Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

Korlátozzák a pénztárcánkat

Jövőre jön a törlesztési plafon. A jövedelem fele mehet adósságra. A lépés miatt pedig sokan kieshetnek a körből.

2014. október 15. szerda, 11:38

Így kell ezt csinálni

Akár 2-3 nap alatt be lehet ülni az új autóba.

2014. október 14. kedd, 10:14

Kulcsszerepük van

Honnan esett a mélybe az autópiac? Hogy áll most? Kik a kulcsszereplők?

2014. október 13. hétfő, 09:45

Ébredezik a lízingpiac

A Leaseurope európai lízingszövetséghez tartozó szövetségek vállalatai összesen 18 milliárd euró (közel 5600 milliárd forint) értékben kötöttek új szerződést 2014 első hat hónapjában, ami 8,8 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Az európai szövetségbe tömörült lízingtársaságok adózás előtti profitja 15,1 százalékkal 648 millió euróra (mintegy 201 milliárd forintra) emelkedett – derül ki a Leaseurope legfrissebb adataiból.

2014. október 13. hétfő, 09:44

Jól teljesítenek el az európai és a magyar...

A Leaseurope európai lízingszövetséghez tartozó szövetségek vállalatai összesen 18 milliárd euró (közel 5600 milliárd forint) értékben kötöttek új szerződést 2014 első hat hónapjában, ami 8,8 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Az európai szövetségbe tömörült lízingtársaságok adózás előtti profitja 15,1 százalékkal 648 millió euróra (mintegy 201 milliárd forintra) emelkedett - derül ki a Leaseurope legfrissebb adataiból.

2014. október 12. vasárnap, 11:58

Azt is, meg ezt is, meg amazt is

Arról már írtunk, hogy pontosan mi a lízing, miben különbözik a hiteltől, a gyakorlati előnyeiről azonban még nem volt szó. Eddig.

2014. október 10. péntek, 10:04

Konszolidációs időszak köszönt be a lízingpiacon

A lakossági aktivitás erősödésében és a mezőgazdaságban látja a lízingpiac felfutásának lehetőségét a Magyar Lízingszövetség főtitkára. Lévai Gábor a Napi Gazdaságnak azt is elmondta, hogy a szektor a hiteltermékek rendezésének hatására már akár 150 milliárd forint veszteséget is elképzelhetőnek tart és egyúttal a lízingpiac konszolidációjával számol.

2014. október 10. péntek, 09:44

Ma indul a PénzSztár - Második Országos...

Összesen 712, négyfős középiskolás csapat részvételével, október 9-én internetes selejtezővel indul a legnagyobb országos pénzügyi-gazdasági vetélkedő, a PénzSztár. Az idén második alkalommal – a TakarékBank, a MET és a Provident fő támogatásával – megrendezett, december 11-ig tartó verseny témakörei lefedik a gazdaság és a pénzügyek valamennyi fontosabb területét. A győztes csapat tagjai száz-százezer forinttal és egy-egy okostelefonnal gazdagodnak.

2014. október 09. csütörtök, 10:14

Így érdemes eladósodni devizában - állami segítséggel

Alacsony és fix kamaton ketyegő forrásból támadhatnak külföldre a magyar cégek.

2014. október 09. csütörtök, 10:05

Baj van! Mit tegyek?

Sok háztartásban előfordulhat, hogy nem tudják fizetni a kötelezettségeiket. Ilyenkor sokan elbújnak, ahelyett, hogy egyezkednének. Mindig van megoldás.

2014. október 08. szerda, 12:08

Megdöbbentő adat jött

A járműpiaci folyamatos gömbölyödéséről már írtunk, de érdemes az összesített statisztikát is megnézni, milyen járműveké volt a főszerep. Egészen meglepő a végeredmény.

2014. október 07. kedd, 12:10

Kilenc bank csatlakozott az Exim lízingprogramjához

Eddig kilenc hitelintézet csatlakozott az Eximbank lízingfinanszírozásához - Nátrán Roland, az Eximbank vezérigazgatója a bankok képviselőivel hétfőn Budapesten írta alá az erről szóló magállapodást.

2014. október 07. kedd, 09:10

Ennyiért lízingeltek: 5580 milliárd forint

Az európai lízingcégek 18 milliárd euró értékben kötöttek új lízingszerződést a második negyedévben. Ez 9 százalékos plusz. A profitjuk még durvábban nőtt.

2014. október 06. hétfő, 12:11

Irdatlan pénz a "mosógépben"

A pénzügyi szolgáltatók, köztük a lízingcégek ügyfelei is sokszor zabosak, amikor egy rakás, szerintük látszólag felesleges adatokat kérnek tőlük. A lízingcégek ezt nem azért csinálják, hogy zaklassák az ügyfelet, hanem mert kötelességük - mégpedig a pénzmosás elleni szabályok miatt.

2014. október 03. péntek, 12:12

Spóroljon a lakásvásárláson

A lakásvásárlás esetén sokan egyből a hitelre gondolnak, mint kézenfekvő megoldásra, de van más is a palettán, amely sokkal kedvezőbb is lehet. A lakáslízingről van szó.

2014. október 02. csütörtök, 12:14

Tartják a tempót

Augusztusban is komoly bővülést ért el a magyar járműpiac. Továbbra is csak a motorok lógnak ki a sorból.

2014. október 01. szerda, 12:15

Elndult a Lízingblog

Örömmel jelentjük be, hogy elindult a „Minden, ami lízing” névre keresztelve a Magyar Lízingszövetség hivatalos szakmai blogja. A blog a lizing.blog.hu oldalon érhető el, a tartalmakat rendszeresen megosztjuk a Magyar Lízingszövetség hivatalos Facebook oldalán, illetve a szövetség LinkedIn csoportjában is.

2014. október 01. szerda, 11:58

EU: új haszongépjármű eladás – 9,1 %-os...

Júliusban 9,5 %-kal nőtt a kereslet az új haszongépjárművek iránt az unió piacain. A jelentősebb piacok közül csak Franciaországban csökkent a kereslet (-6,7 %), míg Németországban 3,4, Olaszországban 23,7, Spanyolországban 24,5, az Egyesült Királyságban 25,9 %-kal nőtt. Augusztusban 6,1 %-kal több új haszongépjárművet helyeztek forgalomba az unióban, mint egy évvel korábban, összesen közel 104,7 ezer darabot. A nagyobb piacok közül csak Franciaországban (-6,1 %) csökkent az eladás ekkor, míg Németországban 7,7, Olaszországban 10,5, az Egyesült Királyságban 10,7, Spanyolországban 17,6 %-kal emelkedett.

Januártól augusztusig több mint 1171 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 9,1 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Franciaországban (-1 %) stabil maradt a piac, Németországban ugyanakkor 7,5, az Egyesült Királyságban 12,8, Olaszországban 15,1, Spanyolországban 33,9 %-kal bővült.

2014. szeptember 30. kedd, 16:17

Mitől lízing a lízing?

Egy-egy komolyabb értékű eszköz, jármű vásárlását többféleképpen intézhetjük. Például megvesszük készpénzben, hitelből, vagy lízingeljük. De mit is jelent ez utóbbi?

2014. szeptember 30. kedd, 12:16

PénzSztár Országos Középiskolai...

A Magyar Lízingszövetség szakmai partnerként csatlakozott az idén már második alkalommal elinduló PénzSztár névre keresztelt Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Versenyhez. A kezdeményezéshez tavaly 328 iskola összesen 1120 négyfős csapattal (4480 diák) csatlakozott, és még a határon túlról – Erdélyből és a Vajdaságból – is érkeztek nevezések.

2014. szeptember 26. péntek, 14:37