Cookie
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Elfogadom
Hírek

Hírek

Durva növekedés az autópiacon, de van rá magyarázat

2021.május 11.

Első látásra hihetetlenül jó áprilist zárt a magyarországi autópiac, de az eladások növekedése elsősorban a tavalyi alacsony értékekkel magyarázhatóak.
A járvány ellenére jól kezdte az évet a piac

2021.május 07.

Stabil eredménnyel zárta az év első negyedét a magyar lízingpiac a koronavírus-járvány okozta bizonytalan helyzet ellenére – közölte a Magyar Lízingszövetség. Az új lízingszerződések száma meghaladta a 20 ezret, ami lényegében stagnálást jelent az egy évvel korábbi szinthez képest, de közel 14 százalékos csökkenésnek felel meg 2019 azonos időszakához képest.
Már több mint 2 200 milliárd forintnyi hitelt vettek fel a vállalkozások az NHP Hajrában

2021.május 04.

A részt vevő hitelintézetek az általuk 2021. április 30-ig beküldött adatszolgáltatás alapján 34 108 vállalattal kötöttek hitel- vagy lízingszerződést, 2 220 milliárd forint összegben​​​​​​​.
A fizetési moratórium alkalmazásának hazai tapasztalatai

2021.május 03.

Az MNB prezentációja elérhető az alábbiakban.

2021.április 30.

Az AKI legfrissebb Pénzügyi Hírlevele elérhető az alábbiakban.
Konjunktúra felmérés - Az MNB vállalati felméréseinek eredményei

2021.április 30.

Az MNB vállalati konjunktúra indexe az elmúlt 3 hónapban fokozatosan javult. December óta az index értéke -14 pontról -2 pontra emelkedett márciusra. Az aktuális helyzet megítélése fokozatosan javult, míg a várakozások indexe továbbra is magas szinten alakult, de márciusban kissé csökkent.
Tesz-vesz város és a lízing – edukációs videót készített a Lízingszövetség

2021.április 28.

Edukációs kampányt indított a Lízingszövetség, a program keretében szakértők segítségével járták körbe a lízing alapfogalmait, a lízinget sikeresen használó vállalkozások mutatkoznak be, és egy edukációs videó is készült a fiatalabb korosztály számára.
Megjelent a hitelintézeteknek szóló új zöld MNB ajánlás

2021.április 27.

Az ajánlás célja a hazai bankszektor tudatosságának és felkészültségének javítása az éghajlatváltozással kapcsolatos és a környezeti kockázatok, továbbá az új szabályozási feladatok kapcsán.