Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 12,9%-os...

Júniusban 18,6 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, 197,2 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. Németországban 9,4, Olaszországban 12,5, Franciaországban 12,9, az Egyesült Királyságban 18,5, Spanyolországban 49,7 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba.

Januártól júniusig több mint 1,03 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 12,9 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Spanyolországban 36,8, az Egyesült Királyságban 21,8, Olaszországban 8,6, Németországban 4,6, Franciaországban 1,6 %-kal nőtt az eladás.

2015. augusztus 12. szerda, 12:08

Autóhiteles csomag: megszólaltak a bankok és a...

A tárgyalófelek már közel állnak ahhoz, hogy az augusztusi kormánydöntés után az autóhiteleket is forintosítsák - mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára az MTI megkeresésére. Révész Tamás, a Magyar Lízingszövetség elnökségi tagja, a Budapest Autófinanszírozási Zrt. vezérigazgatója szerint a kormány, a Magyar Bankszövetség és a Magyar Lízingszövetség közös érdeke, hogy a deviza-autóhitelesek megsegítése ügyében minél előbb olyan megoldás szülessen, amely az ügyfeleknek és a finanszírozóknak is elfogadható.

2015. augusztus 10. hétfő, 11:37

Banki elszámolás csak konkrét hiba esetén vitatható

Az általános pénzügyi békéltetés kifejezetten sikeresnek mondható az idén, hiszen a Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) a megindított eljárások mintegy 43 százalékánál tudott a fogyasztó és a pénzügyi intézmény között egyezséget létrehozni. Eközben az elszámolási ügyek túlnyomó többségét az eddigi tapasztalatok szerint nem lehet érdemben felülvizsgálni, mivel. a fogyasztók hiánypótlásra sem jelölik meg pontosan az általuk vitatott számítási hibát - tájékoztatta Kardos-Nagy Tünde, a testület szóvivője

2015. augusztus 06. csütörtök, 12:09

Megveri Európát a magyar autópiac

12,6 százalék, 39,2 százalék – ennyivel nőttek a járműeladások 2014 és 2013 első hét hónapjához képest.

2015. augusztus 04. kedd, 12:11

Jól nézd meg, kitől veszel autót: hogy működik a...

Jelentősen átalakult a zálogjogi nyilvántartás rendszere, az új szabályok szerint bárki letöltheti az internetről a hitelbiztosítéki nyilatkozatát és tájékozódhat a zálogjogok fennállásáról. De mi az a hitelbiztosítéki nyilvántartás? Ki és hogyan tehet nyilatkozatot, mennyibe kerül ez és hogyan kell regisztrálni ahhoz, hogy ezt megtehesse a felhasználó? A Magyar Országos Közjegyzői Kamarát kérdeztük.

2015. július 30. csütörtök, 09:57

Autóhitelek: önkéntes lesz a forintosítás

A Nemzetgazdasági Minisztérium elkészült az autó- és fogyasztási hitelek forintosításáról szóló javaslatával, amit a közeljövőben tárgyalhat a kormány – jelentette be tegnap a tárca miniszterhelyettese. Tállai András elmondása szerint a folyamat önkéntes lesz, de az ügyfelek és a bankok számára is ösztönzőket vezetnek be.

2015. július 28. kedd, 16:06

Tömeg az autószalonokban

A magyar mellett az európai autópiac is szépen hízik. Az első félévben több mint 8 százalékkal nőttek az eladások. Extraként egy márkasorrendet is bemutatunk.

2015. július 22. szerda, 12:27

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 8,2 %-os...

Júniusban 14,6 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 1,36 millió darabot értékesítettek ekkor, ami 2009 decembere óta a legnagyobb havi növekedés. A nagyobb piacok mindegyikén nőtt az eladás: Spanyolországban 23,5, Franciaországban 15, Olaszországban 14,4, Németországban 12,9, az Egyesült Királyságban 12,9 %-kal.

2015. július 20. hétfő, 14:44

Minden a munkáltatói lakástámogatásról

Nem célszerű összekeverni a munkáltatói kölcsönt a munkáltatói lakáscélú támogatással, mivel az előbbit vissza kell fizetnie a dolgozónak a munkáltató részére, a támogatás viszont vissza nem térítendő összeg, ha az előírt feltételeknek megfelel.

2015. július 15. szerda, 10:29

Új jogintézmény: a magáncsőd

Magánszemélyeknél a fizetőképesség vizsgálatára eddig nem került sor. Az adós mulasztása esetén végrehajtást lehetett indítani ellene, amely bizonyos korlátokkal, a teljes vagyonára kiterjedt. Ezen változtat a természetes személyek adósságrendezéséről szóló 2015. évi CV. törvény, amely bevezeti a magáncsőd intézményét.

2015. július 14. kedd, 11:08

A Magyar Lízingszövetség állásfoglalása a Kúria...

A Kúria 2015. július 7-én döntést hozott a Magyar Lízingszövetség egyik tagvállalatával szemben indított perben. A döntés értelmében a finanszírozott járművet önhatalmúlag nem, csak bírósági határozat ellenében vehetik vissza a pénzügyi szolgáltatók az adós nemfizetése esetén.

2015. július 12. vasárnap, 12:30

A zárt végű pénzügyi lízing adózási és...

Háromrészes cikksorozatunkban a pénzügyi lízingformák és az operatív lízing adózási és számviteli kérdéseit igyekszünk áttekinteni részletesen. A gyakorlatban sokszor komoly problémákat okoz a lízing ügyletek jogi, adózási és számviteli minősítése és megkülönböztetése. Először a pénzügyi lízingen belül is a zárt végű lízinghez kapcsolódó kérdéseket járjuk körbe.

2015. július 08. szerda, 09:51

"Going abroad" alkalmazás

Nem csak céges autóval rendelkezők figyelmébe ajánljuk az Európai Unió applikációját a „Going abroad” alkalmazást.

2015. július 07. kedd, 13:58

Naponta 244 autó kelt el júniusban

Bár májusban minimálisan csökkentek az eladások a magyar járműpiacon, júniusban jelentős, 17 százalékos volt a növekedés.

Júniusban összesen 9519 jármű kelt el a legfontosabb kategóriákban (személyautó, kis- és nagyteherautó, busz, motorkerékpár), ami tavaly júniushoz képest 17 százalékos emelkedésnek felel meg. Ez egyben azt jelenti, hogy a májusi 1,2 százalékos éves szintű visszaesés után felpörgött a járműpiac – derül ki a Magyar Lízingszövetség összeállításából.

Tovább a lízing blogra a teljes cikkhez.

2015. július 06. hétfő, 13:50

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 6 %-os...

Májusban 6 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai piaca, 160,55 ezer darabot adtak el. Minden új haszongépjármű szegmensben növekedést mértek. A legnagyobb piacok vegyes képet mutattak: az Egyesült Királyságban 17,4, Spanyolországban 30,1 %-kal emelkedett a kereslet, míg Németországban 9,1, Franciaországban 5,6 %-kal csökkent.

Januártól májusig közel 832,8 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 11,6 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Spanyolországban 34,1, az Egyesült Királyságban 22,6, Olaszországban 7,5, Németországban 3,4 %-kal nőtt az eladás, míg Franciaországban kissé csökkent (-1 %).

2015. július 01. szerda, 11:11

Agrárlízing: nincs megállás

Az agrárlízingpiac akár két számjegyű bővülést érhet el a következő egy-két évben a növekvő forrás- és eszközigények miatt – mondta el a Világgazdaságnak Jenei Viktor. A Magyar Lízingszövetség elnöke szerint a bővülés az export oldaláról is jelentős támogatást kaphat, a kormány ugyanis 2020-ra 10 milliárd euróra növelné a jelenleg 8 milliárd euró körüli értékű agrárexportot.

2015. június 25. csütörtök, 09:27

Beindult a lízing Európában is

Látványos bővülést ért el az európai lízingpiac az idei első negyedévben - közölte a Magyar Lízingszövetség az MTI-vel az európai lízingszövetség, a Leaseurope friss jelentésének adataira hivatkozva.

2015. június 19. péntek, 10:17

Pörög az európai lízingpiac

Látványos bővülést ért el az európai lízingpiac az első negyedévben - derül ki az ágazati szervezet, a Leaseurope friss adataiból.

2015. június 17. szerda, 10:32

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 6,8 %-os...

Májusban 1,3 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 1,1 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok vegyes képet mutattak: Franciaországban 3,5, Németországban 6,7 csökkent a kereslet, míg Spanyolországban 14, Olaszországban 10,8, az Egyesült Királyságban 2,4 %-kal nőtt.

2015. június 16. kedd, 11:34

Kiderült, hogy csökken a bankadó - A lízingcégek is...

Megjelent az Országgyűlés honlapján az az összegző módosító javaslat, amely pontosítja, mekkora összegű adókedvezményt vehetnek igénybe a hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások 2016-tól a különadójuk terhére. Egy korábbi módosító javaslat alapján örülhetnek a lízingcégek és pénzügyi vállalkozások: az ő adóterhelésük is jelentősen csökken.

2015. június 15. hétfő, 11:03