Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 4,5 %-os...

Májusban 4,5 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma – ezzel a kilencedik egymást követő hónapban mértek növekedést. Az újonnan forgalomba helyezett autók száma (közel 1,1 millió darab) azonban a második legalacsonyabb májusi eladási adat, mióta az ACEA 2003-ban elkezdte a méréseket.

Az első öt hónapban 6,9 százalékkal nőtt az eladás, több mint 5,43 millió darab új személyautó talált gazdára.

2014. június 19. csütörtök, 14:40

Korlátozási kártalanítás

A korlátozási kártalanítás a tulajdonosokkal azonos feltételekkel tulajdoni várományosként a pénzügyi lízingbe vevőt is megilleti.

2014. június 17. kedd, 11:07

Winning with Leasing - Leasing seminar by Sudhir Amembal

A Magyar Lízingszövetség kétnapos workshopot szervez Winning with Leasing címmel. A rendezvény előadója Sudhir Amembal, nemzetközileg elismert lízingszakember, oktató és tanácsadó, számos tanulmány, könyv szerzője.

A rendezvény időpontja: 2014. november 11-12. kedd-szerda 9-17 óráig
A rendezvény helyszíne: NH Budapest City Hotel****  Vígszínház utca 3. H-1137 Budapest

A workshopot angol nyelven rendezzük meg.

Jelentkezni előzetesenmellékelt regisztrációs lap visszaküldésével lehet e-mail-ben (kocsis.krisztina@lizingszovetseg.hu) vagy faxon (061-270-9217) 2014. június 28. szombatig

A rendezvényen való részvételi díj a Lízingszövetség tagjai számára 200.000 Ft+ÁFA, külsős jelentkezőknek 1000 EUR+VAT, mely tartalmazza az étkezések költségeit is.

A workshopot minimum 30 fő jelentkezése esetén tartjuk meg!

2014. június 16. hétfő, 11:59

Kisokos a cégautóadóról

A cégautóadó általános ismertetésén, az adómértékeken, az adó bevallásának és megfizetésének módján túl az Adó szaklap írása külön figyelmet szentel annak, miként kell a gépjárműadóból levonni a cégautóadót.

2014. június 05. csütörtök, 09:21

EU: új haszongépjármű eladás – 5,1 %-os...

Áprilisban 5,1 %-kal nőtt a kereslet az új haszongépjárművek iránt az unió piacain, összességében több mint 151,5 ezer darabot értékesítettek. Április ezzel a nyolcadik egymást követő hónap volt, amikor éves szinten nőtt az eladások száma. Míg a 3,5 tonna alatti kisteherautó és a busz szegmensben emelkedett, a 16 tonna feletti nehéz teherautó és a 3,5 tonna feletti haszongépjármű szegmensben csökkent az új forgalomba-helyezések száma. A legnagyobb piacok közül Spanyolországban 54,6, Olaszországban 15,2 %-kal több új haszongépjármű talált gazdára, Franciaországban kissé nőtt a piac (+0,4 %), míg Németországban 2,1, az Egyesült Királyságban 3,6 %-kal csökkent az eladás.

Az első négy hónapban 8,7 %-kal több új haszongépjárművet adtak el az unióban, összesen mintegy 595,2 ezer darabot. Ez idő alatt Spanyolországban 43,3, Olaszországban 14,4, az Egyesült Királyságban 7,1, Németországban 6,7 %-kal bővült a piac; csak Franciaországban csökkent 0,4 %-kal.

2014. június 02. hétfő, 13:44

Óvakodj a törvénytől? - Fontos Ptk.-változások

A vezetői felelősség szabályai mellett számos más lényeges részlet is megújult a polgári törvénykönyvben, például a követelések érvényesítésénél is nagyon oda kell figyelniük a döntéshozóknak.

2014. május 29. csütörtök, 12:15

Rossz híreket kaptak a bankok a kormánytól és az...

Bár a számok még nem véglegesek, mintegy 30%-kal csökkentheti az új lakossági hitelkihelyezést az MNB által tervezett jövedelemarányos törlesztőrészlet (PTI) szabályozás, letörve és elodázva a trendfordulót - mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára a Magyar Lízingszövetség közgyűlése előtt elhangzott előadásában. Szavaiból kiderült: a kormány 2016 előtt nem lát lehetőséget arra, hogy együttműködésért cserébe kedvezményt adjon a hitelintézeteknek a bankadóból. A pozitív adóslista kötelezővé tétele legalább úgy tűnik, sínen van.

2014. május 28. szerda, 13:22

Kevesebb lesz a hitel, a lízing

A Magyar Nemzeti Bank által tervezett jövedelemarányos törlesztőrészlet (PTI) szabályozás várhatóan mintegy 30 százalékkal csökkentheti az új lakossági hitelek kihelyezését, emiatt késik majd a trendforduló a hitelnyújtásban - mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára a Magyar Lízingszövetség közgyűlésén.

2014. május 28. szerda, 13:19

II. Cégautó Konferencia - MEGHÍVÓ

2014. június 4-én szerdán a HVG Kiadó II. Cégautó Konferenciáját tartja, melyre meghívja a Lízingszövetség tagjait is.

Helyszín: Zsámbék, Drivingcamp út 1.

A konferenciát és a tesztvezetéseket három fő, az autóipart is érintő témakör köré szervezik:

2014. május 22. csütörtök, 15:59

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 4,6 %-os...

Áprilisban 4,6 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma – ezzel a nyolcadik egymást követő hónapban mértek növekedést. Az újonnan forgalomba helyezett autók számát (közel 1,9 millió darab) tekintve azonban a harmadik legalacsonyabb áprilisi eladási adatot tapasztalták, mióta az ACEA 2003-ban elkezdte a méréseket.

Az első négy hónapban 7,4 százalékkal nőtt az eladás, közel 4,37 millió darab új személyautó talált gazdára.

2014. május 20. kedd, 16:58

Csődöt mond a csődtörvény? Mit hozhatnak az új...

A csődtörvény továbbra sem oldja meg azt a problémát, hogy hazánkban alig akad valódi csődeljárás - a csődöt a végelszámolások elhúzására használják. A szabályozás számos területen problémákat okoz.

2014. május 19. hétfő, 12:17

Nagy változás a felszámolóknál

Júniustól új vezetőség irányítja a Felszámolók Országos Egyesületét (FOE).

2014. május 19. hétfő, 12:16

Eltűnik az autóhitel? Így szabja át az új Ptk. a...

A márciusi törvényváltozás után az autólízing aránya tovább nőhet a hitelekkel szemben a gépjármű finanszírozási piacon - mondta a Lízingszövetség Autó Bizottságának vezetője.

Az interjút itt hallgathatják meg.

2014. május 09. péntek, 09:43

EU: új haszongépjármű eladás – 9,8 %-os...

Márciusban 11,1 %-kal nőtt a kereslet az új haszongépjárművek iránt az unió piacain, összességében több mint 185,5 ezer darabot értékesítettek. Március ezzel a hetedik egymást követő hónap volt, amikor éves szinten nőtt az eladások száma. Az egyes szegmensek mindegyikében növekedést mértek. A legnagyobb piacok közül Spanyolországban 26,8, Olaszországban 16,3, az Egyesült Királyságban 11, Németországban 9,8, Franciaországban 0,3 %-kal több új haszongépjármű talált gazdára.

Az első negyedévben 9,8 %-kal több új haszongépjárművet adtak el az unióban, összesen mintegy 443 ezer darabot. Ez idő alatt Spanyolországban 39, Olaszországban 14,1, Németországban 10,5, az Egyesült Királyságban 10,4 %-kal bővült a piac; csak Franciaországban csökkent 0,6 %-kal.

2014. május 07. szerda, 15:51

Autóhitel helyett lízing - jobban megéri a cégeknek is

Az új Ptk. változásai miatt a finanszírozók számára rendkívül kockázatossá váló autóhitelek piaca csaknem befagyott, a bankok szinte kizárólag lízingkonstrukciókat ajánlanak.

2014. május 06. kedd, 13:32

Eszközbeszerzés: lízing vagy hitel?

A lízingpiac a válság, illetve a 2010-es bankadó óta mélyrepülését éli. Az utóbbi másfél év adóváltozásai ugyanakkor jótékonyan hathatnak a gépkocsi lízing piacára.

2014. május 05. hétfő, 11:45

Mit érdemes tudni az agrárgép beruházások...

Annak ellenére, hogy az elmúlt években egyre szélsőségesebb időjárási körülményekkel kell megküzdeniük a hazai gazdáknak,
vállalkozásoknak, gyakorlatilag 2011-től töretlen az agrárgép beruházási és az ehhez szorosan kapcsolódó finanszírozási
piac bővülése. Piaci szereplők előrejelzései alapján ez a beruházási kedv 2014-ben is töretlen marad.

További részletek a Merkantil Bank cikkében

2014. április 30. szerda, 14:35

Reformok és kétségek a lízingszabályok körül - Az...

A lízing új fogalmát alkotta meg a március közepén hatályba lépett polgári törvénykönyv, s bár a jogalkotó és a Lízingszövetség is optimista az új szabályozással szemben, a lízingpiac szereplői bizonytalanok a jövőt illetően.

2014. április 28. hétfő, 13:21

Sok vállalkozásnak okozhat fejfájást, hogy a Ptk....

Sok vállalkozásnak okozhat fejfájást az, hogy az új Polgári Törvénykönyv újraértelmezte a pénzügyi lízing fogalmát. Emiatt az egyes tartós bérleti, operatív lízingszerződéseket – a felek eredeti szándékától eltérően – pénzügyi lízingnek minősíthet az adóhatóság, követve az új szabályozás rendelkezéseit.

2014. április 23. szerda, 10:47

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 8,4 %-os...

2014. márciusban 10,6 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma – ezzel a hetedik egymást követő hónapban mértek növekedést. Az újonnan forgalomba helyezett autók számát (közel 1,45 millió darab) tekintve azonban a második legalacsonyabb márciusi eladási adatot tapasztalták, mióta az ACEA 2003-ban elkezdte a méréseket. Az első negyedévben 8,4 százalékkal nőtt az eladás, közel 3247 ezer darab új személyautó talált gazdára.

2014. április 17. csütörtök, 12:18