Cookie
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Elfogadom

Mercarius Flottakezelő Kft.

  • Tulajdonos:
  • Cégvezető: Koleszár Róbert ügyvezető
  • Székhely: H-1142 Budapest, Komáromi út 36-38.
  • Telefon: +36-1-460-0783, fax: +36-1-460-0782
  • Ügyfélszolgálati telefonszám: +36-1-460-0783
  • Email:
  • Weboldal: Weboldal
  • On-line ügyfélszolgálat: Weboldal

Az 1996-ban belföldi magánszemélyek által alapított, kezdetben hagyományos értelemben vett rent-a-car tevékenységre fókuszáló vállalkozás, részben az időközben végbement tulajdonosi szerkezet változásnak is köszönhetően, organikus fejlődéssel mára a magyarországi gépjármű flottakezelési piac ismert szereplőjévé vált.
A vállalkozás által kezelt flottaméret, mint piaci részesedés mérőszám vonatkozásában a Mercarius Kft. a nemzetközi tulajdonosi háttérrel rendelkező versenytársakhoz viszonyítva kis-közepes szereplőnek, a tisztán hazai magánszemélyek által tulajdonolt flottakezelő vállalkozások viszonyában meghatározó piaci szereplőnek tekinthető.
A Mercarius Kft. a gépjármű flottakezelési szolgáltatások teljes vertikumát nyújtja partnereinek, azzal a magyarországi flottakezelési piacon kurrensnek nevezhető sajátossággal, hogy – a kárjavítások, karosszéria munkák kivételével – minden tevékenységet azonos cég keretében, azonos telephelyen, saját szervizbázissal, saját alkalmazottakkal lát el, az esetlegesen igénybevett alvállalkozók szerepe marginális.
A Mercarius szolgáltatása szinte kizárólag - a flottakezelő cégek terminológiájában - a full service lease / operatív lízing üzleti modellre épül, mely alatt olyan flottamanagement szolgáltatást értünk, mely az alkalmazott – háttér – finanszírozási terméktől (bérlet, pénzügyi lízing, hitel) független, finanszírozást és flottakezelési szolgáltatást is tartalmazó konstrukció.
A Mecarius vevőprofilja mind a tulajdonosi háttér (privát, állami), mind az iparági besorolás, mind a cégméret vonatkozásában vegyes. Legjelentősebb vevői az energia,- olaj-és gázipar, gyógyszeripar, információ technológiai iparági szereplők, ezen belül is az utóbbi években súlyponteltolódás figyelhető meg az államháztartási szféra irányába.