Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

A devizahitelesek többségének biztosan átváltják a...

Szinte minden devizahiteles jelzáloghitelét forintosítják jövőre. Az erről szóló jogszabályt várhatóan pénteken nyújtják majd be az Országgyűlés elé, egy másik, a fogyasztói hitelezés feltételeit szigorító, fair bankokról szóló tervezetet pedig már kedden beterjeszthetik.

2014. november 11. kedd, 14:06

A lízingesek kimaradnak a forintosításból!

A forintosítás csak a jelzálogalapú devizahitelekre fog kiterjedni, a személyi hitelek, valamint a gépjármű- és lakáslízing szerződések esetén - hacsak nem változik a helyzet - továbbra is kérdés, hogy lesz-e forintosítás.

2014. november 10. hétfő, 10:16

A lízingesek is örülnek, ha jól megy a kkv-knak

Az év első háromnegyedben naponta átlagosan több mint 1,1 milliárd forint értékben köttettek lízingszerződéseket – ismertette a szektor friss adatait a Magyar Lízingszövetség. A jövőben folytatódik a növekedés, a járműpiac látványos bővülése mellett a vállalkozások eszközbeszerzései húzzák majd a piacot, a fejlődésben pedig fontos szerepe lesz a jegybank hitelprogramjának is.

2014. november 10. hétfő, 09:31

Az MNB bejelentette a forintosítás indítását, az NGM...

Ma indul az első olyan jegybanki tender, amiben a bankokkal kötött megállapodás alapján már a forintosításra szerezhetnek devizát a hitelintézetek. A parlament pedig az ígéretek szerint ezen a héten kezdi meg a fair bankokról szóló (a kiváltó hiteleket egyértelműen befolyásoló) jogszabály tárgyalását. A nemzetgazdasági tárca már az átváltási árfolyamot is meghatározta – egyelőre egy nyilatkozatban.

2014. november 10. hétfő, 08:44

A Magyar Nemzeti Bank közleménye a fogyasztói...

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felkészült a fogyasztói devizahitelek forintosítására, így az egy lépésben, gyorsan és rendezett módon mehet végbe. Az MNB minden nagyobb partnerbankjával szerződést kötött, valamint a Bankszövetséggel külön egy megállapodást is aláírt annak érdekében, hogy a bankok a forintosításból származó devizalikviditást ne a piacon, hanem az MNB tenderein szerezzék be.

2014. november 10. hétfő, 08:35

Napi egymilliárd ment lízingre

A magyar lízingpiacon a finanszírozott összeg 309 milliárd forintra rúgott az év első kilenc hónapjában, ami 16 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ez egyben azt is jelenti, hogy az első háromnegyed évben naponta átlagosan több mint 1,1 milliárd forint értékben köttettek lízingszerződéseket – ismertette a szektor friss adatait a Magyar Lízingszövetség. A Lízingszövetség szerint a jövőben folytatódik a növekedés, a járműpiac látványos bővülése mellett a vállalkozások, azon belül is a kkv-k eszközbeszerzései húzzák majd a piacot, a fejlődésben pedig fontos szerepe lesz a jegybank hitelprogramjának is, így jövőre a jelenlegi mintegy 1300 milliárd forintos teljes portfólió is növekedésnek indulhat.

2014. november 07. péntek, 10:40

Túlteljesíti a tervet a magyar piac

Közel 74 ezer autó talált gazdára október végéig, ami 20 százalékos növekedést jelent. A kisteherautók és a nagyteherautók már teljesítették a célt, de a személyautókra sincs panasz.

2014. november 05. szerda, 16:10

Az adatvédelem korlátozza az adósok jogait?

Az adatvédelem bekavarhat, azoknál is, akiknek épp arra lenne szüksége, hogy a másik fél képben legyen.

2014. november 03. hétfő, 16:08

Autóhitelesek figyelem! Ennyi pénz jár vissza!

A jegybank elszámolási képlete híján és az eltérő lízingszerződések miatt nehéz pontos összegeket kalkulálni, mennyi járhat vissza az autóhiteleseknek, a Magyar Lízingszövetség szerint egyelőre azt lehet mondani, hogy reálisan a kihelyezett összeg 10-20 százalékát kaphatja vissza egy-egy lízingadós.

2014. október 29. szerda, 15:54

EU: új haszongépjármű eladás – 9,6 %-os...

Szeptemberben 13,2 %-kal nőtt a kereslet az új haszongépjárművek iránt az unió piacain, közel 181,4 ezer darabot adtak el ekkor. A jelentősebb piacok mindegyikén nőtt a kereslet, Olaszországban 33, Spanyolországban 20,2, az Egyesült Királyságban 10,6 %-kal.

Januártól szeptemberig több mint 1352,4 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 9,6 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Franciaországban stabil (0,4 %) maradt a piac, Németországban ugyanakkor 7,5, az Egyesült Királyságban 12,4, Olaszországban 16,9, Spanyolországban 32,4 %-kal bővült.

2014. október 28. kedd, 12:33

Magyarország lesz a hibridek paradicsoma?

Közel 30 százalékkal olcsóbbak lehetnek, de ez nem minden.

2014. október 17. péntek, 13:06

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 6,1 %-os...

Szeptemberben 6,4 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, közel 1,24 millió darab új személyautó talált gazdára ekkor. A nagyobb piacok közül Spanyolországban 26,2, Franciaországban 6,3, az Egyesült Királyságban 5,6, Németországban 5,2, Olaszországban 3,3 %-kal nőtt az eladás.

2014. október 17. péntek, 13:03

Egyre népszerűbb az ingatlanlízing

Megnőtt az érdeklődés az ingatlanlízing iránt, különösen a vállalkozások körében - mondta az FHB Ingatlanlízing Zrt vezérigazgatója. Jenei Viktor hozzátette: az elmúlt évhez képest mintegy 10-15 százalékos bővülés látható.

2014. október 17. péntek, 09:29

Mennyi jár vissza az autóhiteleseknek?

Képlet híján, valamint az eltérő szerződések miatt egyelőre lehetetlen pontos összegeket kalkulálni. Ha muszáj mégis mondani valamit, akkor reálisan 10-20 százalék járhat vissza egy-egy adósnak.

2014. október 16. csütörtök, 11:40

Korlátozzák a pénztárcánkat

Jövőre jön a törlesztési plafon. A jövedelem fele mehet adósságra. A lépés miatt pedig sokan kieshetnek a körből.

2014. október 15. szerda, 11:38

Így kell ezt csinálni

Akár 2-3 nap alatt be lehet ülni az új autóba.

2014. október 14. kedd, 10:14

Kulcsszerepük van

Honnan esett a mélybe az autópiac? Hogy áll most? Kik a kulcsszereplők?

2014. október 13. hétfő, 09:45

Ébredezik a lízingpiac

A Leaseurope európai lízingszövetséghez tartozó szövetségek vállalatai összesen 18 milliárd euró (közel 5600 milliárd forint) értékben kötöttek új szerződést 2014 első hat hónapjában, ami 8,8 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Az európai szövetségbe tömörült lízingtársaságok adózás előtti profitja 15,1 százalékkal 648 millió euróra (mintegy 201 milliárd forintra) emelkedett – derül ki a Leaseurope legfrissebb adataiból.

2014. október 13. hétfő, 09:44

Jól teljesítenek el az európai és a magyar...

A Leaseurope európai lízingszövetséghez tartozó szövetségek vállalatai összesen 18 milliárd euró (közel 5600 milliárd forint) értékben kötöttek új szerződést 2014 első hat hónapjában, ami 8,8 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Az európai szövetségbe tömörült lízingtársaságok adózás előtti profitja 15,1 százalékkal 648 millió euróra (mintegy 201 milliárd forintra) emelkedett - derül ki a Leaseurope legfrissebb adataiból.

2014. október 12. vasárnap, 11:58

Azt is, meg ezt is, meg amazt is

Arról már írtunk, hogy pontosan mi a lízing, miben különbözik a hiteltől, a gyakorlati előnyeiről azonban még nem volt szó. Eddig.

2014. október 10. péntek, 10:04