Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

Szintet lépett a magyar autópiac

A múlt évben összesen 103 ezer új jármű talált gazdára a magyar járműpiacon, ami 13,8 százalékos növekedést jelent éves összevetésben, 2013-hoz viszonyítva pedig közel 40 százalékos bővülésnek felel meg – közölte a Magyar Lízingszövetség a Datahouse adatai alapján. A szervezet arra számít, hogy a járműpiacon növekedhetnek az eladások az idén is.

2016. január 07. csütörtök, 09:21

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 17,8 %-os...

Novemberben 17,8 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, közel 180 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. Spanyolországban 52,2, Olaszországban 28,4, Németországban 14,9, az Egyesült Királyságban 14,3, Franciaországban 5,6 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba.

Januártól novemberig közel 1,9 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 12,2 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Spanyolországban 37,9, az Egyesült Királyságban 16,4, Olaszországban 11,9, Németországban 3,9, Franciaországban 2,4 %-kal nőtt az eladás.

2015. december 28. hétfő, 15:53

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 13,7 %-os...

Novemberben 2,9 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, közel 1,1 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Spanyolországban 25,4, Olaszországban 23,5, Franciaországban 11,3, Németországban 8,9, az Egyesült Királyságban 3,8 %-kal nőtt a kereslet.

Az első tizenegy hónapban 8,7 %-kal nőtt az új forgalomba helyezések száma, több mint 12,6 millió darab új személyautót helyeztek forgalomba. Spanyolországban 20,9, Olaszországban 15,5, az Egyesült Királyságban és Franciaországban 6,2, Németországban 5,4 %-kal bővült a piac ez időszak alatt.

2015. december 17. csütörtök, 10:53

Jó választás a nyílt végű pénzügyi lízing

A vállalkozás használatában álló személyautók finanszírozására ideális megoldást jelenthet a nyílt végű pénzügyi lízing, hiszen számos olyan előnnyel rendelkezik, amelyek gazdaságosabbá teszik a cég számára az autó fenntartását.

2015. december 15. kedd, 09:44

10-15 százalékkal csökkenhet a devizás autóhitelek...

A devizaalapú lakossági autóhiteleket december 1-jén forintosítják a Magyar Lízingszövetség tagvállalatai, az erről szóló tájékoztató levelet pedig december 15-én postázzák az ügyfeleknek. A forintosítással eltűnik a szerződésekből az árfolyamkockázat - közölte a Magyar Lízingszövetség kedden az MTI-vel.

2015. december 02. szerda, 09:57

A lízingszerződések többségénél csökkenhet a...

A devizalapú lakossági autófinanszírozási szerződéseket december 1-jén forintosítják a Magyar Lízingszövetség tagvállalatai, ez erről szóló tájékoztató levelet pedig december 15-én postázzák az érintett ügyfeleknek. A forintosítással eltűnik a szerződésekből az árfolyamkockázat, és a törlesztőrészlet az adósok többségénél 10-15 százalékkal csökkenhet. Fontos ugyanakkor, hogy a kamatkockázat továbbra is fennáll – közölte a Magyar Lízingszövetség, amely arra számít, hogy a forintosítás után kevesebb lesz a problémás hitel és tartós, kiszámítható emelkedés várható a járműfinanszírozásban.

2015. december 01. kedd, 21:38

Szja mentes a lízingszerződésből származó...

2015. november 28-ától szja mentes a lízingszerződésből származó elengedés is a lentiek alapján:

2015. évi CLXXXVII. törvény 73. § a), 3. melléklet 1.
Az Szja tv. 1. számú melléklet 7.21. pontja a következők szerint módosul:
(7. Egyéb indokkal adómentes:)
„7.21. a pénzügyi intézmény által elengedett, a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló törvény szerinti pénzkölcsön nyújtásából, pénzügyi lízingszerződésből származó követelés (akkor is, ha az elengedés egyezség keretében történik) feltéve, hogy a követelés elengedésére a pénzügyi intézmény belső szabályzatában foglaltak alapján, az azonos helyzetben lévőket egyenlő elbánásban részesítő elv betartásával - független felek között - kerül sor.”

2015. december 01. kedd, 15:47

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 11,6 %-os...

Októberben 6,6 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, több mint 189 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. Spanyolországban 22,9, Olaszországban 7,6, Németországban 6,7, Franciaországban 3,9 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba, míg az Egyesült Királyságban ugyanekkor 3 %-kal csökkent a piac.

Januártól októberig több mint 1,7 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 11,6 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Spanyolországban 36,5, az Egyesült Királyságban 16,6, Olaszországban 9,8, Németországban 2,7, Franciaországban 2,1 %-kal nőtt az eladás.

2015. december 01. kedd, 13:42

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 2,9 %-os...

Októberben 2,9 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 1,1 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Olaszországban 8,6, Spanyolországban 5,2, Németországban 1,1, Franciaországban 1 %-kal nőtt a kereslet, míg az Egyesült Királyságban 1,1 %-kal csökkent.

2015. november 20. péntek, 10:47

Nyikos Katalin az év lízingszakembere

15 éves lízingszakmai tevékenységének az elismeréseként is az idei évben Nyikos Katalint, a Deutsche Leasing Hungaria igazgatósági tagját, a Lízingszövetség alelnökét választották meg „Az év lízingszakemberének”.

2015. november 09. hétfő, 21:16

Lendületben van a lízingpiac

Az idei első három negyedévben 329 milliárd forint volt a lízingcégek által finanszírozott érték, 6,5 százalékkal több, mint a múlt év azonos időszakában - mondta Lévai Gábor, a Magyar Lízing és Finanszírozó Társaságok Szövetségének főtitkára.

2015. november 08. vasárnap, 15:35

Mezőgazdasági beruházások: bekapcsolódhatnak a...

A 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklusban évi 628 milliárd forint jut a mezőgazdaság támogatására, ennek 80 százaléka a beruházásokra, amelyek finanszírozásába a lízingcégek is bekapcsolódhatnak - mondta Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön Kecskeméten, a Magyar Lízing és Finanszírozó Társaságok Szövetsége éves konferenciáján.

2015. november 08. vasárnap, 15:32

A járművek pörgetik a lízingpiacot

329 milliárd forintra nőtt a finanszírozott összeg

A magyar lízingpiac a harmadik negyedévben is bővülést ért el: az év első kilenc hónapjában a finanszírozott összeg 329 milliárd forintot tett ki, ez 6,5 százalékos növekedést jelent éves összevetésben. Az új szerződések száma hasonló mértékben, 6,2 százalékkal 55,8 ezerre nőtt – derül ki a Magyar Lízingszövetség harmadik negyedéves adataiból, amit a szervezet éves szakmai rendezvényén, a Lízing Szakmai Napokon hoztak nyilvánosságra. A szervezet tagvállalatai továbbra is bővülésre számítanak, a növekedés motorja pedig a kis- és középvállalkozások eszközök iránti igénye és az ehhez társuló finanszírozási kereslet lehet.

2015. november 05. csütörtök, 21:50

Fókuszban az agrárium és az eszközlízing

Egyre népszerűbbek a lízingkonstrukciók a vállalkozások, így a kis- és középvállalkozások körében is: az első félévben a flottaszegmensben a finanszírozott összeg 40 milliárd forintot tett ki, ami 25 százalékos növekedést jelent éves szinten, a termelőeszközök esetében pedig a finanszírozott összeg 24,2 százalékkal 123 milliárd forintra nőtt. A legfrissebb adatok szerint pedig 2015 harmadik negyedévében pedig közel 10 százalékkal nőtt ismét a lízingpiac. A Lízing Szakmai Napok konferencián, november 5-én többek között a lízingpiac szabályozásáról, a fejlődési lehetőségekről tart előadást Harangi Sándor, a Magyar Nemzeti Bank Hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások felügyeleti igazgatója, az agrárfinanszírozásban rejlő lehetőségekről pedig Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség Agrár-és Vidékfejlesztésért Felelős államtitkára beszél majd.

2015. november 03. kedd, 14:24

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 12,2 %-os...

Szeptemberben 14,7 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, több mint 208 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. Spanyolországban 53,2, az Egyesült Királyságban 19,9, Franciaországban 9,7, Olaszországban 4,9 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba, míg Németországban stabil maradt a piac (+0,6 %).

Januártól szeptemberig közel 1,52 millió darab új haszongépjármű talált gazdára, ami 12,2 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Spanyolországban 38,6, az Egyesült Királyságban 19,2, Olaszországban 10, Németországban 2,2, Franciaországban 1,9 %-kal nőtt az eladás.

2015. november 02. hétfő, 15:28

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 8,8 %-os...

Szeptemberben 9,8 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 1,35 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok mindegyikén nőtt az eladás: Spanyolországban 22,5, Olaszországban 17,2, Franciaországban 9,1, az Egyesült Királyságban 8,6, Németországban 4,8 %-kal.

2015. október 19. hétfő, 17:25

Megkedvelték a lízinget a magyarok

Komoly mértékben nőtt a lízingfinanszírozás vonzereje a kis- és középvállalkozások számára, ami jól látszik a növekvő kihelyezéseken. A növekedési hitelprogram (NHP) nyomán kedvező az árazás.

2015. október 14. szerda, 10:43

A kkv-k a lízingcégek célkeresztjében

A vállalkozások, azon belül is a kis- és középvállalkozások körében egyre népszerűbbek a költséghatékony finanszírozást biztosító lízingkonstrukciók – áll a lízingszövetség friss elemzésében. A lízingpiac a legtöbb szegmensben bővülést ért el már az első félévben is: a flottaszegmensben például a finanszírozott összeg 40 milliárd forintot tett ki, ami 25 százalékos növekedést jelent éves szinten, a termelőeszközök esetében pedig a finanszírozott összeg 24,2 százalékkal 123 milliárd forintra nőtt elsősorban a vállalkozások, azon belül is a kis- és középvállalkozások fokozott érdeklődése miatt – derül ki a Magyar Lízingszövetség összeállításából. A szövetség a lízing népszerűsítésére országos roadshow indít, amelynek első állomása Győr lesz október 15-én.

2015. október 13. kedd, 15:12

A nap, amikor a bérlet pénzügyi lízinggé vált -...

A jogi szakma évtizedes vágyát teljesítette az új Ptk., amikor a nevesített szerződések közé beemelte a pénzügyi lízinget. Az új szabályozás azonban számos olyan elemet tartalmaz, amelyek mind adózási, mind jogi szempontból nem várt meglepetést okozhatnak az óvatlan gazdasági szereplők számára.

2015. október 09. péntek, 11:57

Magáncsőd – a bíróságon kívüli adósságrendezés

Első körben a legnehezebb helyzetben lévő adósok kérhetnek csődvédelmet. Az eljárás kezdeményezését, folyamatát, határidejét, költségeit mutatjuk be a magáncsődöt ismertető cikksorozatunk második részében.

2015. október 08. csütörtök, 11:24