Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

Zsebre megy: hogyan öregednek az autók?

Az tiszta sor, hogy az autók idővel veszítenek értékükből. De mégis mennyit?

2015. január 19. hétfő, 10:39

Magyar Lízingszövetség: 250 ezer szerződést érint a...

A Magyar Lízingszövetség adatai szerint a svájci frank árfolyamának rendkívüli erősödése mintegy 250 ezer deviza-alapú járműfinanszírozási szerződést érint. Ezen szerződések állománya 300 milliárd forint. A szövetség várakozásai szerint a havi törlesztőrészletek összege nagyságrendileg az árfolyam elmozdulás mértékével növekszik a frank erősödése miatt.

2015. január 16. péntek, 10:50

Állásfoglalás

2015. január 16. péntek, 10:26

Megdobta a lízing a járműpiacot

A válság utáni legjobb évet zárta tavaly a magyar járműpiac, a növekedésben fontos szerepe volt a lízingtársaságoknak is tekintettel arra, hogy az új személy- és kisteherautók 38 százalékához lízingkonstrukció segítségével jutottak hozzá a vásárlók – mondta Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára.

2015. január 15. csütörtök, 09:32

Elszámolási és forintosítási információk

Kérdései vannak az elszámolási törvénnyel és a forintosítással kapcsolatosan? Szeretné megtudni a teendőket és határidőket?

Az alábbi kapcsolódó anyagokban megtalálja az MNB törvénnyel kapcsolatos tájékoztatóit.

2015. január 14. szerda, 12:39

Kedvezőek a kilátások, tavaly már bővült a lízingpiac

A válság utáni legjobb évet zárta tavaly a magyar járműpiac, a növekedésben fontos szerepe volt a lízingtársaságoknak is tekintettel arra, hogy az új személy- és kisteherautók 38 százalékához lízingkonstrukció segítségével jutottak hozzá a vásárlók - mondta Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára az MTI-nek.

2015. január 14. szerda, 10:48

A vállalkozások pörgetik a lízingpiacot

A Magyar Lízingszövetség adatai szerint a jegybank növekedési hitelprogramja (nhp) keretében 2014 első háromnegyed évében összesen 61 milliárd forint értékű lízingszerződést kötöttek. Az nhp-ba 2014 elején bevont pénzügyi lízing segítségével felpörgő kis- és középvállalkozói (kkv) szektor eredményei alapján a szövetség további bővülést vár a piacon - nyilatkozta tavaly decemberben az MTI-nek Lévai Gábor, a Lízingszövetség főtitkára.

2015. január 05. hétfő, 10:41
Mi lesz a bankokkal 2015-ben?

Nem nagy bátorság kijelenteni, hogy az új évezred eddigi legnehezebb évét hagyják maguk mögött a magyar bankok. Év vége alkalmából azért megkérdeztük a nyolc magyarországi nagybank első emberét, hogy látják 2014-et, és mire számítanak jövőre. A Portfolio alábbi, immár hagyományos év végi kérdéseire heten válaszoltak, a válaszok rendkívül tanulságosak:

1. Hogy értékeli 2014-et saját bankja és a bankszektor szempontjából?
2. Mik lesznek a legnagyobb kihívások saját bankja, illetve a bankszektor számára 2015-ben?
3. Mely termékek és szolgáltatások területén hozhat növekedést 2015 saját bankjánál, illetve a bankszektorban?

2014. december 30. kedd, 14:15
Lízingszövetség: 61 milliárd forint értékű lízingszerződés az nhp-ban

Lízingszövetség: 61 milliárd forint értékű...

2014. december 29. hétfő, 17:41

EU: új haszongépjármű eladás – enyhe visszaesés...

Novemberben -0,2 %-kal stabilizálódott az új haszongépjárművek európai piaca, 152,7 ezer darabot adtak el ekkor. A legnagyobb piacok közül Spanyolországban 13,3, Olaszországban 6,5, az Egyesült Királyságban 4 %-kal nőt a kereslet, míg Németországban 9,1, Franciaországban pedig 2,9 %-kal csökkent. Az uniós visszaeséshez nagyban hozzájárult az új EU-tagországok (-6,8 %) negatív eredménye.

Januártól novemberig több mint 1682,4 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 8,8 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Franciaországban (-0,7 %) stabil maradt a piac, Németországban ugyanekkor 5,9, az Egyesült Királyságban 12,9, Olaszországban 16, Spanyolországban 31,4 %-kal bővült.

2014. december 22. hétfő, 15:06

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 5,7 %-os...

Novemberben 1,4 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, közel 953,9 ezer darab új személyautó talált gazdára. A nagyobb piacok közül Spanyolországban 17,4, az Egyesült Királyságban 8, Olaszországban 5 %-kal nőtt a kereslet, míg Németországban 1,8, Franciaországban 3,8 %-kal csökkent.

2014. december 19. péntek, 15:52

Külföldön is van keresnivaló

Az EXIM-es lízingkonstrukció segítségével kedvező forráshoz juthatnak az exportőrök.

2014. december 19. péntek, 15:15

Így változik a számviteli törvény

A számviteli törvényt érintő 2015-ös változások részben az új Ptk-hoz kapcsolódó, az összhang megteremtését célzó módosítások, részben pedig technikai jellegű, többnyire szövegpontosítások - írja az RSM DTM blogja.

2014. december 19. péntek, 09:20

Olcsóbbak lettek a kocsik az autószalonokban

Öt éve tartó trend tört meg: az idei negyedévben nem drágultak tovább a gépkocsiárak Magyarországon. Ennek ellenére a Lízingszövetség óvatos: bár sok jel mutat abba az irányba, hogy tovább bővülhet az autókereskedelem (és így a lízing), az idei 21 százalékos bővülést utolérni szerintük nehéz lesz.

2014. december 18. csütörtök, 11:37

Fordulat az autópiacon: vége a drágulásnak

Az új autók listaárának évek óta tartó növekedése megállt – közölte a Magyar Lízingszövetség. A szervezet – Eurotax adatai alapján készített - összeállításából az is kiderül, hogy egy autó 3 éves koráig közel 50 százalékot veszít az értékéből, ötévesen pedig már csak az eredeti ár 35-40 százalékát éri.

2014. december 18. csütörtök, 10:26

Megállt az autódrágulás

2014. december 17. szerda, 15:13

2020, 2040, 2060 – így megy hódító útjára a...

A sofőrmentes autók fejlesztése javában folyik a különböző járműipari vállalatoknál. Bár a tömeges elterjedésükre még várni kell, de az biztos, hogy alapvetően változtatják majd meg a közlekedési viszonyokat.

2014. december 17. szerda, 15:10

Devizahiteles sokk után jöhetnek az attraktív megoldások

A refinanszírozási programok nagyot lendítettek a vállalati szegmensen, és 2015 akár egy pozitív fordulat éve is lehet a lízingszektorban - mondta a Portfólió.hu-nak adott interjújában Jenei viktor, a Magyar Lízingszövetség novemberben megválasztott elnöke, aki a devizahiteles ügyről is beszélt.

2014. december 11. csütörtök, 15:09

Devizahiteles sokk után itt a fordulat?

Az MNB január 1-jén életbe lépő új szabályai miatt akár 30 százalékkal is visszaeshet a lízingfinanszírozás jövőre - vélik egyes iparági szereplők. Sokan pedig attól tartanak, a devizahiteles elszámolások csődsorozatot okoznak a lízingcégeknél. Jenei Viktort, a Magyar Lízingszövetség új elnökét kérdeztük, mi az igazság, és milyen közeljövő áll a lízing előtt. Kiderült, hogy a refinanszírozási programok nagyot lendítettek a vállalati szegmensen, és 2015 akár egy pozitív fordulat éve is lehet a lízingszektorban.

2014. december 11. csütörtök, 10:02

Lízing: már nem az autóhitelezés a menő

Kétezer évvel időszámításunk előtt volt először lízing. Ennek az a lényege, hogy egy eszközt biztosít a lízingbe adó azoknak, akik termelni akarnak - mondta Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára a Világgazdaság „Vállalati hitelezés 2014” című konferenciáján. A finanszírozás elsődleges és sokszor egyetlen fedezete az eszköz – tette hozzá.

2014. december 10. szerda, 10:23