Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

Vezetői felelősség, cégalapítás,...

Az új polgári törvénykönyv hatálybalépése óta eltelt egy év alkalmat ad arra, hogy mérlegre tegyük az eddigi tapasztalatokat. Kifejezetten a gazdasági élet szereplői szempontjából az első év alapján megállapítható, hogy a szakma által még az új Ptk. hatálybalépését megelőzően beazonosított problémás területek szülték a legtöbb gyakorlati kérdést is. Dr. Tóth János, a Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Iroda budapesti partnere vette ezek közül szemügyre az üzleti jog szempontjából talán a három leglényegesebbet.

2015. március 12. csütörtök, 11:01

EKAER – újabb kérdéshegy tornyosul a vállalkozások...

Az EKAER rendszer legnagyobb problémája, hogy a bevezetés körüli bizonytalanságok következményei kizárólag a vállalatokat terhelik, akkor is, ha mindent megtettek annak érdekében, hogy képesek legyenek megfelelni a szabályozásnak – állítják egybehangzóan a szakmai szervezetek, a tanácsadói szektor és a logisztikai szféra képviselői.

2015. március 11. szerda, 10:58

Portfólió.hu: Kapitális félreértések terjednek az...

Sok a félreértés az autóhitelek és lízingkonstrukciók elszámolásával kapcsolatban. Az ügyfelek egy része például nincs tisztában azzal, hogy bár a forintosítás nem vonatkozik ezekre, az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelések érvénytelenítése miatti elszámolásokban ők is részesülnek - írta a Portfólió.hu a Magyar Lízingszövetség elszámolásról szóló tájékoztatása alapján.

2015. március 05. csütörtök, 11:39

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 7,6 %-os...

A tavaly évvégi visszaesés után januárban 7,6 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai eladása, közel 142,6 ezer darabot értékesítettek ekkor. Mindegyik szegmensben növekedést mértek. A legnagyobb piacok közül Spanyolországban 25,7, az Egyesült Királyságban 23,6 %-kal több új haszongépjármű talált gazdára.

Az új 3,5 tonna alatti kisteherautók eladása januárban 7,4 %-kal nőtt, meghaladva a 117,1 ezer darabot. Az új 16 tonna feletti nehéz teherautók eladása 8,4 %-kal nőtt. Az eladásra került új 3,5 tonna feletti haszongépjárművek száma 6,7 %-kal emelkedett, közel 22,5 ezer darabot értékesítettek. Az év első hónapjában az új busz eladások 21,2 %-kal nőttek Európában.

2015. március 04. szerda, 15:20

A deviza alapú autóhitelesek is várhatják a leveleket

A deviza alapú autóhitelesek és a gépjárműlízinges ügyfelek is március-áprilisban kapják meg az elszámolásról az értesítő leveleket.

2015. március 04. szerda, 09:49

Így néz ki az autóhitelesek elszámolási forgatókönyve

A forintosítást kivéve az autóhitelesek esetében nagyon hasonló az elszámolás folyamata, mint a lakáshiteleseknél – közölte a Magyar Lízingszövetség, amely azt tanácsolja az érintetteknek, hogy fokozottan figyeljenek az elkövetkező időszakban a finanszírozó cégektől érkező elszámolásról szóló levélre. Ha észrevételük van, akkor minél előbb jelentkezzenek az adott cégnél.

2015. március 04. szerda, 09:20

Fék nélkül gömbölyödik a járműpiac

Az év első két hónapjában 14,5 ezer jármű talált gazdára a magyar járműpiacon, ami 20,5 százalékos növekedést jelent éves összevetésben – közölte a Magyar Lízingszövetség. A jelentős növekedési adat azt jelzi, hogy a járműpiac tavaly megindult lendületes fejlődése továbbra is kitart.

2015. március 03. kedd, 11:58

Itt a végleges EKÁER jogszabály!

A 2015. 02. 27-én kiadott Magyar Közlönyben megjelent az EKÁER-re vonatkozó törvénymódosítás, a részletszabályokat tartalmazó miniszteri rendelet.

2015. március 02. hétfő, 10:59

Az EKÁER-szabályozás változásai

Az Országgyűlés elfogadta 2015. február 20-án az adózás rendjéről szóló törvény Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKAER) összefüggő módosítását, a jogszabály jelenleg a köztársasági elnök előtt van. Maga a törvény rövidebb lett és csak az alapkérdéseket szabályozza. A részletszabályokat egy új NGM rendelet tartalmazza, melynek tervezete múlt hét csütörtökön a felkerült a Kormány weboldalára.

2015. február 26. csütörtök, 13:59

Lízingszövetség - Negyedével nőtt a...

A múlt évben 453 milliárd forint összegben finanszírozott eszközöket, illetve ingatlanokat a Magyar Lízingszövetség 37 tagvállalata, ez 24 százalékkal magasabb a 2013. évinél - mondta Jenei Viktor, a szakmai szervezet elnöke kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

2015. február 25. szerda, 10:27

A kkv-k húzzák a lízingpiacot

Növekedéssel zárta a múlt évet a magyarországi lízingpiac. A jegybanki növekedési hitelprogram 103 milliárd forinttal járult hozzá a 453 milliárd forintos finanszírozott összeghez, ez utóbbi 24 százalékos növekedést jelent ez előző évhez képest – derül ki a Magyar Lízingszövetség összesítéséből. A bővülés motorját a vállalkozások, azon belül is a kkv-k jármű- és eszközbeszerzései jelentették, a Lízingszövetség arra számít, hogy a jövőben is a kkv-k húzzák majd a piacot.

2015. február 25. szerda, 10:25

Százmilliárddal járult hozzá a Növekedési...

2015. február 24. kedd, 12:10

Komoly növekedés előtt a flottapiac

A válság ellenére viszonylag kedvező múlttal és jó kilátásokkal rendelkezik a jármű- és lízingpiac egyik kivételes szegmense, a flottapiac. Ezen a részpiacon a válság előtti szinthez képest, hat év alatt 1 százalékkal nőtt az eszközérték, miközben a lízingpiacon összesítve 70 százalékos volt a csökkenés. A szakemberek növekedést várnak a piacon, már csak azért is, mert a flottás megoldás 20-30 százalékos árelőnyt biztosít az ügyfeleknek. Emellett a nemzetközi példák alapján is bőven van tér a fejlődésre – derül ki a Magyar Lízingszövetség összefoglalójából.

2015. február 20. péntek, 11:21

A kisebb cégek is hozzájuthatnak az olcsó hitelhez

Újabb ötszáz milliárddal bővül a jegybank által 2013-ban elindított Növekedési Hitelprogram. A keret egy új konstrukció elindítására szolgál, amely a likviditásnyújtáshoz kapcsolódóan vállal át hitelkockázatot a pénzintézetektől, így helyzetbe kerülhetnek a legkisebb vállalkozások is.

2015. február 19. csütörtök, 09:43

Így kell megfizetni 2015-ben a cégautóadót

Mennyi cégautóadót kell fizetni 2015-ben? Mikor úszhatjuk meg idén a cégautóadó fizetését? Íme a legfontosabb tudnivalók ezzel az adónemmel kapcsolatban.

2015. február 19. csütörtök, 09:40

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 6,7 %-os...

Januárban 6,7 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, közel 999,2 ezer darab új személyautót értékesítettek. A nagyobb piacok közül Spanyolországban 27,5, Olaszországban 10,9, az Egyesült Királyságban 6,7, Franciaországban 6,2, Németországban 2,6 %-kal nőtt a kereslet. Az új EU tagok piacán ugyancsak növekedést (+4,6 %) mértek.

2015. február 18. szerda, 16:35

A kishaszonjárművek hasítottak 2014-ben - infografika

Új személyautóból 20 százalékkal több állt forgalomba tavaly, mint egy évvel korábban, az igazán látványos növekedést azonban a kihaszon-gépjárművek piaca mutatta, közel 40 százalékos felfutással. Az InfoTandem heti infografikája.

2015. február 16. hétfő, 10:05

Uniós új haszongépjármű eladás: 7,6 %-os...

Decemberben 2,5 %-kal csökkent az új haszongépjárművek európai piaca, több mint 166,7 ezer darabot adtak el ekkor. A legnagyobb piacok közül Spanyolországban 33,8, Franciaországban 1,5 %-kal emelkedett a kereslet, míg az Egyesült Királyságban 9,2, Németországban 5,2, Olaszországban 2,8 %-kal csökkent. Az uniós visszaeséshez nagyban hozzájárult az új EU-tagországok (-9 %) negatív eredménye.

Januártól decemberig több mint 1849 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 7,6 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Franciaországban (-0,4 %) stabil maradt a piac, Németországban ugyanakkor 4,8, az Egyesült Királyságban 10,8, Olaszországban 13,9, Spanyolországban 31,6 %-kal bővült.

2015. február 03. kedd, 14:36

Lízingszövetség: a járműeladások 40 százaléka...

A magyarországi járműeladások növekedésében fontos szerepe jut a lízingtársaságoknak, az új személy- és kisteherautók közel 40 százaléka lízingkonstrukciók keretében kel el - közölte Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára hétfőn, arra reagálva, hogy megjelentek az újautó-eladások legfrissebb januári statisztikái.

2015. február 03. kedd, 09:34

Tartja a tempót a járműpiac

Fontos szerepben a lízingcégek és az NHP

Januárban összesen 6793 személyautót, kis- és nagyteherautót, buszt és motorkerékpárt helyeztek forgalomba, azaz 18,6 százalékkal nőtt a járműpiac éves összevetésben – derül ki a Magyar Lízingszövetség Datahouse statisztikáin alapuló összesítéséből.

2015. február 02. hétfő, 15:33