Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

Egyre több a lízingelt mezőgazdasági gép

Tovább bővült a lízingelt mezőgazdasági gépek állománya, az idei első negyedévben az új és használt mezőgazdasági gépeknél a finanszírozott állomány 79 milliárd forintot ért el, ez éves összevetésben 7 százalékos növekedés, az elmúlt év utolsó negyedévéhez képest pedig 0,5 százalékkal nőtt a lízingelt állomány - közölte a Magyar Lízingszövetség az MTI-vel.

2016. július 18. hétfő, 09:58

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 9,4 %-os...

Júniusban 6,9 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, közel 1,46 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Olaszországban 11,9, Spanyolországban 11,2, Németországban 8,3 %-kal nőtt a kereslet. Franciaországban (+0,8 %) stabil maradt a piac, míg az Egyesült Királyságban (-0,8 %) kissé csökkent az eladás.

2016. július 15. péntek, 12:36

Társaságiadó-változások 2016-2017-ben

Adóváltozásokat bemutató cikksorozatunk harmadik részében a társasági adó 2016. június 16-tól már hatályba lépett változásait és a jövőbeni újdonságokat ismertetjük.

2016. július 15. péntek, 09:51

Júliustól módosult a hitelintézeti törvény

Szélesebb körben visszavonható a tevékenységi engedély, és a törvény közvetítői díjra vonatkozó definíciója is módosult – többek között ezeken a pontokon is módosította a hitelintézetekről szóló jogszabályt a pénzügyi közvetítőrendszert érintő egyes törvények módosításáról szóló törvény.

2016. július 14. csütörtök, 09:25

Elemzőt keres a Magyar Lízingszövetség

A Lízingszövetség keres pályakezdő, vagy néhány éves gyakorlattal rendelkező részmunkaidős munkatársat, vagy megbízott szakértőt keres.

2016. július 05. kedd, 14:08

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 16,4 %-os...

Májusban 16,4 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, több mint 187 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. Olaszországban 35,9, Franciaországban 27,2, Spanyolországban 17,3 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba.
Az első öt hónapban több mint 946 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 13,5 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez időszak alatt Olaszországban 30,6, Spanyolországban 13,9, Franciaországban 13,1, Németországban 10,2, az Egyesült Királyságban 3,8 %-kal nőtt az eladás.

2016. június 27. hétfő, 14:31

A Bankárképző őszi bankszakmai és...

Érdekli a bankszakma?
Befektetés-elemzői karrierre vágyik?
Összefüggéseiben ismerné meg a pénzügyeket?
Elismert és elfogadott végzettségre van szüksége szakmai előmeneteléhez?

BADI - Posztgraudális Bankmenedzsment Diplomaprogram
Korszerű, átfogó és aktuális bankszakmai ismereteket szerezhet az interaktív és gyakorlatorientált képzésünkön, amely a Budapesti Corvinus Egyetemmel közös másoddiplomát nyújtó szakirányú továbbképzés. Oktatóink a bankszakma és az egyetemi élet kiválóságai! 2016. szeptemberétől új témakörökkel kiegészítve! További információ >>

FEBI – Szakképesített Bankreferens OKJ képzés
Jelzáloghitel nyújtásával, közvetítésével és hiteltanácsadásával foglalkozók, a pénzügyi közvetítők, illetve a befektetési szolgáltatók üzletkötést végző munkatársai számára jogszabályban előírt szakmai végzettség! A program a bankszakmai rejtelmeibe vezet be, gyakorlatban alkalmazható, naprakész, magas szintű szakmai tudást biztosít. Távoktatási formában végezhető! További információ >>

CEFA-EFFAS – Befektetés-elemzői program
Szeretne befektetés-elemzői területen szakmai ismeretekre szert tenni és a karrierjében előrelépni? Külföldi karriert szeretne? A CEFA-EFFAS másfél éves program során megtanulja a befektetés-elemzés csínját-bínját! A képzés végén pedig megszerzi az európai CEFA diplomát, amely az európai piacok zömén elfogadott végzettség! Lehetősége nyílik továbbá a nemzetközi CIIA vizsga letételére is. További információ>>

VAP – Vagyon, Alap, Portfólió – Már Online is végezhető!
Munkája során kapcsolatba kerül befektetési termékekkel, és szeretné jobban megérteni a pénz- és tőkepiacok működését és a pénz- és tőkepiaci termékeket?
A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) és Bankárképző közös, féléves programja, amely során értékpapírokról és befektetés-kezelésről gyakorló szakemberektől tanulhat! 2016. szeptemberétől már online formában is elérhető! További információ>>

További induló képzéseinkről a honlapunkról tájékozódhat vagy keresse munkatársainkat telefonon!

Várjuk szeretettel képzéseinken,
a Bankárképző csapata

2016. június 23. csütörtök, 14:21

EU - új személyautó forgalomba helyezés: közel 10...

Májusban 16 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, közel 1,3 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Olaszországban 27,3, Franciaországban 22,3, Spanyolországban 20,9, Németországban 11,9, az Egyesült Királyságban 2,5 %-kal nőtt a kereslet.

Januártól májusig 9,9 %-kal nőtt az új forgalomba helyezések száma, 6,4 millió darab új személyautót helyeztek forgalomba. Olaszországban 20,5, Spanyolországban 12,5, Franciaországban 10,5, Németországban 6,8, az Egyesült Királyságban 4,1 %-kal bővült a piac ez időszak alatt.

2016. június 20. hétfő, 14:42

A pénzügyi lízingszerződés kötelező tartalmi elemei

Pénzügyi lízingszerződés esetén nem a kamat, hanem a tőkerészből és a kamatrészből álló lízingdíj és annak ütemezése a szerződés lényeges eleme – a Kúria eseti döntése.

Részletek

2016. június 17. péntek, 11:30

Illetékmentesek lesznek a lízinggel megszerzett...

A 2016. évi 79. számú Magyar Közlönyben megjelent  1269/2016. (VI. 7.) kormányhatározat alapján illetékmentesek lesznek a lízinggel megszerzett haszonjárművek (nyergesvontató, tehergépjármű, pótkocsi, félpótkocsi és autóbusz).

2016. június 09. csütörtök, 09:48

Így adózunk 2017-ben – elfogadták az adócsomagot

Megszűnik a tartós bérlet, új cafeteria-rendszer, áfacsökkentés, az adócsalás elleni keményebb - informatikailag megtámogatott – fellépés, google- és facebook-adó, jövedéki adóváltozás, még kedvezőbb kata és kiva – többek között ezeket hozza a 2017-es adócsomag, amelyet kedden fogadott el az Országgyűlés.

2016. június 07. kedd, 14:23

Hogyan veszítenek értékükből az autók, mi okozta a...

Hogyan veszítenek értékükből az autók, mi okozta a drágulást? Kattintson!

2016. május 27. péntek, 11:01

Várható változások a társasági adóban

A társasági adó is számos ponton fog változni, amennyiben az adótörvényeket módosító csomagot elfogadják. A következőkben a legfontosabb újdonságokat olvashatják el.

2016. május 27. péntek, 09:23

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 14,6 %-os...

Áprilisban 14,6 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, több mint 195 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. Olaszországban 32,5, Spanyolországban 19,5, Németországban 12,3, az Egyesült Királyságban 11,2 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba.
Az első négy hónapban közel 759 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 12,8 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez időszak alatt Olaszországban 29,2, Spanyolországban 12,9, Franciaországban 10,1, Németországban 10, az Egyesült Királyságban 4,1 %-kal nőtt az eladás.

2016. május 26. csütörtök, 11:46

Százmilliárdos negyedév a lízingpiacon

Stabil teljesítménnyel zárta az idei első negyedévet a magyar lízingpiac. A finanszírozott összeg 111 milliárd forintot tett ki, ami közel 6 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, 2014. első negyedévéhez képest pedig 22 százalékos bővülésnek felel meg - közölte a Magyar Lízingszövetség. Több lízingpiaci szegmensben az egy szerződésre jutó átlagos finanszírozott összeg tovább emelkedett, az agrárlízing esetében például több mint 20 százalékos volt a növekedés. A jegybanki hitelprogram az első negyedévben is jelentős szerepet kapott, ennek keretében 23 milliárd forintot helyeztek ki a Magyar Lízingszövetség tagvállalatai, akik arra számítanak, hogy a kis- és középvállalkozások részéről növekvő eszközigénye miatt a lízingfinanszírozás egyre nagyobb szerepet játszhat majd a jövőben.

2016. május 23. hétfő, 09:07

Ez lesz a befutó, ha a céges autóra kerül a sor?

Pozitív kilátásokkal számolhat a magyar lízingpiac, de nem csak a járműfinanszírozáson van a fókusz. Tartós fejlődési pályára állt a lízingpiac, elsősorban a kis- és középvállalkozások (kkv) eszközfinanszírozása került a szövetség tagvállalatainak fókuszába - mondta Nyikos Katalin, a Magyar Lízingszövetség tavasszal megválasztott új elnöke.

2016. május 20. péntek, 09:31

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 9,1 %-os...

Áprilisban 9,1 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, közel 1,3 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Spanyolországban 21,2, Olaszországban 11,5, Németországban 8,4, Franciaországban 7,1, az Egyesült Királyságban 2 %-kal nőtt a kereslet.

Januártól áprilisig 8,5 %-kal nőtt az új forgalomba helyezések száma, több mint 5 millió darab új személyautót helyeztek forgalomba. Olaszországban 18,6, Spanyolországban 10,3, Franciaországban 7,9, Németországban 5,6, az Egyesült Királyságban 4,4 %-kal bővült a piac ez időszak alatt.

2016. május 19. csütörtök, 16:31

Hitel vagy lízing - MNB tájékoztató füzet

A Hitel vagy lízing tájékoztató füzet elektronikusan ezen a linken érhető el.

2016. május 04. szerda, 16:45

Új vezér a CIB Lízing élén

2016. április 5-től a CIB Lízing vezérigazgatói pozícióját Hatvani Dániel látja el.
Dániel pénzügyi pályafutását 2006 áprilisában kezdte a HVB Lízing ingatlanfinanszírozási területén üzletkötőként. A vállalat UniCredit csoport által történő felvásárlását követően feladatköre az önkormányzati illetve az állami szféra ingatlanberuházási igényeinek kiszolgálása volt.  A CIB Lízing csapatához 2008 novemberében csatlakozott, ahol ingatlanlízing, projektfinanszírozási területen dolgozott.

2016. május 03. kedd, 10:51

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 12,1 %-os...

Márciusban 8 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, több mint 242 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. Olaszországban 29,3, Franciaországban 6,4, az Egyesült Királyságban 3,2, Németországban 2,6 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba. Spanyolországban (-0,6 %) kis visszaesést mértek az erős növekedési szakaszt követően.

Az első negyedévben több mint 563 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 12,1 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez időszak alatt Olaszországban 27,9, Spanyolországban 10,6, Franciaországban 10,2, Németországban 9,2, az Egyesült Királyságban 2,2 %-kal nőtt az eladás.

2016. április 27. szerda, 10:55