Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

EU: új haszongépjármű eladás – 9,8 %-os...

Októberben 10,8 %-kal nőtt a kereslet az új haszongépjárművek iránt az unió piacain, közel 177 ezer darabot adtak el. Az öt legnagyobb piac közül négyen nőtt a kereslet, Spanyolországban 41,2, az Egyesült Királyságban 27,1, Olaszországban 16,3 %-kal.

Januártól októberig több mint 1393,5 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 9,8 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Franciaországban (-0,4 %) stabil maradt a piac, Németországban ugyanakkor 7,8, az Egyesült Királyságban 13,9, Olaszországban 17, Spanyolországban 33,5 %-kal bővült.

2014. december 05. péntek, 14:21

Sláger lett a kisteherautó

Novemberben is folytatódott a bővülés a magyar járműpiacon, igaz valamivel lassult a tempó. Január és november vége között közel 82 ezer új járművet adtak el Magyarországon, ami 20 százalékos bővülésnek felel meg. Novemberben pedig több mint 8 ezer jármű kelt el, ami 12 százalékos növekedést jelent – derül ki a Magyar Lízingszövetség Datahouse statisztikáin alapuló adataiból. Jenei Viktor, a Magyar Lízingszövetség új elnöke, közölte, a járműkategóriákon belül a személyautóké és kisteherautóké a főszerep, előbbieknél 20, utóbbiaknál pedig 40 százalékos volt a növekedés.

2014. december 03. szerda, 15:07

Kapkodnak a kisteherautók után

Ez év január eleje és november vége között 81 744 új jármű talált gazdára a magyarországi járműpiacon, ami 21,3 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest - derül ki a Magyar Lízingszövetség legfrissebb adataiból, amelyek a Datahouse statisztikáin alapulnak.

2014. december 03. szerda, 12:57

Mi lesz 2020-ig?

A versenyképesség javítása, kkv-fókusz, valamint a helyi és térségi fejlesztések – többek között ezeket a prioritásokat nevezte meg a 2020-ig tartó pályázati ciklus céljai közül Essősy Zsombor, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. – Európai Uniós fejlesztésekkel foglalkozó cég - vezérigazgatója a Lízing Szakmai Napokon.

2014. december 01. hétfő, 15:05

Az MNB szabályozza az autóhitelt

A gépkocsi vásárlásához igényelhető hitel mértékét is az MNB jövőre hatályos adósság előírásai szabályozzák, így a vonatkozó paragrafusok kikerülnek a kormány rendeletéből, amelyben egy kötöttség maradna: a hétéves maximális futamidő - derül ki a kormány honlapján megjelent tervezetből.

2014. november 26. szerda, 10:26

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 6,1 %-os...

Októberben 6,5 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 1,07 millió darab új személyautó talált gazdára ekkor. A nagyobb piacok közül Spanyolországban 26,1, az Egyesült Királyságban 14,2, Olaszországban 9,2, Németországban 3,7 %-kal nőtt az eladás; csak Franciaországban (-3,8 %) csökkent a kereslet.

2014. november 25. kedd, 14:37

Beragadt a járműhitelpiac

Bár a retail járműfinanszírozás területén 30 százalékos növekedést értek el az első félvben a lízingcégek, a lakossági piac erejéből csak stagnálásra futja. Mindez annak ellenére történik így, hogy léteznek kedvező finanszírozási ajánlatok a piacon.

2014. november 20. csütörtök, 09:56

Meglepetéssel készülnek az ingatlanok

Az utóbbi években mély gödörbe süllyedő ingatlanpiac kellemes meglepetést hozhat a jövőben.

2014. november 18. kedd, 15:09

Új elnök, ambiciózus tervek a lízingszövetségnél

Négy alappillérre támaszkodó növekedésre számít a következő időszakban a Magyar Lízingszövetség - jelentette be pénteken Lévai Gábor, a szervezet főtitkára. A szervezet tagvállalatai egyben új elnököt és elnökségi tagot is választottak. A jövőben Jenei Viktor, az FHB Ingatlanlízing vezérigazgatója lesz a szövetség első embere, az új elnökségi tag pedig Szabados Richárd, a CIB Lízing Zrt. elnök-vezérigazgatója lesz - derült ki a lízingszövetség legfrissebb közleményéből.

2014. november 15. szombat, 09:16

Jöhet a négypilléres bővülés

A növekedési és eximbankos hitelprogramokkal megtámogatott kkv-szektor fejlődése miatt jövőre bővülést vár a lízingpiacon a Magyar Lízingszövetség – derült ki pénteken a szövetség által Gárdonyban megrendezett Lízing Szakmai Napokon. A szervezet tagvállalatai egyben Hanczár Zsolt leköszönő elnök helyére új elnököt és elnökségi tagot is választottak. A jövőben Jenei Viktor, az FHB Ingatlanlízing vezérigazgatója lesz a szövetség első embere, az új elnökségi tag pedig Szabados Richárd, a CIB Lízing Zrt. elnök-vezérigazgatója lesz. A rendezvényen Rubi Nándort, a Régió-csoport operatív vezetőjét választották meg az év lízingszakemberének, aki életműdíjat kapott.

2014. november 14. péntek, 15:11

Négypilléres növekedésre számít a lízingpiac

2014. november 14. péntek, 14:32

Forintosított devizahitelek - A bankok kötelesek a...

A devizahitelek forintosítása a Kúria döntésének időpontja óta eltelt időszak átlagárfolyamán, vagy a 2014. november 7-én jegyzett napi MNB-árfolyamon történik majd, a két érték közül a devizahiteles számára kedvezőbb árfolyamot köteles a bank alkalmazni - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

2014. november 13. csütörtök, 14:39

A nagybankok fele rövidesen eltűnhet Magyarországról

A bankrendszer a forintosítás egyszeri bruttó 941 milliárdos veszteségén felül évi 100 milliárd forint körüli kamatveszteséget is realizál, ez pedig a piac konszolidációját okozza majd - mondta Nagy Márton, az MNB ügyvezető igazgatója a Lízingszövetség konferenciáján.

2014. november 13. csütörtök, 14:37

Nagy Márton (MNB): "Rettentő nagyot változik a világ...

A bankrendszerről és a várható átalakulásáról beszélt a Magyar Lízingszövetség által rendezett gárdonyi Lízing Szakmai Napokon csütörtökön Nagy Márton, az MNB ügyvezető igazgatója, aki egy a mostaninál kevesebb szereplővel működő, vállalati hitelezésre koncentráló hatékony bankpiac kialakulásáról beszélt. A devizahiteleket toxikus terméknek minősítette, egyben közölte, hogy a devizahitelesek átlagosan 25 százalékos törlesztőrészlet-csökkentésre számíthatnak, ezen belül lesznek, akiknek a törlesztője 10-15 százalékkal csökken, de lehetséges a 30 százalékos mérséklődés is.

2014. november 13. csütörtök, 14:34

Csak a legjobb helyzetben lévő adósok tarthatják meg...

A devizahitelek forintosításáról szóló törvénytervezetet még a héten benyújthatják az Országgyűlésnek. Az érintettek döntő többsége nem választhat majd, mindenképpen forintosítják a hitelét. A bankok a szükséges devizát már nagyrészt lejegyezték a jegybank tenderén.

2014. november 12. szerda, 10:58

A devizahitelesek többségének biztosan átváltják a...

Szinte minden devizahiteles jelzáloghitelét forintosítják jövőre. Az erről szóló jogszabályt várhatóan pénteken nyújtják majd be az Országgyűlés elé, egy másik, a fogyasztói hitelezés feltételeit szigorító, fair bankokról szóló tervezetet pedig már kedden beterjeszthetik.

2014. november 11. kedd, 14:06

A lízingesek kimaradnak a forintosításból!

A forintosítás csak a jelzálogalapú devizahitelekre fog kiterjedni, a személyi hitelek, valamint a gépjármű- és lakáslízing szerződések esetén - hacsak nem változik a helyzet - továbbra is kérdés, hogy lesz-e forintosítás.

2014. november 10. hétfő, 10:16

A lízingesek is örülnek, ha jól megy a kkv-knak

Az év első háromnegyedben naponta átlagosan több mint 1,1 milliárd forint értékben köttettek lízingszerződéseket – ismertette a szektor friss adatait a Magyar Lízingszövetség. A jövőben folytatódik a növekedés, a járműpiac látványos bővülése mellett a vállalkozások eszközbeszerzései húzzák majd a piacot, a fejlődésben pedig fontos szerepe lesz a jegybank hitelprogramjának is.

2014. november 10. hétfő, 09:31

Az MNB bejelentette a forintosítás indítását, az NGM...

Ma indul az első olyan jegybanki tender, amiben a bankokkal kötött megállapodás alapján már a forintosításra szerezhetnek devizát a hitelintézetek. A parlament pedig az ígéretek szerint ezen a héten kezdi meg a fair bankokról szóló (a kiváltó hiteleket egyértelműen befolyásoló) jogszabály tárgyalását. A nemzetgazdasági tárca már az átváltási árfolyamot is meghatározta – egyelőre egy nyilatkozatban.

2014. november 10. hétfő, 08:44

A Magyar Nemzeti Bank közleménye a fogyasztói...

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felkészült a fogyasztói devizahitelek forintosítására, így az egy lépésben, gyorsan és rendezett módon mehet végbe. Az MNB minden nagyobb partnerbankjával szerződést kötött, valamint a Bankszövetséggel külön egy megállapodást is aláírt annak érdekében, hogy a bankok a forintosításból származó devizalikviditást ne a piacon, hanem az MNB tenderein szerezzék be.

2014. november 10. hétfő, 08:35