Elfogadom

Fáykiss Péter

• igazgató
  • Digitalizációs Igazgatóság - Magyar Nemzeti Bank

2009-ben végzett a Budapesti Corvinus Egyetemen. Az egyetemi évek alatt 2007-2008 között dolgozott az IFUA Horváth & Partners nemzetközi tanácsadó cég pénzügyi intézményekkel foglalkozó területén, majd 2008 második felében külföldön végezte külföldi szakmai gyakorlatát szintén pénzügyi területen. 2009-től a Magyar Nemzeti Bank munkatársa, ahol részt vett a Bázel III szabályozói javaslatcsomag európai implementációjának (CRR/CRD IV) hazai hatásait elemző csapat munkájában. 2013-ban a Nemzetgazdasági Minisztérium Pénzügyi Szabályozási főosztályának főosztályvezető helyettese lett, ahol főként a CRD IV európai szabályozáscsomag hazai implementációjáért és az új hitelintézeti törvény előkészítéséért felelt. 2014-től a jegybank Makroprudenciális politika főosztályának vezetője, ahol a hazai széleskörű makroprudenciális eszköztár (adósságfék szabályok, anticiklikus tőkepuffer, rendszerszinten jelentős intézmények tőkepuffere, makroprudenciális finanszírozási előírások, stb.) kialakítását és bevezetését koordinálta. 2017-től igazgató az MNB Makroprudenciális területén, 2019-től pedig az MNB új Digitalizációs igazgatóságát vezeti. 2009-től rendszeres előadó különböző szakmai fórumokon, illetve egyetemi és szakkollégiumi kurzusokon.