Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 2,9 %-os...

Októberben 2,9 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 1,1 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Olaszországban 8,6, Spanyolországban 5,2, Németországban 1,1, Franciaországban 1 %-kal nőtt a kereslet, míg az Egyesült Királyságban 1,1 %-kal csökkent.

2015. november 20. péntek, 10:47

Nyikos Katalin az év lízingszakembere

15 éves lízingszakmai tevékenységének az elismeréseként is az idei évben Nyikos Katalint, a Deutsche Leasing Hungaria igazgatósági tagját, a Lízingszövetség alelnökét választották meg „Az év lízingszakemberének”.

2015. november 09. hétfő, 21:16

Lendületben van a lízingpiac

Az idei első három negyedévben 329 milliárd forint volt a lízingcégek által finanszírozott érték, 6,5 százalékkal több, mint a múlt év azonos időszakában - mondta Lévai Gábor, a Magyar Lízing és Finanszírozó Társaságok Szövetségének főtitkára.

2015. november 08. vasárnap, 15:35

Mezőgazdasági beruházások: bekapcsolódhatnak a...

A 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklusban évi 628 milliárd forint jut a mezőgazdaság támogatására, ennek 80 százaléka a beruházásokra, amelyek finanszírozásába a lízingcégek is bekapcsolódhatnak - mondta Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön Kecskeméten, a Magyar Lízing és Finanszírozó Társaságok Szövetsége éves konferenciáján.

2015. november 08. vasárnap, 15:32

A járművek pörgetik a lízingpiacot

329 milliárd forintra nőtt a finanszírozott összeg

A magyar lízingpiac a harmadik negyedévben is bővülést ért el: az év első kilenc hónapjában a finanszírozott összeg 329 milliárd forintot tett ki, ez 6,5 százalékos növekedést jelent éves összevetésben. Az új szerződések száma hasonló mértékben, 6,2 százalékkal 55,8 ezerre nőtt – derül ki a Magyar Lízingszövetség harmadik negyedéves adataiból, amit a szervezet éves szakmai rendezvényén, a Lízing Szakmai Napokon hoztak nyilvánosságra. A szervezet tagvállalatai továbbra is bővülésre számítanak, a növekedés motorja pedig a kis- és középvállalkozások eszközök iránti igénye és az ehhez társuló finanszírozási kereslet lehet.

2015. november 05. csütörtök, 21:50

Fókuszban az agrárium és az eszközlízing

Egyre népszerűbbek a lízingkonstrukciók a vállalkozások, így a kis- és középvállalkozások körében is: az első félévben a flottaszegmensben a finanszírozott összeg 40 milliárd forintot tett ki, ami 25 százalékos növekedést jelent éves szinten, a termelőeszközök esetében pedig a finanszírozott összeg 24,2 százalékkal 123 milliárd forintra nőtt. A legfrissebb adatok szerint pedig 2015 harmadik negyedévében pedig közel 10 százalékkal nőtt ismét a lízingpiac. A Lízing Szakmai Napok konferencián, november 5-én többek között a lízingpiac szabályozásáról, a fejlődési lehetőségekről tart előadást Harangi Sándor, a Magyar Nemzeti Bank Hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások felügyeleti igazgatója, az agrárfinanszírozásban rejlő lehetőségekről pedig Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség Agrár-és Vidékfejlesztésért Felelős államtitkára beszél majd.

2015. november 03. kedd, 14:24

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 12,2 %-os...

Szeptemberben 14,7 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, több mint 208 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. Spanyolországban 53,2, az Egyesült Királyságban 19,9, Franciaországban 9,7, Olaszországban 4,9 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba, míg Németországban stabil maradt a piac (+0,6 %).

Januártól szeptemberig közel 1,52 millió darab új haszongépjármű talált gazdára, ami 12,2 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Spanyolországban 38,6, az Egyesült Királyságban 19,2, Olaszországban 10, Németországban 2,2, Franciaországban 1,9 %-kal nőtt az eladás.

2015. november 02. hétfő, 15:28

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 8,8 %-os...

Szeptemberben 9,8 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 1,35 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok mindegyikén nőtt az eladás: Spanyolországban 22,5, Olaszországban 17,2, Franciaországban 9,1, az Egyesült Királyságban 8,6, Németországban 4,8 %-kal.

2015. október 19. hétfő, 17:25

Megkedvelték a lízinget a magyarok

Komoly mértékben nőtt a lízingfinanszírozás vonzereje a kis- és középvállalkozások számára, ami jól látszik a növekvő kihelyezéseken. A növekedési hitelprogram (NHP) nyomán kedvező az árazás.

2015. október 14. szerda, 10:43

A kkv-k a lízingcégek célkeresztjében

A vállalkozások, azon belül is a kis- és középvállalkozások körében egyre népszerűbbek a költséghatékony finanszírozást biztosító lízingkonstrukciók – áll a lízingszövetség friss elemzésében. A lízingpiac a legtöbb szegmensben bővülést ért el már az első félévben is: a flottaszegmensben például a finanszírozott összeg 40 milliárd forintot tett ki, ami 25 százalékos növekedést jelent éves szinten, a termelőeszközök esetében pedig a finanszírozott összeg 24,2 százalékkal 123 milliárd forintra nőtt elsősorban a vállalkozások, azon belül is a kis- és középvállalkozások fokozott érdeklődése miatt – derül ki a Magyar Lízingszövetség összeállításából. A szövetség a lízing népszerűsítésére országos roadshow indít, amelynek első állomása Győr lesz október 15-én.

2015. október 13. kedd, 15:12

A nap, amikor a bérlet pénzügyi lízinggé vált -...

A jogi szakma évtizedes vágyát teljesítette az új Ptk., amikor a nevesített szerződések közé beemelte a pénzügyi lízinget. Az új szabályozás azonban számos olyan elemet tartalmaz, amelyek mind adózási, mind jogi szempontból nem várt meglepetést okozhatnak az óvatlan gazdasági szereplők számára.

2015. október 09. péntek, 11:57

Magáncsőd – a bíróságon kívüli adósságrendezés

Első körben a legnehezebb helyzetben lévő adósok kérhetnek csődvédelmet. Az eljárás kezdeményezését, folyamatát, határidejét, költségeit mutatjuk be a magáncsődöt ismertető cikksorozatunk második részében.

2015. október 08. csütörtök, 11:24

Autóshitelek forintosításáról szóló törvény

A Magyar Közlöny 142. számában megjelent az autóshitelek forintosításáról szóló törvény.

2015. október 05. hétfő, 15:43

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 8,7%-os...

Augusztusban 8,7 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, közel 114 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. Spanyolországban 43,6, Olaszországban 21,2, az Egyesült Királyságban 15,8 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba, Franciaországban stabil maradt a piac (+0,2 %), Németországban pedig 8,7 %-kal csökkent a kereslet.

Januártól augusztusig több mint 1,3 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 11,8 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Spanyolországban 37, az Egyesült Királyságban 19, Olaszországban 10,3, Németországban 2,4, Franciaországban 0,8 %-kal nőtt az eladás.

2015. szeptember 29. kedd, 10:38

Kocsi helyett is szolgáltatást vásárolunk

Komoly tartalékok vannak még a hazai flottalízingpiacon, mivel a lízingelt flotta komoly költségcsökkentő tényező lehet, de a fókusz az eszközről egyre inkább a szolgáltatásokra és az élményre helyeződik.

2015. szeptember 25. péntek, 09:45

Hétköznapi nyelven a lízingről

A Magyar Lízingszövetség fontos célja a lízing, mint finanszírozási forma és pénzügyi konstrukció ismertségének és elismertségének növelése. Ennek érdekében jött létre együttműködés a Szövetség, és Magyarország első online oktatási platformja, a Webuni között. Az együttműködés lényege, hogy a Szövetség munkatársainak segítségével online videós kurzusok keretében mutatjuk be az érdeklődőknek a lízinget. Kiemelten fontos cél volt, hogy közérthetően, hétköznapi nyelven mutassuk be az említett területeket, hiszen ezek a leckék legfontosabb célja az ismeretterjesztés.
Az együttműködés pilot fázisa lezárult, az első 8 lecke elkészült, már elérhetőek a felületen.

2015. szeptember 24. csütörtök, 10:02

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 11,2 %-os...

Augusztusban 11,2 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, közel 745 ezer darabot értékesítettek. (A februári hónap mellett augusztusban szokták a legkevesebb új autó eladni.) A nagyobb piacok mindegyikén nőtt az eladás: Spanyolországban 23,3, Olaszországban 10,6, Franciaországban 10, az Egyesült Királyságban 9,6 Németországban 6,2 %-kal.

2015. szeptember 23. szerda, 12:48

Megszavazták az autóhitelek forintosítását

Az Országgyűlés szeptember 22-én megszavazta az autóhitelek forintosítását, amit az augusztus 19-i árfolyamon hajtanak végre.

2015. szeptember 23. szerda, 09:36

Bankok nélkül nem megy: így osztja szét a kormány az...

Jelenlegi árfolyamon közel 710 milliárd forintnyi visszatérítendő EU-támogatás juthat el a magyar vállalkozásokhoz a 2014-2020-as EU-ciklusban. A Portfolio megtudta: ebből 445 milliárd forintot hitel formájában fognak kihelyezni, de ezt többször is megforgatnák a magyar gazdaságban. Az elosztás legnagyobb újdonsága, hogy ezúttal nem refinanszírozási programként, hanem közvetlen MFB-hitelként jut el a forrás a cégekhez, mégpedig a hitelintézetek fiókhálózatában kialakított legalább 400 MFB Ponton keresztül. Bár szűkül a feladatkörük, nem teljesen hagyják ki tehát a bankokat sem, infrastruktúrájukat hamarosan közbeszerzési pályázat keretében ajánlhatják fel díjazásért a hitelt folyósító MFB-nek.

2015. szeptember 22. kedd, 10:05

Autóhitelek forintosítása - Törvényjavaslat

Megjelent az egyes fogyasztói kölcsönszerződésekből eredő követelések forintra átváltásával kapcsolatos kérdések rendezéséről szóló T/6241 törvényjavaslat. Bővebb információkért kattintson tovább linkre.

2015. szeptember 18. péntek, 14:05