Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

EU: új haszongépjármű eladás – enyhe visszaesés...

Novemberben -0,2 %-kal stabilizálódott az új haszongépjárművek európai piaca, 152,7 ezer darabot adtak el ekkor. A legnagyobb piacok közül Spanyolországban 13,3, Olaszországban 6,5, az Egyesült Királyságban 4 %-kal nőt a kereslet, míg Németországban 9,1, Franciaországban pedig 2,9 %-kal csökkent. Az uniós visszaeséshez nagyban hozzájárult az új EU-tagországok (-6,8 %) negatív eredménye.

Januártól novemberig több mint 1682,4 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 8,8 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Franciaországban (-0,7 %) stabil maradt a piac, Németországban ugyanekkor 5,9, az Egyesült Királyságban 12,9, Olaszországban 16, Spanyolországban 31,4 %-kal bővült.

2014. december 22. hétfő, 15:06

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 5,7 %-os...

Novemberben 1,4 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, közel 953,9 ezer darab új személyautó talált gazdára. A nagyobb piacok közül Spanyolországban 17,4, az Egyesült Királyságban 8, Olaszországban 5 %-kal nőtt a kereslet, míg Németországban 1,8, Franciaországban 3,8 %-kal csökkent.

2014. december 19. péntek, 15:52

Külföldön is van keresnivaló

Az EXIM-es lízingkonstrukció segítségével kedvező forráshoz juthatnak az exportőrök.

2014. december 19. péntek, 15:15

Így változik a számviteli törvény

A számviteli törvényt érintő 2015-ös változások részben az új Ptk-hoz kapcsolódó, az összhang megteremtését célzó módosítások, részben pedig technikai jellegű, többnyire szövegpontosítások - írja az RSM DTM blogja.

2014. december 19. péntek, 09:20

Olcsóbbak lettek a kocsik az autószalonokban

Öt éve tartó trend tört meg: az idei negyedévben nem drágultak tovább a gépkocsiárak Magyarországon. Ennek ellenére a Lízingszövetség óvatos: bár sok jel mutat abba az irányba, hogy tovább bővülhet az autókereskedelem (és így a lízing), az idei 21 százalékos bővülést utolérni szerintük nehéz lesz.

2014. december 18. csütörtök, 11:37

Fordulat az autópiacon: vége a drágulásnak

Az új autók listaárának évek óta tartó növekedése megállt – közölte a Magyar Lízingszövetség. A szervezet – Eurotax adatai alapján készített - összeállításából az is kiderül, hogy egy autó 3 éves koráig közel 50 százalékot veszít az értékéből, ötévesen pedig már csak az eredeti ár 35-40 százalékát éri.

2014. december 18. csütörtök, 10:26

Megállt az autódrágulás

2014. december 17. szerda, 15:13

2020, 2040, 2060 – így megy hódító útjára a...

A sofőrmentes autók fejlesztése javában folyik a különböző járműipari vállalatoknál. Bár a tömeges elterjedésükre még várni kell, de az biztos, hogy alapvetően változtatják majd meg a közlekedési viszonyokat.

2014. december 17. szerda, 15:10

Devizahiteles sokk után jöhetnek az attraktív megoldások

A refinanszírozási programok nagyot lendítettek a vállalati szegmensen, és 2015 akár egy pozitív fordulat éve is lehet a lízingszektorban - mondta a Portfólió.hu-nak adott interjújában Jenei viktor, a Magyar Lízingszövetség novemberben megválasztott elnöke, aki a devizahiteles ügyről is beszélt.

2014. december 11. csütörtök, 15:09

Devizahiteles sokk után itt a fordulat?

Az MNB január 1-jén életbe lépő új szabályai miatt akár 30 százalékkal is visszaeshet a lízingfinanszírozás jövőre - vélik egyes iparági szereplők. Sokan pedig attól tartanak, a devizahiteles elszámolások csődsorozatot okoznak a lízingcégeknél. Jenei Viktort, a Magyar Lízingszövetség új elnökét kérdeztük, mi az igazság, és milyen közeljövő áll a lízing előtt. Kiderült, hogy a refinanszírozási programok nagyot lendítettek a vállalati szegmensen, és 2015 akár egy pozitív fordulat éve is lehet a lízingszektorban.

2014. december 11. csütörtök, 10:02

Lízing: már nem az autóhitelezés a menő

Kétezer évvel időszámításunk előtt volt először lízing. Ennek az a lényege, hogy egy eszközt biztosít a lízingbe adó azoknak, akik termelni akarnak - mondta Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára a Világgazdaság „Vállalati hitelezés 2014” című konferenciáján. A finanszírozás elsődleges és sokszor egyetlen fedezete az eszköz – tette hozzá.

2014. december 10. szerda, 10:23

EU: új haszongépjármű eladás – 9,8 %-os...

Októberben 10,8 %-kal nőtt a kereslet az új haszongépjárművek iránt az unió piacain, közel 177 ezer darabot adtak el. Az öt legnagyobb piac közül négyen nőtt a kereslet, Spanyolországban 41,2, az Egyesült Királyságban 27,1, Olaszországban 16,3 %-kal.

Januártól októberig több mint 1393,5 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 9,8 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Franciaországban (-0,4 %) stabil maradt a piac, Németországban ugyanakkor 7,8, az Egyesült Királyságban 13,9, Olaszországban 17, Spanyolországban 33,5 %-kal bővült.

2014. december 05. péntek, 14:21

Sláger lett a kisteherautó

Novemberben is folytatódott a bővülés a magyar járműpiacon, igaz valamivel lassult a tempó. Január és november vége között közel 82 ezer új járművet adtak el Magyarországon, ami 20 százalékos bővülésnek felel meg. Novemberben pedig több mint 8 ezer jármű kelt el, ami 12 százalékos növekedést jelent – derül ki a Magyar Lízingszövetség Datahouse statisztikáin alapuló adataiból. Jenei Viktor, a Magyar Lízingszövetség új elnöke, közölte, a járműkategóriákon belül a személyautóké és kisteherautóké a főszerep, előbbieknél 20, utóbbiaknál pedig 40 százalékos volt a növekedés.

2014. december 03. szerda, 15:07

Kapkodnak a kisteherautók után

Ez év január eleje és november vége között 81 744 új jármű talált gazdára a magyarországi járműpiacon, ami 21,3 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest - derül ki a Magyar Lízingszövetség legfrissebb adataiból, amelyek a Datahouse statisztikáin alapulnak.

2014. december 03. szerda, 12:57

Mi lesz 2020-ig?

A versenyképesség javítása, kkv-fókusz, valamint a helyi és térségi fejlesztések – többek között ezeket a prioritásokat nevezte meg a 2020-ig tartó pályázati ciklus céljai közül Essősy Zsombor, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. – Európai Uniós fejlesztésekkel foglalkozó cég - vezérigazgatója a Lízing Szakmai Napokon.

2014. december 01. hétfő, 15:05

Az MNB szabályozza az autóhitelt

A gépkocsi vásárlásához igényelhető hitel mértékét is az MNB jövőre hatályos adósság előírásai szabályozzák, így a vonatkozó paragrafusok kikerülnek a kormány rendeletéből, amelyben egy kötöttség maradna: a hétéves maximális futamidő - derül ki a kormány honlapján megjelent tervezetből.

2014. november 26. szerda, 10:26

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 6,1 %-os...

Októberben 6,5 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 1,07 millió darab új személyautó talált gazdára ekkor. A nagyobb piacok közül Spanyolországban 26,1, az Egyesült Királyságban 14,2, Olaszországban 9,2, Németországban 3,7 %-kal nőtt az eladás; csak Franciaországban (-3,8 %) csökkent a kereslet.

2014. november 25. kedd, 14:37

Beragadt a járműhitelpiac

Bár a retail járműfinanszírozás területén 30 százalékos növekedést értek el az első félvben a lízingcégek, a lakossági piac erejéből csak stagnálásra futja. Mindez annak ellenére történik így, hogy léteznek kedvező finanszírozási ajánlatok a piacon.

2014. november 20. csütörtök, 09:56

Meglepetéssel készülnek az ingatlanok

Az utóbbi években mély gödörbe süllyedő ingatlanpiac kellemes meglepetést hozhat a jövőben.

2014. november 18. kedd, 15:09

Új elnök, ambiciózus tervek a lízingszövetségnél

Négy alappillérre támaszkodó növekedésre számít a következő időszakban a Magyar Lízingszövetség - jelentette be pénteken Lévai Gábor, a szervezet főtitkára. A szervezet tagvállalatai egyben új elnököt és elnökségi tagot is választottak. A jövőben Jenei Viktor, az FHB Ingatlanlízing vezérigazgatója lesz a szövetség első embere, az új elnökségi tag pedig Szabados Richárd, a CIB Lízing Zrt. elnök-vezérigazgatója lesz - derült ki a lízingszövetség legfrissebb közleményéből.

2014. november 15. szombat, 09:16