Cookie
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Elfogadom

Régió Holding Kft.

  • Tulajdonos: Régió Holding Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft.
  • Cégvezető: Rubi Nándor
  • Székhely: 3300 Eger, Telekessy u. 7.
  • Telefon: 06 36 421 118
  • Ügyfélszolgálati telefonszám:
  • Email:
  • Weboldal: Weboldal

A Régió Cégcsoport anyavállalata, a Régió Holding Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft. 1993-ban alakult, lízingtevékenység folytatására. A csoport - későbbiekben bemutatandó - további négy tagja 1994 és 1997 között lett alapítva, a tevékenységi körüket leginkább szabályozó Hitelintézetekről és Pénzügyi Vállalkozásokról szóló törvény változásaival is összhangban. A Régió Holding Kft. üzletrészeit előző tulajdonosától 1995-ben vásárolta meg az a hét belföldi természetes személy, akik közül hat a mai napig a tulajdonosi kört alkotja és a társaságoknál a menedzsment tagjaként tevékeny közreműködője az eddigi sikereknek. A vállalkozás tulajdonosi szálon nem kötődik egyetlen multinacionális pénzügyi csoporthoz vagy befektetőhöz sem, külső forrásait néhány kereskedelmi bankkal kialakított, évek óta jól működő, tartós együttműködése biztosítja. A kapcsolatépítést és az üzletkötéseit egri, miskolci, szegedi és csíkszeredai (Románia) irodáiból bonyolítja a társaság, azonban üzleti kapcsolatrendszere az ország egészére kiterjed. A Társaságok az évek folyamán igyekeztek szisztematikusan felépíteni az ügyfélkörüket. Nagy hangsúlyt helyeztek a jó fizetőképességű, stabil piaci kapcsolatokkal rendelkező partnerek megtartására, az együttműködés szélesítésére, egy-egy ágazat minél teljesebb feltérképezésére. 

Cégcsoportunknak piaci részesedése van a földmunka-, szerszám-, illetve emelőgépek, építő- és műanyagipari gépek, berendezések, valamint egyes haszongépjármű márkák finanszírozásában. Az üzletkötő kollégák ajánlataik elkészítésénél mindig a partner egyéni igényeihez igazodó finanszírozási konstrukciót dolgozzák ki, így figyelembe vehetik a jogszabályi környezet adta előnyöket, a vállalkozások teherviselő képességét, esetleg az előállított, forgalmazott termékek szezonalitását.

A Régió Holding Kft. fő tevékenysége a Cégcsoport irányítása mellett a leendő, illetve a visszatérő partnerek gazdálkodásának értékelése, jogi státuszának ellenőrzése, a leányvállalatok számára a könyvelés és az informatikai háttér biztosítása, illetve az utóbbi években az operatív lízing (bérlet) szolgáltatás nyújtása.

A Régió Monéta Zrt. folytatja az MNB, mint felügyeleti hatóság ellenőrzése alá tartozó pénzügyi szolgáltató tevékenységeket, nevezetesen a pénzügyi lízinget, a faktoringot és a 2009. óta elkezdett "rossz" követelés vásárlási üzletágat.

A Régió Leasing IFN S.A. 2002-ben, Romániában alapított lízing társaság, melynek tevékenységi köre elsősorban Székelyföldre korlátozódik. Munkatársai megfelelő tapasztalatokkal bírnak a pénzügyi szakterületen.