Cookie
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Elfogadom
Hírek

Hírek

Rányomta a bélyegét a lízingpiac tavalyi teljesítményére a koronavírus

2021.február 11.

Kisebb a sokk a vártnál, vannak jó eredmények is.
Több mint 5700 hétüléses autóhoz 16,9 milliárd forintot biztosítottak a lízingcégek

2021.február 03.

Közel 4 ezer új, hétüléses autóra kötöttek lízingszerződést 2020-ban az érintettek az államilag támogatott autóvásárlási programban.
Magyar Lízingszövetség: Már 10 milliárd felett a nagycsaládosok

2021.január 04.

Az idén összesen 3580 darab új, hétüléses autó megvásárlására kötöttek lízingszerződést az államilag támogatott program keretében – közölte a Magyar Lízingszövetség. Ezzel a lízingcégek által finanszírozott összeg átlépte a 10 milliárd forintos határt.
Sasinszki Imre az Év Lízingszakembere - Életműdíjakat is adományozott a Lízingszövetség

2020.december 15.

A Magyar Lízingszövetség az idén is megválasztotta az Év Lízingszakemberét. A díjat Sasinszki Imre, az MKB Euroleasing Autólízing Zrt. igazgatósági tagja, kockázatkezelési és követeléskezelési igazgatója kapta. Ebben az évben a Szövetség Elnöksége életműdíjak adományozásáról is döntött: Pfandler Tamás (Budapest Autó) és dr. Kishonti László (De Lage Landen) részesültek az elismerésben.
Európai csökkenés kivételekkel - készül az új időszakra a lízingpiac

2020.november 23.

Az európai lízingpiac a magyarhoz hasonlóan zsugorodott a járvány hatására az év első felében: az új szerződések összege 121 milliárd eurót tett ki, ez 24 százalékos visszaesésnek felel meg.
Némi javulás látható a piacon

2020.november 02.

Bár a járványhatás miatt több mint 20 százalékkal 425 milliárd forintra csökkent a finanszírozott összeg a magyarországi lízingpiacon az első háromnegyed évben, a mélypontot maga mögött hagyta a szektor.
Egyre korszerűbb gépek a mezőgazdaságban - kiemelt szerepet kap a lízing

2020.október 23.

A koronavírus-járvány ellenére az agárgép-lízing tartja magát, a finanszírozott összeg közel 1 százalékkal emelkedett a második negyedévben, a teljes portfólió értéke pedig 11 százalékkal 192 milliárd forint fölé nőtt.
Javított az autópiac, de korai fordulatról beszélni – sok még a kérdés

2020.október 08.

Szeptemberben a magyar járműpiac növekedés ért el, az új autóknál 18,6 százalékos, a furgonoknál pedig 43,9 százalékos volt az éves emelkedés. Bár ez fordulatot jelent a korábbi hónapok negatív eredményeihez képest, ám a korábbi adatokat nézve nem számítanak kiugrónak a szeptemberi eladások és a növekedés részben a bázishatásnak köszönhető.