Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

Napi egymilliárd ment lízingre

A magyar lízingpiacon a finanszírozott összeg 309 milliárd forintra rúgott az év első kilenc hónapjában, ami 16 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ez egyben azt is jelenti, hogy az első háromnegyed évben naponta átlagosan több mint 1,1 milliárd forint értékben köttettek lízingszerződéseket – ismertette a szektor friss adatait a Magyar Lízingszövetség. A Lízingszövetség szerint a jövőben folytatódik a növekedés, a járműpiac látványos bővülése mellett a vállalkozások, azon belül is a kkv-k eszközbeszerzései húzzák majd a piacot, a fejlődésben pedig fontos szerepe lesz a jegybank hitelprogramjának is, így jövőre a jelenlegi mintegy 1300 milliárd forintos teljes portfólió is növekedésnek indulhat.

2014. november 07. péntek, 10:40

Túlteljesíti a tervet a magyar piac

Közel 74 ezer autó talált gazdára október végéig, ami 20 százalékos növekedést jelent. A kisteherautók és a nagyteherautók már teljesítették a célt, de a személyautókra sincs panasz.

2014. november 05. szerda, 16:10

Az adatvédelem korlátozza az adósok jogait?

Az adatvédelem bekavarhat, azoknál is, akiknek épp arra lenne szüksége, hogy a másik fél képben legyen.

2014. november 03. hétfő, 16:08

Autóhitelesek figyelem! Ennyi pénz jár vissza!

A jegybank elszámolási képlete híján és az eltérő lízingszerződések miatt nehéz pontos összegeket kalkulálni, mennyi járhat vissza az autóhiteleseknek, a Magyar Lízingszövetség szerint egyelőre azt lehet mondani, hogy reálisan a kihelyezett összeg 10-20 százalékát kaphatja vissza egy-egy lízingadós.

2014. október 29. szerda, 15:54

EU: új haszongépjármű eladás – 9,6 %-os...

Szeptemberben 13,2 %-kal nőtt a kereslet az új haszongépjárművek iránt az unió piacain, közel 181,4 ezer darabot adtak el ekkor. A jelentősebb piacok mindegyikén nőtt a kereslet, Olaszországban 33, Spanyolországban 20,2, az Egyesült Királyságban 10,6 %-kal.

Januártól szeptemberig több mint 1352,4 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 9,6 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Franciaországban stabil (0,4 %) maradt a piac, Németországban ugyanakkor 7,5, az Egyesült Királyságban 12,4, Olaszországban 16,9, Spanyolországban 32,4 %-kal bővült.

2014. október 28. kedd, 12:33

Magyarország lesz a hibridek paradicsoma?

Közel 30 százalékkal olcsóbbak lehetnek, de ez nem minden.

2014. október 17. péntek, 13:06

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 6,1 %-os...

Szeptemberben 6,4 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, közel 1,24 millió darab új személyautó talált gazdára ekkor. A nagyobb piacok közül Spanyolországban 26,2, Franciaországban 6,3, az Egyesült Királyságban 5,6, Németországban 5,2, Olaszországban 3,3 %-kal nőtt az eladás.

2014. október 17. péntek, 13:03

Egyre népszerűbb az ingatlanlízing

Megnőtt az érdeklődés az ingatlanlízing iránt, különösen a vállalkozások körében - mondta az FHB Ingatlanlízing Zrt vezérigazgatója. Jenei Viktor hozzátette: az elmúlt évhez képest mintegy 10-15 százalékos bővülés látható.

2014. október 17. péntek, 09:29

Mennyi jár vissza az autóhiteleseknek?

Képlet híján, valamint az eltérő szerződések miatt egyelőre lehetetlen pontos összegeket kalkulálni. Ha muszáj mégis mondani valamit, akkor reálisan 10-20 százalék járhat vissza egy-egy adósnak.

2014. október 16. csütörtök, 11:40

Korlátozzák a pénztárcánkat

Jövőre jön a törlesztési plafon. A jövedelem fele mehet adósságra. A lépés miatt pedig sokan kieshetnek a körből.

2014. október 15. szerda, 11:38

Így kell ezt csinálni

Akár 2-3 nap alatt be lehet ülni az új autóba.

2014. október 14. kedd, 10:14

Kulcsszerepük van

Honnan esett a mélybe az autópiac? Hogy áll most? Kik a kulcsszereplők?

2014. október 13. hétfő, 09:45

Ébredezik a lízingpiac

A Leaseurope európai lízingszövetséghez tartozó szövetségek vállalatai összesen 18 milliárd euró (közel 5600 milliárd forint) értékben kötöttek új szerződést 2014 első hat hónapjában, ami 8,8 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Az európai szövetségbe tömörült lízingtársaságok adózás előtti profitja 15,1 százalékkal 648 millió euróra (mintegy 201 milliárd forintra) emelkedett – derül ki a Leaseurope legfrissebb adataiból.

2014. október 13. hétfő, 09:44

Jól teljesítenek el az európai és a magyar...

A Leaseurope európai lízingszövetséghez tartozó szövetségek vállalatai összesen 18 milliárd euró (közel 5600 milliárd forint) értékben kötöttek új szerződést 2014 első hat hónapjában, ami 8,8 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Az európai szövetségbe tömörült lízingtársaságok adózás előtti profitja 15,1 százalékkal 648 millió euróra (mintegy 201 milliárd forintra) emelkedett - derül ki a Leaseurope legfrissebb adataiból.

2014. október 12. vasárnap, 11:58

Azt is, meg ezt is, meg amazt is

Arról már írtunk, hogy pontosan mi a lízing, miben különbözik a hiteltől, a gyakorlati előnyeiről azonban még nem volt szó. Eddig.

2014. október 10. péntek, 10:04

Konszolidációs időszak köszönt be a lízingpiacon

A lakossági aktivitás erősödésében és a mezőgazdaságban látja a lízingpiac felfutásának lehetőségét a Magyar Lízingszövetség főtitkára. Lévai Gábor a Napi Gazdaságnak azt is elmondta, hogy a szektor a hiteltermékek rendezésének hatására már akár 150 milliárd forint veszteséget is elképzelhetőnek tart és egyúttal a lízingpiac konszolidációjával számol.

2014. október 10. péntek, 09:44

Ma indul a PénzSztár - Második Országos...

Összesen 712, négyfős középiskolás csapat részvételével, október 9-én internetes selejtezővel indul a legnagyobb országos pénzügyi-gazdasági vetélkedő, a PénzSztár. Az idén második alkalommal – a TakarékBank, a MET és a Provident fő támogatásával – megrendezett, december 11-ig tartó verseny témakörei lefedik a gazdaság és a pénzügyek valamennyi fontosabb területét. A győztes csapat tagjai száz-százezer forinttal és egy-egy okostelefonnal gazdagodnak.

2014. október 09. csütörtök, 10:14

Így érdemes eladósodni devizában - állami segítséggel

Alacsony és fix kamaton ketyegő forrásból támadhatnak külföldre a magyar cégek.

2014. október 09. csütörtök, 10:05

Baj van! Mit tegyek?

Sok háztartásban előfordulhat, hogy nem tudják fizetni a kötelezettségeiket. Ilyenkor sokan elbújnak, ahelyett, hogy egyezkednének. Mindig van megoldás.

2014. október 08. szerda, 12:08

Megdöbbentő adat jött

A járműpiaci folyamatos gömbölyödéséről már írtunk, de érdemes az összesített statisztikát is megnézni, milyen járműveké volt a főszerep. Egészen meglepő a végeredmény.

2014. október 07. kedd, 12:10