Cookie
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Elfogadom
Hírek

Hírek

Óriási hálózatfejlesztésekre van szükség Európa-szerte, különben hoppon maradnak az elektromos autósok az utak mentén

2023.december 05.

Az Európai Unió számos országában komoly gondot jelent a villamosenergia hálózatok szűk kapacitása ahhoz, hogy az elektromos autók gyorsabb terjedéséhez szükséges töltőhálózatot ki lehessen építeni – mutat rá a Reuters a hétfői figyelmeztető anyagában a helyzetre.
Itt vannak azok az autók, amiket az igazán gazdagok vesznek Magyarországon

2023.december 05.

Pénteken érkeztek a friss magyarországi autóértékesítési statisztikák, akkor megnéztük, hogy mi mozgatja a teljes piacot, mi áll amögött, hogy az EU-ban egyedül a magyar piacon adnak el kevesebb autót idén, mint tavaly.
Milliárdos e-autós támogatási pályázatot indít a kormány – itt vannak a részletek

2023.december 01.

Összesen mintegy 90 milliárd forintnyi támogatási programot hirdetett meg a hazai e-mobilitási fejlesztésekre. A töltőhálózatkiépítése mellett a vállalkozások is pályázhatnak majd járművásárlásra az uniós finanszírozású projektekből.
Meghosszabbítja a kormány a kamatstopot - Sírjunk vagy nevessünk?

2023.november 30.

Meglepő is, meg nem is, hogy újra meghosszabbítja a kormány a december 31-én lejáró kamatstopot, a lakosságnak július 1-ig, a kkv-knak április 1-éig. A meghosszabbítás újabb tízmilliárdos nagyságrendű pénzügyi terhet jelent a bankoknak, amelynek pontos mértékét a kamatpálya fogja meghatározni. Az intézkedés jelenleg 300 ezer lakossági és a kormány szerint 30 ezer, az MNB szerint inkább 13 ezer kkv
Máris reagált a GFM a beruházási adatokra

2023.november 28.

A GFM szerint a növekedés és a beruházások helyreállásának jelenleg egy akadálya van: a növekvő pozitív reálkamat.
Tovább zuhantak a beruházások Magyarországon

2023.november 28.

Folytatódott a beruházások lejtmenete a harmadik negyedévben Magyarországon. A KSH jelentése szerint a volumen 2,2%-kal csökkent az előző negyedévhez képest, így éves alapon már 12,1%-os a visszaesés.
MNB: még soha nem volt ekkora nyereségük a bankoknak, de szaporodnak a kockázatok körülöttük

2023.november 28.

Stabil és sokkellenálló a magyar bankszektor, viszont oda kell figyelnie azokra a kockázatokra, amelyek a megemelkedett kamatkörnyezetből, a betétállomány csökkenéséből, az ingatlanok átértékelődéséből, vagy éppen a gyermekvállaláshoz kötött hitelekből fakadnak – hívta fel a figyelmet friss Pénzügyi stabilitási jelentésének bemutatóján a Magyar Nemzeti Bank.
Nagyot zuhant a magyar építőanyagpiac, sok helyen szüneteltették a gyártást

2023.november 27.

Az egyes hazai építőanyag-szegmensekben 5–50 százalékos termeléscsökkenésről számoltak be a hazai építőanyaggyártók az év első három negyedévében és októberben is. Szakmai szövetségük szerint az 5 százalék körüli hitelkamatok, valamint az energiahatékonyságot és a lakhatást ösztönző hosszú távú új programok hozhatnak tartós fordulatot. Segítene egy országos bérlakásfejlesztési program is.