Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

Elkezdődött a regisztráció az idei PénzSztár versenyre

Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a PénzSztár elnevezésű Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny, melynek fő célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a pénzügyi kultúra fontosságára, játékos formában mérje tudásukat és tovább bővítse ismereteiket, egyúttal segítse a középiskolákat pénzügyi oktatási innovációs törekvéseik megvalósításában.

2016. szeptember 02. péntek, 11:20

Egymillióval több autó két évtized alatt

Jelentősen bővült a magyarországi autóállomány: 1995-höz képest 42 százalékkal 3,37 darabra nőtt a személyautók száma. Ezzel párhuzamosan a teherautóknál 56 százalékos növekedést következett be - derül ki a Magyar Lízingszövetség összeállításából, amely szerint a lízingpiacon továbbra is az egyik legfontosabb pillér marad a járműfinanszírozás. Az új személygépjárművek 50, míg az új haszongépjárművek 80 százaléka lízingkonstrukciók keretében kerül az utakra.

2016. szeptember 02. péntek, 08:47

Jobb, mint a hitel? - Egyre több cég lízingelhet

2016. augusztus 18. csütörtök, 09:51

Szeretik a lízinget a vállalatok

Bár a vállalkozások elsősorban a hiteltermékekre gondolnak, ha forrásra/finanszírozásra van szükségük, valójában számos esetben  lízingkonstrukciókat alkalmaznak - derül ki a Magyar Lízingszövetség megrendelésére készült GfK-kutatásból. A 300 millió forintnál nagyobb árbevételű cégek 30 százalékának van lízingszerződése, az alacsonyabb árbevételű cégeknél ez alacsonyabb, de a Lízingszövetség szerint növekedhet az arány a jövőben.

2016. augusztus 17. szerda, 14:02

Teherautók, buszok - milliárdos növekedés

2016. augusztus 16. kedd, 10:04

Világgazdaság Lízing melléklet - 2016. augusztus 10.

Az NHP is sokat lendített a finanszírozáson.

2016. augusztus 15. hétfő, 12:26

PénzSztár 2016 - Legyél nyerő a pénzügyekben!

A Magyar Lízingszövetség szakmai támogatásával idén is megrendezik a PénzSztárt, az országos középiskolai pénzügyi-gazdasági versenyt.

Részletek

2016. augusztus 12. péntek, 10:57

Híznak a lízingcégek

Az első fél évben 4 százalékkal nőtt a lízingpiac. A gépjármű-finanszírozási láb mellett egyre erősebb a termelőeszköz- és gépfinanszírozási pillér. A teljes évre 500 milliárd forintnyi finanszírozást prognosztizál a szakma.

2016. augusztus 11. csütörtök, 11:09

Stabil teljesítmény a második negyedévben - Hízik a...

Növekedést ért el a magyar lízingpiac 2016 első felében: a finanszírozott összeg 4 százalékkal 235 milliárd forintra emelkedett - közölte a Magyar Lízingszövetség. Az első félévben a jegybanki hitelprogramhoz volt köthető a teljes finanszírozott összeg 24 százaléka. Kedvező folyamat, hogy az első félévben a termelőeszköz- és géplízing 7-7 százalékos növekedést ért el, ami egy stabilabb lízingpiacot eredményezett, és a lízing konstrukciók kiemelt szerepet kaptak a KKV-k finanszírozásban. A Magyar Lízingszövetség további növekedést vár a következő időszakban, 2016-ben a finanszírozott összeg így megközelítheti az 500 milliárd forintot.

2016. augusztus 10. szerda, 09:54

Szinte minden járműkategória dübörög az idén

Júliusban alig több mint 300 darab híján 10 ezer személyautó gurult ki a magyar autószalonokból, ami 32 százalékos bővülést jelent éves összevetésben. Azaz továbbra is hegymenetben van az személyautó piac. Az év első hét hónapjában közel 46 ezer személyautót adtak el a kereskedők, ami több mint 24 százalékos növekedés.

2016. augusztus 10. szerda, 09:41

Szeretik a lízinget a gazdák is

2016. augusztus 08. hétfő, 11:27

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 13,5 %-os...

Júniusban 13,3 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, több mint 223,5 ezer darabot adtak el. Az új busz szegmens kivételével a többiben növekedést mértek. Olaszországban 29,9, Spanyolországban 14,5, Németországban 11,3, Franciaországban 11,1, az Egyesült Királyságban 2,8 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba.

Az első félévben több mint 1,17 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 13,5 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez időszak alatt Olaszországban 30,8, Spanyolországban 14, Franciaországban 12,7, Németországban 10,4, az Egyesült Királyságban 3,6 %-kal nőtt az eladás.

2016. augusztus 03. szerda, 11:11

Idei és jövő évi változások a társasági adóban

Adóváltozásokat bemutató cikksorozatunk negyedik részében a társasági adó 2016. június 16-tól már hatályba lépett változásait és a jövőbeni újdonságokat ismertetjük.

2016. július 26. kedd, 10:23

Szeretik a lízinget és az új gépeket a magyar gazdák

Továbbra is növekedőben van a mezőgazdasági géplízing állomány: az idei első negyedévben 7 százalékos volt a növekedés - közölte a Magyar Lízingszövetség. A friss összegzés szerint az agrárium elsősorban, 86 százalékban új gépeket szerzett be, amire kedvező hatással volt a jegybanki hitelprogram is.  Érzékelhető még a piacon, hogy a pénzügyi lízing egyre népszerűbb a mezőgazdasági vállalatok körében.

2016. július 18. hétfő, 20:30

Egyre több a lízingelt mezőgazdasági gép

Tovább bővült a lízingelt mezőgazdasági gépek állománya, az idei első negyedévben az új és használt mezőgazdasági gépeknél a finanszírozott állomány 79 milliárd forintot ért el, ez éves összevetésben 7 százalékos növekedés, az elmúlt év utolsó negyedévéhez képest pedig 0,5 százalékkal nőtt a lízingelt állomány - közölte a Magyar Lízingszövetség az MTI-vel.

2016. július 18. hétfő, 09:58

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 9,4 %-os...

Júniusban 6,9 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, közel 1,46 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Olaszországban 11,9, Spanyolországban 11,2, Németországban 8,3 %-kal nőtt a kereslet. Franciaországban (+0,8 %) stabil maradt a piac, míg az Egyesült Királyságban (-0,8 %) kissé csökkent az eladás.

2016. július 15. péntek, 12:36

Társaságiadó-változások 2016-2017-ben

Adóváltozásokat bemutató cikksorozatunk harmadik részében a társasági adó 2016. június 16-tól már hatályba lépett változásait és a jövőbeni újdonságokat ismertetjük.

2016. július 15. péntek, 09:51

Júliustól módosult a hitelintézeti törvény

Szélesebb körben visszavonható a tevékenységi engedély, és a törvény közvetítői díjra vonatkozó definíciója is módosult – többek között ezeken a pontokon is módosította a hitelintézetekről szóló jogszabályt a pénzügyi közvetítőrendszert érintő egyes törvények módosításáról szóló törvény.

2016. július 14. csütörtök, 09:25

Elemzőt keres a Magyar Lízingszövetség

A Lízingszövetség keres pályakezdő, vagy néhány éves gyakorlattal rendelkező részmunkaidős munkatársat, vagy megbízott szakértőt keres.

2016. július 05. kedd, 14:08

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 16,4 %-os...

Májusban 16,4 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, több mint 187 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. Olaszországban 35,9, Franciaországban 27,2, Spanyolországban 17,3 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba.
Az első öt hónapban több mint 946 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 13,5 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez időszak alatt Olaszországban 30,6, Spanyolországban 13,9, Franciaországban 13,1, Németországban 10,2, az Egyesült Királyságban 3,8 %-kal nőtt az eladás.

2016. június 27. hétfő, 14:31