Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

Így kell megfizetni 2015-ben a cégautóadót

Mennyi cégautóadót kell fizetni 2015-ben? Mikor úszhatjuk meg idén a cégautóadó fizetését? Íme a legfontosabb tudnivalók ezzel az adónemmel kapcsolatban.

2015. február 19. csütörtök, 09:40

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 6,7 %-os...

Januárban 6,7 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, közel 999,2 ezer darab új személyautót értékesítettek. A nagyobb piacok közül Spanyolországban 27,5, Olaszországban 10,9, az Egyesült Királyságban 6,7, Franciaországban 6,2, Németországban 2,6 %-kal nőtt a kereslet. Az új EU tagok piacán ugyancsak növekedést (+4,6 %) mértek.

2015. február 18. szerda, 16:35

A kishaszonjárművek hasítottak 2014-ben - infografika

Új személyautóból 20 százalékkal több állt forgalomba tavaly, mint egy évvel korábban, az igazán látványos növekedést azonban a kihaszon-gépjárművek piaca mutatta, közel 40 százalékos felfutással. Az InfoTandem heti infografikája.

2015. február 16. hétfő, 10:05

Uniós új haszongépjármű eladás: 7,6 %-os...

Decemberben 2,5 %-kal csökkent az új haszongépjárművek európai piaca, több mint 166,7 ezer darabot adtak el ekkor. A legnagyobb piacok közül Spanyolországban 33,8, Franciaországban 1,5 %-kal emelkedett a kereslet, míg az Egyesült Királyságban 9,2, Németországban 5,2, Olaszországban 2,8 %-kal csökkent. Az uniós visszaeséshez nagyban hozzájárult az új EU-tagországok (-9 %) negatív eredménye.

Januártól decemberig több mint 1849 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 7,6 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Franciaországban (-0,4 %) stabil maradt a piac, Németországban ugyanakkor 4,8, az Egyesült Királyságban 10,8, Olaszországban 13,9, Spanyolországban 31,6 %-kal bővült.

2015. február 03. kedd, 14:36

Lízingszövetség: a járműeladások 40 százaléka...

A magyarországi járműeladások növekedésében fontos szerepe jut a lízingtársaságoknak, az új személy- és kisteherautók közel 40 százaléka lízingkonstrukciók keretében kel el - közölte Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára hétfőn, arra reagálva, hogy megjelentek az újautó-eladások legfrissebb januári statisztikái.

2015. február 03. kedd, 09:34

Tartja a tempót a járműpiac

Fontos szerepben a lízingcégek és az NHP

Januárban összesen 6793 személyautót, kis- és nagyteherautót, buszt és motorkerékpárt helyeztek forgalomba, azaz 18,6 százalékkal nőtt a járműpiac éves összevetésben – derül ki a Magyar Lízingszövetség Datahouse statisztikáin alapuló összesítéséből.

2015. február 02. hétfő, 15:33

Egyelőre kivárnak az autóhitelesek

2008-ban is azt tapasztalták, hogy 2-4 hónapos csúszással reagáltak az ügyfelek az árfolyam változására, így most is erre számítanak.

2015. február 02. hétfő, 12:09

A forintgyengülés trükköket és drágulást hoz az...

Az elmúlt hetekben lejtőre került a forint árfolyama, emiatt az autószalonokban már megkezdődött az átárazás. Több márka már emelte árait, és további drágulásra is számítani lehet.

2015. február 02. hétfő, 12:06

Ellensúlyozást hozhat a banki elszámoltatás

Részben ellensúlyozhatja a svájci frank erősödését a banki elszámoltatás az autóhiteleknél, lízingeknél. A szerződések jövőre kifutnak, a Lízingszövetségnél ezért nem számítanak arra, hogy autós ügyfeleik tömegesen válnak fizetésképtelenné. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 377 ezer hitelszerződést érint az alpesi deviza drágulása.

2015. január 21. szerda, 10:18

Segítik a lízingcégek a fizetési nehézséggel...

A lízingkonstrukcióknál a következő hónapokban várható elszámolás körülbelül szerződésenként 10 százalékos kompenzációt eredményez, ami ellensúlyozhatja a svájci frank árfolyamának mostani, jelentős emelkedését – jelezte hétfőn Lévai Gábor a Magyar Lízingszövetség főtitkára. Hozzátette: 250 ezer szerződést, 300 milliárd forintos állományt érint a frankárfolyam emelkedése, a szerződések negyede pedig az év végéig lejár.

2015. január 20. kedd, 10:41

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 5,7 %-os...

Decemberben 4,7 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 951,3 ezer darab új személyautót értékesítettek. A nagyobb piacok közül Spanyolországban 21,4, az Egyesült Királyságban 8,7, Németországban 6,7, Olaszországban 2,4 %-kal nőtt a kereslet, míg Franciaországban 6,7 %-kal csökkent.

2015. január 19. hétfő, 12:28

Zsebre megy: hogyan öregednek az autók?

Az tiszta sor, hogy az autók idővel veszítenek értékükből. De mégis mennyit?

2015. január 19. hétfő, 10:39

Magyar Lízingszövetség: 250 ezer szerződést érint a...

A Magyar Lízingszövetség adatai szerint a svájci frank árfolyamának rendkívüli erősödése mintegy 250 ezer deviza-alapú járműfinanszírozási szerződést érint. Ezen szerződések állománya 300 milliárd forint. A szövetség várakozásai szerint a havi törlesztőrészletek összege nagyságrendileg az árfolyam elmozdulás mértékével növekszik a frank erősödése miatt.

2015. január 16. péntek, 10:50

Állásfoglalás

2015. január 16. péntek, 10:26

Megdobta a lízing a járműpiacot

A válság utáni legjobb évet zárta tavaly a magyar járműpiac, a növekedésben fontos szerepe volt a lízingtársaságoknak is tekintettel arra, hogy az új személy- és kisteherautók 38 százalékához lízingkonstrukció segítségével jutottak hozzá a vásárlók – mondta Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára.

2015. január 15. csütörtök, 09:32

Elszámolási és forintosítási információk

Kérdései vannak az elszámolási törvénnyel és a forintosítással kapcsolatosan? Szeretné megtudni a teendőket és határidőket?

Az alábbi kapcsolódó anyagokban megtalálja az MNB törvénnyel kapcsolatos tájékoztatóit.

2015. január 14. szerda, 12:39

Kedvezőek a kilátások, tavaly már bővült a lízingpiac

A válság utáni legjobb évet zárta tavaly a magyar járműpiac, a növekedésben fontos szerepe volt a lízingtársaságoknak is tekintettel arra, hogy az új személy- és kisteherautók 38 százalékához lízingkonstrukció segítségével jutottak hozzá a vásárlók - mondta Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára az MTI-nek.

2015. január 14. szerda, 10:48

A vállalkozások pörgetik a lízingpiacot

A Magyar Lízingszövetség adatai szerint a jegybank növekedési hitelprogramja (nhp) keretében 2014 első háromnegyed évében összesen 61 milliárd forint értékű lízingszerződést kötöttek. Az nhp-ba 2014 elején bevont pénzügyi lízing segítségével felpörgő kis- és középvállalkozói (kkv) szektor eredményei alapján a szövetség további bővülést vár a piacon - nyilatkozta tavaly decemberben az MTI-nek Lévai Gábor, a Lízingszövetség főtitkára.

2015. január 05. hétfő, 10:41
Mi lesz a bankokkal 2015-ben?

Nem nagy bátorság kijelenteni, hogy az új évezred eddigi legnehezebb évét hagyják maguk mögött a magyar bankok. Év vége alkalmából azért megkérdeztük a nyolc magyarországi nagybank első emberét, hogy látják 2014-et, és mire számítanak jövőre. A Portfolio alábbi, immár hagyományos év végi kérdéseire heten válaszoltak, a válaszok rendkívül tanulságosak:

1. Hogy értékeli 2014-et saját bankja és a bankszektor szempontjából?
2. Mik lesznek a legnagyobb kihívások saját bankja, illetve a bankszektor számára 2015-ben?
3. Mely termékek és szolgáltatások területén hozhat növekedést 2015 saját bankjánál, illetve a bankszektorban?

2014. december 30. kedd, 14:15
Lízingszövetség: 61 milliárd forint értékű lízingszerződés az nhp-ban

Lízingszövetség: 61 milliárd forint értékű...

2014. december 29. hétfő, 17:41