Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

2500 devizahiteles per fut Magyarországon

A devizában nyújtott kölcsön- illetve lízingszerződések közül 2,5 ezer van per alatt, 60 fejeződött be jogerősen, ebből hatot veszítettek el a bankok és lízingcégek, de felülvizsgálatra ezekben az ügyekben is a Kúriához fordulnak - mondta Korba Szabolcs, az OTP Bank főosztályvezetője a lízingkonferencián csütörtökök Herceghalmon.

2013. november 08. péntek, 11:41

NGM: lesznek még módosító javaslatok az...

A jövő évi adótörvények november 18-ra tervezett végszavazása előtt további módosításokat nyújt be a szaktárca - mondta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügypolitikai helyettes államtitkára a lízingkonferencián tartott előadásában csütörtökön, Herceghalmon.

2013. november 08. péntek, 11:39

Devizahitelek: 60 perből hatot vesztettek el a bankok

2013. november 08. péntek, 11:34

Patai: a különadó nélkül is veszteségesek lennének...

A kormány gazdaságpolitikája miatt a speciális bankadó nélkül is veszteségesek lennének a magyar bankok - mondta Patai Mihály, a UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója és a Magyar Bankszövetség elnöke a Magyar Lízingszövetség által rendezett konferencián, csütörtökön Herceghalmon.

2013. november 07. csütörtök, 12:40

Bod Péter Ákos: képtelenek vagyunk felzárkózni

A magyar gazdaság 2004-2005 óta nem képes konvergálni a fejlett gazdaságokhoz - mondta Bod Péter Ákos , a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdasági Intézetének igazgatója a Magyar Lízingszövetség mai szakmai konferenciáján.

2013. november 07. csütörtök, 12:36

Melyik bank vonul ki Magyarországról?

A kormány véghez fogja vinni a banki status quo megváltoztatását - véli Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke, aki arra számít, hogy több, reménytelen helyzetbe került nagybank is feladhatja magyar piaci jelenlétét. Mások csak egy kilépőre számítanak.

2013. november 07. csütörtök, 12:31

Célkeresztben a KKV-k és az agrárium

A vállalkozások eszközeik finanszírozására előszeretettel választják a lízing különböző formáit, azonban az elmúlt évek ezen a területen is sok változást hoztak. A korábban népszerű, idegen devizában történő finanszírozás visszaszorult, a finanszírozók körében is következtek be változások, illetve a lízingbe vevők is stratégiát váltottak, visszafogták fejlesztéseiket. A hazai lízingpiacon a cégautók finanszírozása mellett az agrárszektor volt az a terület, ahol a többinél kisebb mértékű volt a visszaesés, és ezen a piacon az UniCredit Leasing az egyik meghatározó szereplő. A Portfolio.hu kérdéseire az UniCredit Leasing Hungary Zrt. vezérigazgatója, Coriolan Sever Filip válaszolt.

2013. november 05. kedd, 11:47

Új jogszabály és iromány adatbázis elemei -...

2000. január 01. szombat, 00:00

EU: új haszongépjármű eladás – 4 %-os csökkenés...

Szeptemberben 6,1 %-kal nőtt a kereslet az új haszongépjárművek iránt az unió piacain, összességében több mint 160 ezer darab teherautót értékesítettek. (A kilencedik hónapban átlagosan eggyel több munkanap volt Európában.) A jelentősebb piacok közül Franciaországban 1,8, Olaszországban 3,5 %-kal csökkentek, míg Németországban 4,2, az Egyesült Királyságban 12,5, Spanyolországban pedig 25,4 %-kal emelkedtek az eladásokban.

Az első háromnegyed évben 4 %-kal kevesebb új haszongépjárművet helyeztek forgalomba, mint egy évvel korábban, összesen 1,23 millió darabot. Ez idő alatt Spanyolországban (+1,8 %) és az Egyesült Királyságban (+7,9 %) nőtt az eladás, míg Németországban 6,9, Franciaországban 7, Olaszországban pedig 16,2 %-kal kevesebb szerződést kötöttek.

2013. október 31. csütörtök, 16:40

Új jogszabály és iromány adatbázis elemei -...

2000. január 01. szombat, 00:00

Ők az idei közgazdasági Nobel-díjasok

Három amerikai közgazdásznak, Eugene Famának, Lars Peter Hansennek és Robert Shillernek ítélték oda a 2013. évi közgazdasági Nobel-emlékdíjat - jelentette be a Svéd Királyi Tudományos Akadémia hétfőn Stockholmban.

2013. október 22. kedd, 13:07