Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

Naponta 244 autó kelt el júniusban

Bár májusban minimálisan csökkentek az eladások a magyar járműpiacon, júniusban jelentős, 17 százalékos volt a növekedés.

Júniusban összesen 9519 jármű kelt el a legfontosabb kategóriákban (személyautó, kis- és nagyteherautó, busz, motorkerékpár), ami tavaly júniushoz képest 17 százalékos emelkedésnek felel meg. Ez egyben azt jelenti, hogy a májusi 1,2 százalékos éves szintű visszaesés után felpörgött a járműpiac – derül ki a Magyar Lízingszövetség összeállításából.

Tovább a lízing blogra a teljes cikkhez.

2015. július 06. hétfő, 13:50

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 6 %-os...

Májusban 6 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai piaca, 160,55 ezer darabot adtak el. Minden új haszongépjármű szegmensben növekedést mértek. A legnagyobb piacok vegyes képet mutattak: az Egyesült Királyságban 17,4, Spanyolországban 30,1 %-kal emelkedett a kereslet, míg Németországban 9,1, Franciaországban 5,6 %-kal csökkent.

Januártól májusig közel 832,8 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 11,6 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Spanyolországban 34,1, az Egyesült Királyságban 22,6, Olaszországban 7,5, Németországban 3,4 %-kal nőtt az eladás, míg Franciaországban kissé csökkent (-1 %).

2015. július 01. szerda, 11:11

Agrárlízing: nincs megállás

Az agrárlízingpiac akár két számjegyű bővülést érhet el a következő egy-két évben a növekvő forrás- és eszközigények miatt – mondta el a Világgazdaságnak Jenei Viktor. A Magyar Lízingszövetség elnöke szerint a bővülés az export oldaláról is jelentős támogatást kaphat, a kormány ugyanis 2020-ra 10 milliárd euróra növelné a jelenleg 8 milliárd euró körüli értékű agrárexportot.

2015. június 25. csütörtök, 09:27

Beindult a lízing Európában is

Látványos bővülést ért el az európai lízingpiac az idei első negyedévben - közölte a Magyar Lízingszövetség az MTI-vel az európai lízingszövetség, a Leaseurope friss jelentésének adataira hivatkozva.

2015. június 19. péntek, 10:17

Pörög az európai lízingpiac

Látványos bővülést ért el az európai lízingpiac az első negyedévben - derül ki az ágazati szervezet, a Leaseurope friss adataiból.

2015. június 17. szerda, 10:32

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 6,8 %-os...

Májusban 1,3 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 1,1 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok vegyes képet mutattak: Franciaországban 3,5, Németországban 6,7 csökkent a kereslet, míg Spanyolországban 14, Olaszországban 10,8, az Egyesült Királyságban 2,4 %-kal nőtt.

2015. június 16. kedd, 11:34

Kiderült, hogy csökken a bankadó - A lízingcégek is...

Megjelent az Országgyűlés honlapján az az összegző módosító javaslat, amely pontosítja, mekkora összegű adókedvezményt vehetnek igénybe a hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások 2016-tól a különadójuk terhére. Egy korábbi módosító javaslat alapján örülhetnek a lízingcégek és pénzügyi vállalkozások: az ő adóterhelésük is jelentősen csökken.

2015. június 15. hétfő, 11:03

Legalább az adóhátrány miatt nem mennek tönkre a...

A gazdasági bizottságon is átment az a módosító indítvány, amely a korábban a Privátbankár.hu által is felvetett versenyhátrányt megszünteti a bankadó tekintetében hitelintézetek és a lízingcégek között. A lízingszakma bankadó-terhelése így jövőre 45 százalékkal csökkenhet.

2015. június 15. hétfő, 10:16

Újraindul a Ladák forgalmazása

Az orosz AvtoVAZ autógyár ősztől felújítja a Lada személyautók forgalmazását Európában, az export kezdetét szeptember-októberre tervezik, az első célország Magyarország és Csehország lesz – jelentette be Bo Andersson, a legnagyobb orosz autógyár vezérigazgatója.

2015. június 12. péntek, 10:31

Az MNB készen áll a fennmaradt lakossági devizahitelek...

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának döntése értelmében az MNB készen áll arra, hogy a bankok és az egyéb érintett pénzügyi szolgáltatók rendelkezésére bocsássa a fennmaradt lakossági gépjármű-, személyi és egyéb devizahitel-állomány forintosításához szükséges 1,1 milliárd euro összegű devizát.

2015. június 10. szerda, 11:28

A magánszemélyek jelenthetik a kitörést az...

80-100 ezer ügyfél hiányzik jelenleg évente a személy-és kishaszon gépjármű értékesítési piacról – mondta Bohács Zoltán, a Lízingszövetség Autó Bizottságának vezetője a Magyar Autós Szakmai Szövetség (MASZSZ) és a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (GÉMOSZ) közgyűlésével összekapcsolt Gazdaságpolitikai Fórum vendégelőadójaként. Legalább is ennyivel kevesebb magánszemély vásárló volt 2014-ben a piacon, mint a válságot megelőző időszakban.

2015. június 05. péntek, 12:03

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 12,2 %-os...

Áprilisban 12,2 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai piaca, közel 170 ezer darabot adtak el ekkor. Minden új haszongépjármű szegmensben növekedést mértek. A legnagyobb piacok közül az Egyesült Királyságban 22,8, Spanyolországban 18,5, Olaszországban 9, Németországban 7, Franciaországban 1,4 %-kal emelkedett a kereslet.

Januártól áprilisig 671,7 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 13 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Spanyolországban 35,2, az Egyesült Királyságban 23,9, Olaszországban 7,6, Németországban 7,1 %-kal nőtt az eladás, míg Franciaországban (+0,01 %) stabil maradt a piac.

2015. június 04. csütörtök, 15:12

Csökkent a tempó a járműpiacon

Veszített lendületéből a magyarországi járműpiac májusban - többek között a bázishatás miatt - de még így is 10 százalék feletti volt a növekedés az év első öt hónapjában – közölte a Magyar Lízingszövetség.

A legfontosabb kategóriákban - személyautó, kis- és nagyteherautó, busz, motorkerékpár – májusban 7703 darab jármű kelt el a magyar piacon, ami 1,2 százalékos csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ugyanakkor az öthavi adatok alapján még mindig jelentős, több mint 12 százalékos volt a növekedés a piacon, azaz összesen 39 682 jármű kelt el – közölte a Magyar Lízingszövetség a Datahouse kimutatása alapján.

2015. június 01. hétfő, 12:37

Másfél év múlva áradhat a magyarországi pénzfolyó

Tizenkét ezer milliárd forintos uniós forrás lesz fejlesztésekre 2018-ig. A termeléssel, feldolgozással foglalkozó cégeknek áll a zászló.

2015. május 27. szerda, 12:00

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 8,2 %-os...

Áprilisban 6,9 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 1,16 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Olaszországban 24,2, Németországban 6,3, az Egyesült Királyságban 5,1, Spanyolországban 3,2, Franciaországban 2,3 %-kal nőtt a kereslet.

2015. május 19. kedd, 14:16

2015Q1 - Infografika

2015. május 19. kedd, 13:20

Tovább gyarapodott a lízingpiac

Folytatódott a bővülés a lízingpiacon 2015 első negyedévében. A finanszírozott összeg 107 milliárd forintot tett ki, ami több mint 20 százalékos növekedést jelent éves összevetésben – közölte a Magyar Lízingszövetség. A termelőeszközök esetében a finanszírozott összeg 57 milliárd forintra rúgott, ez pedig 36 százalékos bővülésnek felel meg. A jegybanki hitelprogramhoz köthető szerződéseknél a finanszírozott összeg 25 milliárd forint volt, azaz a teljes lízingpiaci növekedésnek a 24 százalékát adták ezek a konstrukciók. A Magyar Lízingszövetség szerint kedvező, hogy a termelőeszközök főszerepet játszottak a növekedésben, és a szervezet arra számít, hogy a jövőben is a vállalkozások hajtják majd a lízingpiacot.

2015. május 19. kedd, 13:15

Beruházni, de miből? Így gondolkodnak a lízingről a...

Egyre tudatosabban tájékozódnak és döntenek a hazai vállalatok lízingelési kérdésekben. Az aktívan lízingelő vállalatok negyede egy éven belül tervez eszközbeszerzést, és döntő többségük továbbra is lízingben gondolkodik.

2015. május 19. kedd, 10:21

Megsokasodnak a kombinált hitelek

Jelentősen átalakul az uniós finanszírozású kombinált hitelek kihelyezése a 2014–2020-as ciklusban az előző hétéves időszakhoz képest. A pénzügyi közvetítők kiválasztásának folyamata a tervek szerint májusban indul, míg a vállalkozások számára júliusban nyílhatnak meg az első kombinált pályázatok

2015. május 12. kedd, 09:14

Buktatók az EKAER rendszer garancia formájában...

Az az adózó, aki nem felel meg az EKAER rendszerben a kockázati biztosítékhoz kapcsolódó mentességi feltételeknek, és úgy dönt, hogy a kockázatos termékkel végzett közúti fuvarozással járó tevékenysége miatti kockázati biztosítékadási kötelezettségét garancia formájában nyújtja, számos buktatóval kell szembesülnie e kötelezettsége teljesítése során.

2015. május 11. hétfő, 12:39