Elfogadom

követeléskezelési díj

Amennyiben a lízingcégnek a finanszírozási vagy biztosítéki szerződésből eredően, akár biztosítási esemény bekövetkezése miatt, akár a lejárt tartozások beszedésével, akár az eszköznek a lízingcég részére történő birtokbavételével vagy egyéb biztosíték érvényesítésével költségei merülnek fel, azokat általában az ügyfél köteles megfizetni. A követeléskezeléssel összefüggésben felszámítható díjak különösen, de nem kizárólagosan az alábbi eljárásokkal kapcsolatos költségek: (a) ügyfél illetve ezek képviselői személyes megkeresése (b) az eszköz felkutatása, (c) lejárt esedékességű követelések beszedésével kapcsolatos díjak, költségek - ideértve a postai, futár díjakat, valamint egyéb hatósági nyilvántartásokból történő adatszerzés díjait is (d) az eszköz birtokbavételével, őrzésével-tárolásával, biztosításával, esetleges állagmegóvó javításával, kárenyhítéssel, hasznosítással kapcsolatos költségek, (e) igazságügyi szakértő szakvéleményének díja, (f) esetleges dekoráció, cégjelzések eltávolításának a díja (f) az eszköz hasznosításával, értékesítésével kapcsolatos díjak és költségek, (g) jogi képviselő munkadíja és költségei, a jogi (peres és nemperes, bírósági, közjegyzői) eljárások díjai (pl. eljárási illeték).