Cookie
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Elfogadom
Hírek

Hírek

Az emelkedő árak húzzák a lízingpiacot

2023.november 08.

2023 harmadik negyedévében is folytatódott a hazai piac bővülése a Magyar Lízingszövetség legfrissebb jelentése szerint, bár ennek motorját elsősorban a növekedő árak jelentették. Ennek köszönhetően a kihelyezések nagysága idén elérte már a 634,6 milliárd forintot, ami összességében 6,4% -os emelkedés az előző év azonos időszakához képest.
Késik a trendváltás a hazai lízingpiacon

2023.augusztus 14.

A Magyar Lízingszövetség legfrissebb, második negyedéves jelentése szerint folytatódott az előző évi növekedés a hazai lízingpiacon, a finanszírozott összeg már elérte a 429,11 milliárd forintot. Azonban sajnos nincs még ok az elégedettségre, mivel a szerződések száma tovább csökkent szinte minden eszközkategóriában.
Erős kezdés, mégis felemás eredmények 2023 első negyedévében a lízingpiacon

2023.május 17.

Elkészült a Magyar Lízingszövetség idei első jelentése, amely bár 2008 óta nem látott, rekordnak számító eredményekről számol be, arról is árulkodik, hogy az elmúlt év kedvezőtlen piaci folyamatai még erre az évre is elkerülhetetlenül rányomják bélyegüket.
Tovább drágulhatnak az autók – útelágazáshoz ért a piac

2021.augusztus 18.

Bár a magyar és nemzetközi szinten is erősödött az új autók piaca, a járvány előtti szinteket még nem érte el. Az idei első félévben Magyarországon eladott több mint 75 ezer új autó éves szinten 11 százalékos bővülést jelent, de 16 százalékkal elmarad a 2019-ben elért eladásoktól.
Növekedésben a piac, de még van mit behozni

2021.augusztus 04.

Bár első látásra jelentős, 36 százalékos növekedést ért el a magyar lízingpiac a finanszírozott összeget tekintve, az új lízingszerződések száma pedig 16 százalékkal nőtt, a bővülés főként a bázishatásnak, azaz a járvány miatti tavalyi visszaesésnek köszönhető. Az ágazat a 2019-es szinteket még nem érte el.
Két év, közel 7 ezer új hétüléses, csaknem 21 milliárd forint – beszédes számok a nagycsaládosok autóvásárlási programjáról

2021.július 22.

Az indulás óta eltelt két év során fontos szerepet kapott a lízingfinanszírozás a nagycsaládosok államilag támogatott autóvásárlási programjában. A Magyar Lízingszövetség tagvállalatai közel 21 milliárd forint értékben nyújtottak finanszírozást új hétüléses autók megvásárlásához. Egy-egy autó esetében átlagosan több mint 3 millió forintot tett ki a finanszírozott összeg.
Kedvezményes konstrukciót kapnak a vállalkozások – a lízing is helyet kapott a Széchenyi Kártya Programban

2021.június 14.

A koronavírus-járvány utáni gazdasági fenntartható növekedés érdekében július 1-től elindul a Széchenyi Kártya Program keretein belül a Széchenyi Kártya Újraindítási Program, amelynek keretében többféle kedvezményes finanszírozási konstrukciót, köztük várhatóan szeptembertől támogatott lízingfinanszírozást igényelhetnek a magyar vállalkozások.
A járvány ellenére jól kezdte az évet a piac

2021.május 07.

Stabil eredménnyel zárta az év első negyedét a magyar lízingpiac a koronavírus-járvány okozta bizonytalan helyzet ellenére – közölte a Magyar Lízingszövetség. Az új lízingszerződések száma meghaladta a 20 ezret, ami lényegében stagnálást jelent az egy évvel korábbi szinthez képest, de közel 14 százalékos csökkenésnek felel meg 2019 azonos időszakához képest.