Cookie
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Elfogadom
Hírek

Hírek

AgsomashExpo: a miniszter lát még tartalékot a magyar mezőgazdaságban

2023.január 30.

Tovább folytatódik a mezőgazdaság és az élelmiszeripar technológiai modernizációja, az ehhez szükséges források rendelkezésre állnak – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a 41. AgromashExpo agrárgép-kiállítás megnyitóján.
Öveket becsatolni, rázós hét következik!

2023.január 30.

Itthon csendesnek ígérkeznek a következő napok, ezzel ellentétben külföldről folyamatosan jönnek majd az impulzusok. Lesznek kulcsfontosságú kamatdöntések és makrogazdasági adatok is, melyek a piaci hangulatot is alapjaiban változtathatják meg.
Számoljunk, luxus-e még az elektromos autó, vagy már olcsóbb a benzinesnél

2023.január 30.

Sok szempontot kell figyelembe vennie annak, aki most venne elektromos autót, hiszen az átlagot meghaladó áramfogyasztásért jelentősen többet kell már fizetni, mint akár egy-két éve, viszont az ársapka kivezetésével az üzemanyagköltségek is megugrottak.
Napokon belül elindul a kormány 700 milliárdos hitelprogramja, új részleteket árultak el

2023.január 26.

Enyhülőben van az energiapiaci nyomás a magyar cégeken, a tevékenységük finanszírozására azonban jóval drágább piaci hitelek állnak rendelkezésre, mint akár csak egy-két évvel ezelőtt. Csak idén 300 milliárd forintnyi olyan hitel jár le a magyar cégeknél, amelyeket a járvány elején elindított jegybanki NHP Hajrában vettek fel a cégek legfeljebb 2,5 %-os kamat mellett.
Új részleteket árult el az EXIM a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramról

2023.január 24.

Februártól 700 milliárd forintos hitelkerettel elindul a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram a hazai vállalatok számára - jelentette be ma a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. Az EXIM most elárult néhány részletet is a programról, amellyel Kisgergely Kornél vezérigazgató szerint a teljes hazai vállalati szektor működését támogatni tudják.
Mérföldkő az elektromos autóknál, könyörtelenül ütik a szöget a benzinesek koporsójába

2023.január 19.

Az elektromos járművek értékesítése tavaly globális mérföldkőhöz érkezett, és a friss adatok és becslések szerint először érte el a 10 százalék körüli piaci részesedést, elsősorban a Kínában és Európában tapasztalt erős növekedésnek köszönhetően - írja a WSJ. Míg az Egyesült Államokban az elektromos autók még mindig csak töredékét teszi, addig Európában és Kínában már jelentős a részesedésük...
Leaseurope Index - 2022 Q3

2023.január 17.

Mostantól elérhető a Leaseurope Index 2022 harmadik negyedévére vonatkozó teljes jelentése.
Pár éven belül jöhetnek a hidrogénhajtású buszok a tömegközlekedésben

2023.január 17.

A hidrogénben rejlő potenciál, mint a dekarbonizációs törekvések egyik lehetséges kulcsa, ma már nyilvánvaló, aligha van olyan uniós ország, amely ne rendelkezne valamilyen fajta hidrogénstratégiával. Azonban az, hogy a mindennapokban megjelenjen, vagy még inkább az ipari termelésben egyre nagyobb teret nyerjen, annak módja még korántsem egyértelmű....