Partnerek

Együttműködés a Bankszövetséggel

2007 februárjában együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Bankszövetség és a Lízingszövetség. A megállapodás célja, hogy tagszervezeteik működésének jogi és szabályozási környezetének fejlesztését elősegítsék, mindkét fél szuverén jogainak tiszteletben tartásával együttműködjenek az érdekazonosságokon alapuló, és az érdekvédelmi, érdekképviseleti különbségeket hordozó ügyekben a gazdasági és jogalkotási érdekegyeztetésben.

A két Szövetség az együttműködés keretében részt vesz egymás rendezvényein, a hozzájuk egyeztetésre, véleményezésre érkező jogszabály-tervezetekről, szabályozási koncepciókról kölcsönösen konzultálnak, az álláspontokat egyeztetik, esetenként közös fellépésben állapodnak meg.

Magyar Faktoring Szövetség

A Lízingszövetség és a Faktoring Szövetség 2007. augusztus 27-én együttműködési megállapodást írt alá.

Ennek keretében a két szervezet közösen lép fel a nem hitel formájú finanszírozási termékek (különös tekintettel a faktoringra és a lízingre) hitellel szembeni versenyhátrányának megszüntetése, és a mikro-, kis- és középvállalatok finanszírozással kapcsolatos ismereteinek bővítése, a magyar pénzügyi kultúra fejlesztése területén.

Országos Rendőr Főkapitányság

Az ORFK és a Lízingszövetség együttműködési megállapodást írt alá 2008. november 10-én a lízingcsalások megelőzése céljából. A két szervezet az eddig is létező együttműködést az elmúlt évek bűncselekmény adatainak összegyűjtésével és elemzésével, a folyamatos és gyors információáramlást biztosító technikai feltételek kialakításával erősíti. A Lízingszövetség szakértő külön tankönyvet állítottak össze a Rendőrtiszti Főiskola hallgatói számára abból a célból, hogy a sokszor bűncselekmények kombinációjaként előálló lízingcsalások azonosíthatóak legyenek.

Együttműködés az MNB és a Lízingszövetség között

2008. május 15-én együttműködési megállapodást kötött az MNB és a Lízingszövetség, amelynek keretében kölcsönösen szakmai információkkal látják el egymást a magyar gazdaságra és a lízingpiacra vonatkozóan, együttműködnek a lízingpiacot érintő kérdésekben, és fellépnek a magyar pénzügyi kultúra színvonalának emelése érdekében.

A Szövetség szakértői részt vesznek az MNB által létrehozott pénzügyi kultúra program kidolgozásában és megvalósításában, a Nemzeti Bank szakértői pedig elemzéseikkel támogatják a Lízingszövetség érdekképviseleti tevékenysége során készített tanulmányainak makrogazdasági megalapozottságát.

2014 óta a PénzSztár verseny szakmai támogatója a Lízingszövetség

2014 óta a Lízingszövetség – Oktatási Bizottságának közreműködésével – szakmai partnerként támogatja a PénzSztár Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny megrendezését, melynek keretében lízing-specifikus feladatokat állít össze a versenyen résztvevők számára.

LA Communications Tanácsadó Kft.

Az LA Communications Tanácsadó Kft.-t (rövidítve: LACOM) 2008-ban családi vállalatként alapította két magánszemély, a tulajdonosi kör 2011-ben pedig egy befektetési vállalkozással bővült.  A társaság 100 százalékban magyar vállalkozás, amely kiterjedt és naprakész média kapcsolati tőkével bír.

Az ügynökség a pénzügyi szolgáltató szektor meghatározó PR-ügynökségévé nőtte ki magát, és megvetette lábát a vegyipari, a telco és az FMCG szektorban is. A tulajdonosok és a munkatársak megrendelői oldalon szerzett szakmai és vezetői tapasztalattal, felsőfokú angol és német nyelvismerettel, továbbá kétnyelvű nemzetközi újságírásban szerzett szakma jártassággal is rendelkeznek.

Az ügynökség produkciós irodája lehetővé teszi, hogy grafikai, webtervezési és mozgókép-gyártással kapcsolatos szolgáltatásokat is kínáljon. Így a tervezéstől a kivitelezésig mindent egy helyen kaphatnak meg ügyfeleink.

A társaság 2010. szeptember 15-ével csatlakozott a svájci Shepard Fox nemzetközi ügynökségi hálózathoz, amelynek révén 14 európai országban és Kína több városában van jelen. A LACOM 2011-ben bekerült a Kreatív Magazin TOP 20 magyar PR-ügynöksége közé.

Együttműködés a Magyar Lízingszövetséggel: A Magyar Lízingszövetség PR ügynökségeként, a társaság a Szövetség sajtókommunikációjában, belső kommunikációjában, kommunikációs stratégiájának kialakításában, események szervezésében és lebonyolításában, valamint a social media felületek kezelésében vesz részt. Az ügynökség hathatós segítségével és aktív közreműködésével indult el 2014-ben a Lízingszövetség szakmai blogja, valamint vált még aktívvá a Facebook, és LinkedIn kommunikációja.