GY.I.K.

Mennyi a maximális futamidő ingatlanlízing esetében?

Lakáslízing esetében max. 35 év, vállalkozások számára nyújtott ingatlanlízing esetében jellemzően 25 év, a konkrét feltételekről érdemes az egyes lízingcégeknél érdeklődni.

Kategória: termék

Mennyi ideig tart egy finanszírozási szerződés megkötése?

Gépjármű finanszírozás esetében általában 2-3 nap, lakáslízingnél 1-2 hét, flottakezelésnél 1-2 hét, gép-berendezés és ingatlan-finanszírozásnál az eszköz típusától függően néhány naptól akár több hétig (egyedi gépek esetén).

Kategória: termék

Mit jelent a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény rendelkezései szerinti azonosítás? Miért van erre szükség?

A 2007. évi CXXXVI. törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról jogszabály írja elő, nem köthet szerződést a finanszírozó, akinek azonosítását/átvilágítását teljes körűen el nem végezte! E törvény célja, hogy a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása tilalmának hatékony érvényesítése érdekében megelőzze és megakadályozza a bűncselekmények elkövetéséből származó pénznek vagy pénzben kifejezhető értékkel bíró dolognak a pénzmosás szempontjából veszélyeztetett tevékenységeken keresztül történő tisztára mosását, valamint a terrorizmusnak pénzzel vagy pénzben kifejezhető értékkel bíró dologgal való támogatását.

Kategória: jog

Mik azok a díjak, amiket finanszírozási szerződés megkötésekor nem a lízingcégnek fizetek?

Gépjármű finanszírozás esetében a forgalomba helyezéssel, átírással, zálogjog bejegyzéssel kapcsolatos költségek, ingatlan finanszírozás esetében ügyvédi, ingatlan-nyilvántartással kapcsolatos költségek, vagyonszerzési illeték, gépek-berendezések esetében az esetleges zálogjog bejegyzéssel kapcsolatos költségek.

Kategória: díj