Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

Meglepetéssel készülnek az ingatlanok

Az utóbbi években mély gödörbe süllyedő ingatlanpiac kellemes meglepetést hozhat a jövőben.

2014. november 18. kedd, 15:09

Új elnök, ambiciózus tervek a lízingszövetségnél

Négy alappillérre támaszkodó növekedésre számít a következő időszakban a Magyar Lízingszövetség - jelentette be pénteken Lévai Gábor, a szervezet főtitkára. A szervezet tagvállalatai egyben új elnököt és elnökségi tagot is választottak. A jövőben Jenei Viktor, az FHB Ingatlanlízing vezérigazgatója lesz a szövetség első embere, az új elnökségi tag pedig Szabados Richárd, a CIB Lízing Zrt. elnök-vezérigazgatója lesz - derült ki a lízingszövetség legfrissebb közleményéből.

2014. november 15. szombat, 09:16

Jöhet a négypilléres bővülés

A növekedési és eximbankos hitelprogramokkal megtámogatott kkv-szektor fejlődése miatt jövőre bővülést vár a lízingpiacon a Magyar Lízingszövetség – derült ki pénteken a szövetség által Gárdonyban megrendezett Lízing Szakmai Napokon. A szervezet tagvállalatai egyben Hanczár Zsolt leköszönő elnök helyére új elnököt és elnökségi tagot is választottak. A jövőben Jenei Viktor, az FHB Ingatlanlízing vezérigazgatója lesz a szövetség első embere, az új elnökségi tag pedig Szabados Richárd, a CIB Lízing Zrt. elnök-vezérigazgatója lesz. A rendezvényen Rubi Nándort, a Régió-csoport operatív vezetőjét választották meg az év lízingszakemberének, aki életműdíjat kapott.

2014. november 14. péntek, 15:11

Négypilléres növekedésre számít a lízingpiac

2014. november 14. péntek, 14:32

Forintosított devizahitelek - A bankok kötelesek a...

A devizahitelek forintosítása a Kúria döntésének időpontja óta eltelt időszak átlagárfolyamán, vagy a 2014. november 7-én jegyzett napi MNB-árfolyamon történik majd, a két érték közül a devizahiteles számára kedvezőbb árfolyamot köteles a bank alkalmazni - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

2014. november 13. csütörtök, 14:39

A nagybankok fele rövidesen eltűnhet Magyarországról

A bankrendszer a forintosítás egyszeri bruttó 941 milliárdos veszteségén felül évi 100 milliárd forint körüli kamatveszteséget is realizál, ez pedig a piac konszolidációját okozza majd - mondta Nagy Márton, az MNB ügyvezető igazgatója a Lízingszövetség konferenciáján.

2014. november 13. csütörtök, 14:37

Nagy Márton (MNB): "Rettentő nagyot változik a világ...

A bankrendszerről és a várható átalakulásáról beszélt a Magyar Lízingszövetség által rendezett gárdonyi Lízing Szakmai Napokon csütörtökön Nagy Márton, az MNB ügyvezető igazgatója, aki egy a mostaninál kevesebb szereplővel működő, vállalati hitelezésre koncentráló hatékony bankpiac kialakulásáról beszélt. A devizahiteleket toxikus terméknek minősítette, egyben közölte, hogy a devizahitelesek átlagosan 25 százalékos törlesztőrészlet-csökkentésre számíthatnak, ezen belül lesznek, akiknek a törlesztője 10-15 százalékkal csökken, de lehetséges a 30 százalékos mérséklődés is.

2014. november 13. csütörtök, 14:34

Csak a legjobb helyzetben lévő adósok tarthatják meg...

A devizahitelek forintosításáról szóló törvénytervezetet még a héten benyújthatják az Országgyűlésnek. Az érintettek döntő többsége nem választhat majd, mindenképpen forintosítják a hitelét. A bankok a szükséges devizát már nagyrészt lejegyezték a jegybank tenderén.

2014. november 12. szerda, 10:58

A devizahitelesek többségének biztosan átváltják a...

Szinte minden devizahiteles jelzáloghitelét forintosítják jövőre. Az erről szóló jogszabályt várhatóan pénteken nyújtják majd be az Országgyűlés elé, egy másik, a fogyasztói hitelezés feltételeit szigorító, fair bankokról szóló tervezetet pedig már kedden beterjeszthetik.

2014. november 11. kedd, 14:06

A lízingesek kimaradnak a forintosításból!

A forintosítás csak a jelzálogalapú devizahitelekre fog kiterjedni, a személyi hitelek, valamint a gépjármű- és lakáslízing szerződések esetén - hacsak nem változik a helyzet - továbbra is kérdés, hogy lesz-e forintosítás.

2014. november 10. hétfő, 10:16

A lízingesek is örülnek, ha jól megy a kkv-knak

Az év első háromnegyedben naponta átlagosan több mint 1,1 milliárd forint értékben köttettek lízingszerződéseket – ismertette a szektor friss adatait a Magyar Lízingszövetség. A jövőben folytatódik a növekedés, a járműpiac látványos bővülése mellett a vállalkozások eszközbeszerzései húzzák majd a piacot, a fejlődésben pedig fontos szerepe lesz a jegybank hitelprogramjának is.

2014. november 10. hétfő, 09:31

Az MNB bejelentette a forintosítás indítását, az NGM...

Ma indul az első olyan jegybanki tender, amiben a bankokkal kötött megállapodás alapján már a forintosításra szerezhetnek devizát a hitelintézetek. A parlament pedig az ígéretek szerint ezen a héten kezdi meg a fair bankokról szóló (a kiváltó hiteleket egyértelműen befolyásoló) jogszabály tárgyalását. A nemzetgazdasági tárca már az átváltási árfolyamot is meghatározta – egyelőre egy nyilatkozatban.

2014. november 10. hétfő, 08:44

A Magyar Nemzeti Bank közleménye a fogyasztói...

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felkészült a fogyasztói devizahitelek forintosítására, így az egy lépésben, gyorsan és rendezett módon mehet végbe. Az MNB minden nagyobb partnerbankjával szerződést kötött, valamint a Bankszövetséggel külön egy megállapodást is aláírt annak érdekében, hogy a bankok a forintosításból származó devizalikviditást ne a piacon, hanem az MNB tenderein szerezzék be.

2014. november 10. hétfő, 08:35

Napi egymilliárd ment lízingre

A magyar lízingpiacon a finanszírozott összeg 309 milliárd forintra rúgott az év első kilenc hónapjában, ami 16 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ez egyben azt is jelenti, hogy az első háromnegyed évben naponta átlagosan több mint 1,1 milliárd forint értékben köttettek lízingszerződéseket – ismertette a szektor friss adatait a Magyar Lízingszövetség. A Lízingszövetség szerint a jövőben folytatódik a növekedés, a járműpiac látványos bővülése mellett a vállalkozások, azon belül is a kkv-k eszközbeszerzései húzzák majd a piacot, a fejlődésben pedig fontos szerepe lesz a jegybank hitelprogramjának is, így jövőre a jelenlegi mintegy 1300 milliárd forintos teljes portfólió is növekedésnek indulhat.

2014. november 07. péntek, 10:40

Túlteljesíti a tervet a magyar piac

Közel 74 ezer autó talált gazdára október végéig, ami 20 százalékos növekedést jelent. A kisteherautók és a nagyteherautók már teljesítették a célt, de a személyautókra sincs panasz.

2014. november 05. szerda, 16:10

Az adatvédelem korlátozza az adósok jogait?

Az adatvédelem bekavarhat, azoknál is, akiknek épp arra lenne szüksége, hogy a másik fél képben legyen.

2014. november 03. hétfő, 16:08

Autóhitelesek figyelem! Ennyi pénz jár vissza!

A jegybank elszámolási képlete híján és az eltérő lízingszerződések miatt nehéz pontos összegeket kalkulálni, mennyi járhat vissza az autóhiteleseknek, a Magyar Lízingszövetség szerint egyelőre azt lehet mondani, hogy reálisan a kihelyezett összeg 10-20 százalékát kaphatja vissza egy-egy lízingadós.

2014. október 29. szerda, 15:54

EU: új haszongépjármű eladás – 9,6 %-os...

Szeptemberben 13,2 %-kal nőtt a kereslet az új haszongépjárművek iránt az unió piacain, közel 181,4 ezer darabot adtak el ekkor. A jelentősebb piacok mindegyikén nőtt a kereslet, Olaszországban 33, Spanyolországban 20,2, az Egyesült Királyságban 10,6 %-kal.

Januártól szeptemberig több mint 1352,4 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 9,6 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Franciaországban stabil (0,4 %) maradt a piac, Németországban ugyanakkor 7,5, az Egyesült Királyságban 12,4, Olaszországban 16,9, Spanyolországban 32,4 %-kal bővült.

2014. október 28. kedd, 12:33

Magyarország lesz a hibridek paradicsoma?

Közel 30 százalékkal olcsóbbak lehetnek, de ez nem minden.

2014. október 17. péntek, 13:06

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 6,1 %-os...

Szeptemberben 6,4 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, közel 1,24 millió darab új személyautó talált gazdára ekkor. A nagyobb piacok közül Spanyolországban 26,2, Franciaországban 6,3, az Egyesült Királyságban 5,6, Németországban 5,2, Olaszországban 3,3 %-kal nőtt az eladás.

2014. október 17. péntek, 13:03