Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

Autóhiteles elszámolás: százezrek, milliárdok, teendők

Az elszámolás 180-200 ezer élő lakossági devizahiteles autófinanszírozási szerződést érint, ezek összesen körülbelül 300 milliárd forintos tartozást foglalnak magukba. Az elszámolás azonban nem csak a meglévő, hanem már lezárt autófinanszírozási szerződésekre is vonatkozik. Ezekkel együtt - durva becsléssel - 1000 milliárd forint körüli szerződésállományt érint az elszámolás – közölte a Magyar Lízingszövetség.

2015. március 23. hétfő, 14:51

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 7 %-os...

Februárban 7,3 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 924,4 ezer darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Spanyolországban 26,1, Olaszországban 13,2, az Egyesült Királyságban 12, Németországban 6,6, Franciaországban 4,5 %-kal nőtt a kereslet.

2015. március 18. szerda, 15:45

Devizahiteles elszámolás – mikor kell külön kérni?

Nem minden devizahitel szerződés esetén automatikus az elszámolás, egyes esetekben külön kell ezt a banktól kérni. Mely kölcsönökkel kell most elszámolniuk a bankoknak? Milyen esetben kell nekünk kérni az elszámolást?

2015. március 17. kedd, 09:48

Elindult az NHP+

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 500 milliárd forintos keretösszeggel hétfőtől elindítja a növekedési hitelprogram plusz (nhp+) konstrukciót, amellyel a jegybank célja az nhp-ból eddig kimaradt mikro-, kis- és középvállalkozások hitelhez jutási lehetőségeinek javítása - közölte a jegybank hétfőn.

2015. március 17. kedd, 09:44

Gépjármű illeték: mikor, mennyit kell fizetni?

Autó vagy motor vásárlásakor nem elég csupán annyit szem előtt tartanunk, hogy mennyibe kerül az átírás költsége vagy, hogy mekkora a jármű fogyasztása, hanem azt is, mekkora illetéket kell fizetnünk utána.

2015. március 17. kedd, 09:42

Új lehetőségek az agrárfinanszírozásban - Agrárium...

Jenei Viktorral, a Magyar Lízingszövetség elnökével készített riport az agrárpiaci Portfolio konferencián itt tekinthető meg.

2015. március 16. hétfő, 09:52

Vezetői felelősség, cégalapítás,...

Az új polgári törvénykönyv hatálybalépése óta eltelt egy év alkalmat ad arra, hogy mérlegre tegyük az eddigi tapasztalatokat. Kifejezetten a gazdasági élet szereplői szempontjából az első év alapján megállapítható, hogy a szakma által még az új Ptk. hatálybalépését megelőzően beazonosított problémás területek szülték a legtöbb gyakorlati kérdést is. Dr. Tóth János, a Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Iroda budapesti partnere vette ezek közül szemügyre az üzleti jog szempontjából talán a három leglényegesebbet.

2015. március 12. csütörtök, 11:01

EKAER – újabb kérdéshegy tornyosul a vállalkozások...

Az EKAER rendszer legnagyobb problémája, hogy a bevezetés körüli bizonytalanságok következményei kizárólag a vállalatokat terhelik, akkor is, ha mindent megtettek annak érdekében, hogy képesek legyenek megfelelni a szabályozásnak – állítják egybehangzóan a szakmai szervezetek, a tanácsadói szektor és a logisztikai szféra képviselői.

2015. március 11. szerda, 10:58

Portfólió.hu: Kapitális félreértések terjednek az...

Sok a félreértés az autóhitelek és lízingkonstrukciók elszámolásával kapcsolatban. Az ügyfelek egy része például nincs tisztában azzal, hogy bár a forintosítás nem vonatkozik ezekre, az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelések érvénytelenítése miatti elszámolásokban ők is részesülnek - írta a Portfólió.hu a Magyar Lízingszövetség elszámolásról szóló tájékoztatása alapján.

2015. március 05. csütörtök, 11:39

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 7,6 %-os...

A tavaly évvégi visszaesés után januárban 7,6 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai eladása, közel 142,6 ezer darabot értékesítettek ekkor. Mindegyik szegmensben növekedést mértek. A legnagyobb piacok közül Spanyolországban 25,7, az Egyesült Királyságban 23,6 %-kal több új haszongépjármű talált gazdára.

Az új 3,5 tonna alatti kisteherautók eladása januárban 7,4 %-kal nőtt, meghaladva a 117,1 ezer darabot. Az új 16 tonna feletti nehéz teherautók eladása 8,4 %-kal nőtt. Az eladásra került új 3,5 tonna feletti haszongépjárművek száma 6,7 %-kal emelkedett, közel 22,5 ezer darabot értékesítettek. Az év első hónapjában az új busz eladások 21,2 %-kal nőttek Európában.

2015. március 04. szerda, 15:20

A deviza alapú autóhitelesek is várhatják a leveleket

A deviza alapú autóhitelesek és a gépjárműlízinges ügyfelek is március-áprilisban kapják meg az elszámolásról az értesítő leveleket.

2015. március 04. szerda, 09:49

Így néz ki az autóhitelesek elszámolási forgatókönyve

A forintosítást kivéve az autóhitelesek esetében nagyon hasonló az elszámolás folyamata, mint a lakáshiteleseknél – közölte a Magyar Lízingszövetség, amely azt tanácsolja az érintetteknek, hogy fokozottan figyeljenek az elkövetkező időszakban a finanszírozó cégektől érkező elszámolásról szóló levélre. Ha észrevételük van, akkor minél előbb jelentkezzenek az adott cégnél.

2015. március 04. szerda, 09:20

Fék nélkül gömbölyödik a járműpiac

Az év első két hónapjában 14,5 ezer jármű talált gazdára a magyar járműpiacon, ami 20,5 százalékos növekedést jelent éves összevetésben – közölte a Magyar Lízingszövetség. A jelentős növekedési adat azt jelzi, hogy a járműpiac tavaly megindult lendületes fejlődése továbbra is kitart.

2015. március 03. kedd, 11:58

Itt a végleges EKÁER jogszabály!

A 2015. 02. 27-én kiadott Magyar Közlönyben megjelent az EKÁER-re vonatkozó törvénymódosítás, a részletszabályokat tartalmazó miniszteri rendelet.

2015. március 02. hétfő, 10:59

Az EKÁER-szabályozás változásai

Az Országgyűlés elfogadta 2015. február 20-án az adózás rendjéről szóló törvény Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKAER) összefüggő módosítását, a jogszabály jelenleg a köztársasági elnök előtt van. Maga a törvény rövidebb lett és csak az alapkérdéseket szabályozza. A részletszabályokat egy új NGM rendelet tartalmazza, melynek tervezete múlt hét csütörtökön a felkerült a Kormány weboldalára.

2015. február 26. csütörtök, 13:59

Lízingszövetség - Negyedével nőtt a...

A múlt évben 453 milliárd forint összegben finanszírozott eszközöket, illetve ingatlanokat a Magyar Lízingszövetség 37 tagvállalata, ez 24 százalékkal magasabb a 2013. évinél - mondta Jenei Viktor, a szakmai szervezet elnöke kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

2015. február 25. szerda, 10:27

A kkv-k húzzák a lízingpiacot

Növekedéssel zárta a múlt évet a magyarországi lízingpiac. A jegybanki növekedési hitelprogram 103 milliárd forinttal járult hozzá a 453 milliárd forintos finanszírozott összeghez, ez utóbbi 24 százalékos növekedést jelent ez előző évhez képest – derül ki a Magyar Lízingszövetség összesítéséből. A bővülés motorját a vállalkozások, azon belül is a kkv-k jármű- és eszközbeszerzései jelentették, a Lízingszövetség arra számít, hogy a jövőben is a kkv-k húzzák majd a piacot.

2015. február 25. szerda, 10:25

Százmilliárddal járult hozzá a Növekedési...

2015. február 24. kedd, 12:10

Komoly növekedés előtt a flottapiac

A válság ellenére viszonylag kedvező múlttal és jó kilátásokkal rendelkezik a jármű- és lízingpiac egyik kivételes szegmense, a flottapiac. Ezen a részpiacon a válság előtti szinthez képest, hat év alatt 1 százalékkal nőtt az eszközérték, miközben a lízingpiacon összesítve 70 százalékos volt a csökkenés. A szakemberek növekedést várnak a piacon, már csak azért is, mert a flottás megoldás 20-30 százalékos árelőnyt biztosít az ügyfeleknek. Emellett a nemzetközi példák alapján is bőven van tér a fejlődésre – derül ki a Magyar Lízingszövetség összefoglalójából.

2015. február 20. péntek, 11:21

A kisebb cégek is hozzájuthatnak az olcsó hitelhez

Újabb ötszáz milliárddal bővül a jegybank által 2013-ban elindított Növekedési Hitelprogram. A keret egy új konstrukció elindítására szolgál, amely a likviditásnyújtáshoz kapcsolódóan vállal át hitelkockázatot a pénzintézetektől, így helyzetbe kerülhetnek a legkisebb vállalkozások is.

2015. február 19. csütörtök, 09:43