Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

2015Q1 - Infografika

2015. május 19. kedd, 13:20

Tovább gyarapodott a lízingpiac

Folytatódott a bővülés a lízingpiacon 2015 első negyedévében. A finanszírozott összeg 107 milliárd forintot tett ki, ami több mint 20 százalékos növekedést jelent éves összevetésben – közölte a Magyar Lízingszövetség. A termelőeszközök esetében a finanszírozott összeg 57 milliárd forintra rúgott, ez pedig 36 százalékos bővülésnek felel meg. A jegybanki hitelprogramhoz köthető szerződéseknél a finanszírozott összeg 25 milliárd forint volt, azaz a teljes lízingpiaci növekedésnek a 24 százalékát adták ezek a konstrukciók. A Magyar Lízingszövetség szerint kedvező, hogy a termelőeszközök főszerepet játszottak a növekedésben, és a szervezet arra számít, hogy a jövőben is a vállalkozások hajtják majd a lízingpiacot.

2015. május 19. kedd, 13:15

Beruházni, de miből? Így gondolkodnak a lízingről a...

Egyre tudatosabban tájékozódnak és döntenek a hazai vállalatok lízingelési kérdésekben. Az aktívan lízingelő vállalatok negyede egy éven belül tervez eszközbeszerzést, és döntő többségük továbbra is lízingben gondolkodik.

2015. május 19. kedd, 10:21

Megsokasodnak a kombinált hitelek

Jelentősen átalakul az uniós finanszírozású kombinált hitelek kihelyezése a 2014–2020-as ciklusban az előző hétéves időszakhoz képest. A pénzügyi közvetítők kiválasztásának folyamata a tervek szerint májusban indul, míg a vállalkozások számára júliusban nyílhatnak meg az első kombinált pályázatok

2015. május 12. kedd, 09:14

Buktatók az EKAER rendszer garancia formájában...

Az az adózó, aki nem felel meg az EKAER rendszerben a kockázati biztosítékhoz kapcsolódó mentességi feltételeknek, és úgy dönt, hogy a kockázatos termékkel végzett közúti fuvarozással járó tevékenysége miatti kockázati biztosítékadási kötelezettségét garancia formájában nyújtja, számos buktatóval kell szembesülnie e kötelezettsége teljesítése során.

2015. május 11. hétfő, 12:39

Továbbra is slágertermék az autó

Összesen közel 32 ezer jármű kelt el az év első négy hónapjában, ami 16 százalékos bővülést jelent az előző év azonos időszakához képest – közölte a Magyar Lízingszövetség. A személyautókból 23,8 ezer talált gazdára, ez 13 százalékos növekedésnek felel meg. A piaci növekedésben a vállalkozások és a lízingcégek főszerepet játszanak, utóbbiak azért, mert az új járművek fele valamilyen lízingkonstrukció keretében talál gazdára, a vállalati újautó-beszerzéseknél pedig 70 százalékos a lízingfinanszírozás aránya.

2015. május 04. hétfő, 13:11

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 20,7 %-os...

Márciusban 20,7 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai piaca. A legnagyobb piacok közül Spanyolországban 67,6, az Egyesült Királyságban 25,6, Németországban 13,1, Franciaországban 11,1, Olaszországban 10,2 %-kal emelkedett a kereslet.

Januártól márciusig több mint 502,2 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 13,3 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Spanyolországban 42,3, az Egyesült Királyságban 24,2, Németországban 7,1, Olaszországban 7 %-kal nőtt az eladás, míg Franciaországban 0,5 %-kal csökkent.

2015. április 30. csütörtök, 14:46

Jön az egzotikus lízing

Az új jegybanki program különleges eszközökkel bővítheti a lízingpiacot, ezen keresztül pedig a vállalkozások gépparkját.

2015. április 29. szerda, 11:55

Még több autót vittek

Jó eredménnyel zárta az első negyedévet a magyar autópiac.

Folytatódott a bővülés a magyarországi autó- és járműpiacon. A Datahouse adatai szerint az év első három hónapjában 17 058 autó talált gazdára, ami 10 százalékos növekedést jelent éves összevetésben.

2015. április 21. kedd, 11:54

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 8,6 %-os...

Márciusban 10,6 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 1,6 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Spanyolországban 40,5, Olaszországban 15,1, Franciaországban 9,3, Németországban 9, az Egyesült Királyságban 6 %-kal nőtt a kereslet.

2015. április 20. hétfő, 14:16

Dagad a lízingpiac

Részben a jegybanki programnak köszönhetően jelentős bővülést ért el az elmúlt időszakban a lízingpiac, és a jövőben is növekedésre lehet számítani.

2015. április 14. kedd, 11:52

Mire számíthatnak, mit tegyenek az autóhitelesek?

Egyetlen infografikán szinte minden: elszámolás, teendők, tanácsok.

2015. április 10. péntek, 11:12

Új erőre kap a lízingpiac

A lízingpiac évek óta tartó visszaesése egy ideje megállni látszik a szakértők véleménye és az azt alátámasztó statisztikai adatok szerint is. A kedvező tendenciát optimista várakozások szerint a gazdaság élénkülése, a járműpiac bővülése és a kkv-szektor fejlődése tarthatja fenn. Utóbbiban fontos szerepet játszanak a jegybanki és az eximbankos hitelprogramok is, miután tavaly mindkét konstrukció kibővült a lízingfinanszírozással.

2015. április 03. péntek, 11:13

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 8,3 %-os...

Februárban 8,3 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai piaca, közel 135,8 ezer darabot adtak el ekkor. A legnagyobb piacok közül Spanyolországban 29,5, az Egyesült Királyságban 19,4, Olaszországban 8,7 %-kal emelkedett a kereslet, míg Németországban stabil (+1 %) maradt a piac, Franciaországban pedig 4,3 %- kal csökkentek az eladások. Az új EU-tagországokban 20,4 %-os bővülést mértek.

Januártól februárig közel 278,4 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 8 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Spanyolországban 27,7, az Egyesült Királyságban 21,9, Olaszországban 5,2, Németországban 3,1 %-kal nőtt az eladás, míg Németországban 7 %-kal csökkent.

2015. március 30. hétfő, 14:06

Autóhiteles elszámolás: százezrek, milliárdok, teendők

Az elszámolás 180-200 ezer élő lakossági devizahiteles autófinanszírozási szerződést érint, ezek összesen körülbelül 300 milliárd forintos tartozást foglalnak magukba. Az elszámolás azonban nem csak a meglévő, hanem már lezárt autófinanszírozási szerződésekre is vonatkozik. Ezekkel együtt - durva becsléssel - 1000 milliárd forint körüli szerződésállományt érint az elszámolás – közölte a Magyar Lízingszövetség.

2015. március 23. hétfő, 14:51

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 7 %-os...

Februárban 7,3 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 924,4 ezer darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Spanyolországban 26,1, Olaszországban 13,2, az Egyesült Királyságban 12, Németországban 6,6, Franciaországban 4,5 %-kal nőtt a kereslet.

2015. március 18. szerda, 15:45

Devizahiteles elszámolás – mikor kell külön kérni?

Nem minden devizahitel szerződés esetén automatikus az elszámolás, egyes esetekben külön kell ezt a banktól kérni. Mely kölcsönökkel kell most elszámolniuk a bankoknak? Milyen esetben kell nekünk kérni az elszámolást?

2015. március 17. kedd, 09:48

Elindult az NHP+

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 500 milliárd forintos keretösszeggel hétfőtől elindítja a növekedési hitelprogram plusz (nhp+) konstrukciót, amellyel a jegybank célja az nhp-ból eddig kimaradt mikro-, kis- és középvállalkozások hitelhez jutási lehetőségeinek javítása - közölte a jegybank hétfőn.

2015. március 17. kedd, 09:44

Gépjármű illeték: mikor, mennyit kell fizetni?

Autó vagy motor vásárlásakor nem elég csupán annyit szem előtt tartanunk, hogy mennyibe kerül az átírás költsége vagy, hogy mekkora a jármű fogyasztása, hanem azt is, mekkora illetéket kell fizetnünk utána.

2015. március 17. kedd, 09:42

Új lehetőségek az agrárfinanszírozásban - Agrárium...

Jenei Viktorral, a Magyar Lízingszövetség elnökével készített riport az agrárpiaci Portfolio konferencián itt tekinthető meg.

2015. március 16. hétfő, 09:52