupán gazdasági, hanem egyben civilizációs kihívást jelent mindannyiunk számára. Ugyanakkor hiszek a bankszektor katalizáló és pozitív gazdasági szerepében. Elkötelezett vagyok a párbeszéd, és a közös, mindenki számára elfogadható megoldások iránt. A bankszektor a gazdaságnak nem csak szerves része, hanem egyben tükörképe is: nincs stabil és erős bankszektor robusztus gazdaság nélkül, miként nincs robosztus gazdaság erős bankszektor nélkül sem.”

Hosszú távon az új elnöknek kifejezett szándéka az ügyfelek szektor felé irányuló bizalmának erősítése, a magyar bankszakma nemzetközi ismertségének valamint hazai reputációjának fejlesztése, és a szabályozó hatóságokkal folytatott együttműködés folyamatos fenntartása egyaránt.

Az elnökséggel közös feladatának tartja a bankszektort érintő prioritások meghatározását. Aktuálisan ezek közül kiemelte a kormányzat és az MNB által indított gazdasági programok gyors és hatékony végrehajtását. Az újraindítást célzó programokat a bankszektor aktívan támogatja, ugyanis átsegítik az ügyfeleket a koronavírus okozta gazdasági nehézségeken, így a gazdaság egészének adnak új lendületet. Az egészségügyi veszélyhelyzet tapasztalatait le kell szűrni. Ennek során előremutató a kormányzat és az MNB nyitottsága a digitalizációs javaslatcsomag több pontja kapcsán a bevezetésük felgyorsítására. Emellett a szektor régiós versenyképességének helyreállítására továbbra is cél a bankokat terhelő speciális közterhek mérséklése.

Végezetül a megválasztott elnök nagy elismeréssel szólt a bankszektor munkatársairól, akiknek a jóvoltából az elmúlt hónapokban kitartó munkával, fegyelemmel és rugalmassággal tudtuk a megváltozott körülmények között is folyamatosan biztosítani a banki ügyfélkiszolgálás és üzletmenet folytonosságát, a zavartalan pénzforgalmat.

Gratulálunk Jelasity Radovánnak és a Magyar Bankszövetség további testületi tagjainak is megválasztásukhoz. Egyúttal köszönjük Becsei András korábbi elnök, jelenlegi alelnök támogatását, és bízunk a további sikeres együttműködésben! További jó munkát kívánunk!