Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

Világgazdaság Lízing melléklet - 2016. augusztus 10.

Az NHP is sokat lendített a finanszírozáson.

2016. augusztus 15. hétfő, 12:26

PénzSztár 2016 - Legyél nyerő a pénzügyekben!

A Magyar Lízingszövetség szakmai támogatásával idén is megrendezik a PénzSztárt, az országos középiskolai pénzügyi-gazdasági versenyt.

Részletek

2016. augusztus 12. péntek, 10:57

Híznak a lízingcégek

Az első fél évben 4 százalékkal nőtt a lízingpiac. A gépjármű-finanszírozási láb mellett egyre erősebb a termelőeszköz- és gépfinanszírozási pillér. A teljes évre 500 milliárd forintnyi finanszírozást prognosztizál a szakma.

2016. augusztus 11. csütörtök, 11:09

Stabil teljesítmény a második negyedévben - Hízik a...

Növekedést ért el a magyar lízingpiac 2016 első felében: a finanszírozott összeg 4 százalékkal 235 milliárd forintra emelkedett - közölte a Magyar Lízingszövetség. Az első félévben a jegybanki hitelprogramhoz volt köthető a teljes finanszírozott összeg 24 százaléka. Kedvező folyamat, hogy az első félévben a termelőeszköz- és géplízing 7-7 százalékos növekedést ért el, ami egy stabilabb lízingpiacot eredményezett, és a lízing konstrukciók kiemelt szerepet kaptak a KKV-k finanszírozásban. A Magyar Lízingszövetség további növekedést vár a következő időszakban, 2016-ben a finanszírozott összeg így megközelítheti az 500 milliárd forintot.

2016. augusztus 10. szerda, 09:54

Szinte minden járműkategória dübörög az idén

Júliusban alig több mint 300 darab híján 10 ezer személyautó gurult ki a magyar autószalonokból, ami 32 százalékos bővülést jelent éves összevetésben. Azaz továbbra is hegymenetben van az személyautó piac. Az év első hét hónapjában közel 46 ezer személyautót adtak el a kereskedők, ami több mint 24 százalékos növekedés.

2016. augusztus 10. szerda, 09:41

Szeretik a lízinget a gazdák is

2016. augusztus 08. hétfő, 11:27

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 13,5 %-os...

Júniusban 13,3 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, több mint 223,5 ezer darabot adtak el. Az új busz szegmens kivételével a többiben növekedést mértek. Olaszországban 29,9, Spanyolországban 14,5, Németországban 11,3, Franciaországban 11,1, az Egyesült Királyságban 2,8 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba.

Az első félévben több mint 1,17 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 13,5 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez időszak alatt Olaszországban 30,8, Spanyolországban 14, Franciaországban 12,7, Németországban 10,4, az Egyesült Királyságban 3,6 %-kal nőtt az eladás.

2016. augusztus 03. szerda, 11:11

Idei és jövő évi változások a társasági adóban

Adóváltozásokat bemutató cikksorozatunk negyedik részében a társasági adó 2016. június 16-tól már hatályba lépett változásait és a jövőbeni újdonságokat ismertetjük.

2016. július 26. kedd, 10:23

Szeretik a lízinget és az új gépeket a magyar gazdák

Továbbra is növekedőben van a mezőgazdasági géplízing állomány: az idei első negyedévben 7 százalékos volt a növekedés - közölte a Magyar Lízingszövetség. A friss összegzés szerint az agrárium elsősorban, 86 százalékban új gépeket szerzett be, amire kedvező hatással volt a jegybanki hitelprogram is.  Érzékelhető még a piacon, hogy a pénzügyi lízing egyre népszerűbb a mezőgazdasági vállalatok körében.

2016. július 18. hétfő, 20:30

Egyre több a lízingelt mezőgazdasági gép

Tovább bővült a lízingelt mezőgazdasági gépek állománya, az idei első negyedévben az új és használt mezőgazdasági gépeknél a finanszírozott állomány 79 milliárd forintot ért el, ez éves összevetésben 7 százalékos növekedés, az elmúlt év utolsó negyedévéhez képest pedig 0,5 százalékkal nőtt a lízingelt állomány - közölte a Magyar Lízingszövetség az MTI-vel.

2016. július 18. hétfő, 09:58

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 9,4 %-os...

Júniusban 6,9 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, közel 1,46 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Olaszországban 11,9, Spanyolországban 11,2, Németországban 8,3 %-kal nőtt a kereslet. Franciaországban (+0,8 %) stabil maradt a piac, míg az Egyesült Királyságban (-0,8 %) kissé csökkent az eladás.

2016. július 15. péntek, 12:36

Társaságiadó-változások 2016-2017-ben

Adóváltozásokat bemutató cikksorozatunk harmadik részében a társasági adó 2016. június 16-tól már hatályba lépett változásait és a jövőbeni újdonságokat ismertetjük.

2016. július 15. péntek, 09:51

Júliustól módosult a hitelintézeti törvény

Szélesebb körben visszavonható a tevékenységi engedély, és a törvény közvetítői díjra vonatkozó definíciója is módosult – többek között ezeken a pontokon is módosította a hitelintézetekről szóló jogszabályt a pénzügyi közvetítőrendszert érintő egyes törvények módosításáról szóló törvény.

2016. július 14. csütörtök, 09:25

Elemzőt keres a Magyar Lízingszövetség

A Lízingszövetség keres pályakezdő, vagy néhány éves gyakorlattal rendelkező részmunkaidős munkatársat, vagy megbízott szakértőt keres.

2016. július 05. kedd, 14:08

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 16,4 %-os...

Májusban 16,4 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, több mint 187 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. Olaszországban 35,9, Franciaországban 27,2, Spanyolországban 17,3 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba.
Az első öt hónapban több mint 946 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 13,5 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez időszak alatt Olaszországban 30,6, Spanyolországban 13,9, Franciaországban 13,1, Németországban 10,2, az Egyesült Királyságban 3,8 %-kal nőtt az eladás.

2016. június 27. hétfő, 14:31

A Bankárképző őszi bankszakmai és...

Érdekli a bankszakma?
Befektetés-elemzői karrierre vágyik?
Összefüggéseiben ismerné meg a pénzügyeket?
Elismert és elfogadott végzettségre van szüksége szakmai előmeneteléhez?

BADI - Posztgraudális Bankmenedzsment Diplomaprogram
Korszerű, átfogó és aktuális bankszakmai ismereteket szerezhet az interaktív és gyakorlatorientált képzésünkön, amely a Budapesti Corvinus Egyetemmel közös másoddiplomát nyújtó szakirányú továbbképzés. Oktatóink a bankszakma és az egyetemi élet kiválóságai! 2016. szeptemberétől új témakörökkel kiegészítve! További információ >>

FEBI – Szakképesített Bankreferens OKJ képzés
Jelzáloghitel nyújtásával, közvetítésével és hiteltanácsadásával foglalkozók, a pénzügyi közvetítők, illetve a befektetési szolgáltatók üzletkötést végző munkatársai számára jogszabályban előírt szakmai végzettség! A program a bankszakmai rejtelmeibe vezet be, gyakorlatban alkalmazható, naprakész, magas szintű szakmai tudást biztosít. Távoktatási formában végezhető! További információ >>

CEFA-EFFAS – Befektetés-elemzői program
Szeretne befektetés-elemzői területen szakmai ismeretekre szert tenni és a karrierjében előrelépni? Külföldi karriert szeretne? A CEFA-EFFAS másfél éves program során megtanulja a befektetés-elemzés csínját-bínját! A képzés végén pedig megszerzi az európai CEFA diplomát, amely az európai piacok zömén elfogadott végzettség! Lehetősége nyílik továbbá a nemzetközi CIIA vizsga letételére is. További információ>>

VAP – Vagyon, Alap, Portfólió – Már Online is végezhető!
Munkája során kapcsolatba kerül befektetési termékekkel, és szeretné jobban megérteni a pénz- és tőkepiacok működését és a pénz- és tőkepiaci termékeket?
A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) és Bankárképző közös, féléves programja, amely során értékpapírokról és befektetés-kezelésről gyakorló szakemberektől tanulhat! 2016. szeptemberétől már online formában is elérhető! További információ>>

További induló képzéseinkről a honlapunkról tájékozódhat vagy keresse munkatársainkat telefonon!

Várjuk szeretettel képzéseinken,
a Bankárképző csapata

2016. június 23. csütörtök, 14:21

EU - új személyautó forgalomba helyezés: közel 10...

Májusban 16 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, közel 1,3 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Olaszországban 27,3, Franciaországban 22,3, Spanyolországban 20,9, Németországban 11,9, az Egyesült Királyságban 2,5 %-kal nőtt a kereslet.

Januártól májusig 9,9 %-kal nőtt az új forgalomba helyezések száma, 6,4 millió darab új személyautót helyeztek forgalomba. Olaszországban 20,5, Spanyolországban 12,5, Franciaországban 10,5, Németországban 6,8, az Egyesült Királyságban 4,1 %-kal bővült a piac ez időszak alatt.

2016. június 20. hétfő, 14:42

A pénzügyi lízingszerződés kötelező tartalmi elemei

Pénzügyi lízingszerződés esetén nem a kamat, hanem a tőkerészből és a kamatrészből álló lízingdíj és annak ütemezése a szerződés lényeges eleme – a Kúria eseti döntése.

Részletek

2016. június 17. péntek, 11:30

Illetékmentesek lesznek a lízinggel megszerzett...

A 2016. évi 79. számú Magyar Közlönyben megjelent  1269/2016. (VI. 7.) kormányhatározat alapján illetékmentesek lesznek a lízinggel megszerzett haszonjárművek (nyergesvontató, tehergépjármű, pótkocsi, félpótkocsi és autóbusz).

2016. június 09. csütörtök, 09:48

Így adózunk 2017-ben – elfogadták az adócsomagot

Megszűnik a tartós bérlet, új cafeteria-rendszer, áfacsökkentés, az adócsalás elleni keményebb - informatikailag megtámogatott – fellépés, google- és facebook-adó, jövedéki adóváltozás, még kedvezőbb kata és kiva – többek között ezeket hozza a 2017-es adócsomag, amelyet kedden fogadott el az Országgyűlés.

2016. június 07. kedd, 14:23