Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

Új taggal bővült a Magyar Lízingszövetség

A 2016. október 27-én lezárult elektronikus Közgyűlésen 28 cég szavazott bizalmat a Nelson Flottakezelő Kft. -nek.  A Nelson Cégcsoport első vállalkozását, a Nelson Flottalízing Kft-t 1992-ben alapították meg magyar magánszemélyek. A cég tevékenységi köre privatizációs tanácsadás, értékpapír kereskedés és lízing volt. A profil a jogszabályi környezet függvényében folyamatosan formálódott az évek során. Az első cég napjainkra kizárólagosan autópark kezeléssel, tartósbérlettel, illetve gépkocsik, hajók, mezőgazdasági- és egyéb eszközök finanszírozásával foglalkozik.

2016. október 28. péntek, 16:12

Közel 20 százalékos bővülés a lízingpiacon

A lízingpiacon 360 milliárd forintra nőtt a kihelyezett összeg a harmadik negyed év végére, ami jelentős, 19 százalékos növekedést jelent éves szinten - közölte a friss adatokat a Magyar Lízingszövetség. A harmadik negyedévben  a  géplízing (agrár, építőipar, IT nélküli) esetében még dinamikusabb, 37 százalékos volt a növekedés.  A személy- és kishaszongépjármű lízing finanszírozás 25 százalékkal, míg a flottafinanszírozás 19 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest. A lízingcégek arra számítanak, hogy a következő időszakban folytatódhat a kiegyensúlyozott piaci növekedés.

2016. október 28. péntek, 11:35

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 6 %-os...

Szeptemberben 6 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, közel 221 ezer darabot adtak el. Az új busz szegmens kivételével a többiben növekedést mértek. Olaszországban 46,3, Spanyolországban 14,1 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba. Ugyanekkor Franciaországban 1,1, az Egyesült Királyságban 0,9 %-kal csökkent a kereslet.
Az első kilenc hónapban mintegy 1,7 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 13,1 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez időszak alatt Olaszországban 40,2, Spanyolországban 13,1, Németországban 11,3, Franciaországban 10,1, az Egyesült Királyságban 2 %-kal nőtt az eladás.

2016. október 24. hétfő, 12:18

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 8 %-os...

Szeptemberben 7,2 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, közel 1,5 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Olaszországban 17,4, Spanyolországban 13,9, Németországban 9,4, Franciaországban 2,5, az Egyesült Királyságban 1,6 %-kal nőtt a kereslet.

Az első kilenc hónapban 8 %-kal nőtt az új forgalomba helyezések száma, több mint 11,2 millió darab új személyautót helyeztek forgalomba. Olaszországban 17,4, Spanyolországban 11,5, Németországban 6,1, Franciaországban 5,7, az Egyesült Királyságban 2,6 %-kal bővült a piac ez időszak alatt.

2016. október 18. kedd, 15:46

Összeolvad három magyar lízingcég

Rentasystem márkanév alatt egyesül három sikeres hazai tulajdonú lízingcég. Ennek eredményeképp létrejön Magyarország egyik vezető integrált lízingcége a kkv-k piacán - adta hírül a társaság.

2016. október 13. csütörtök, 14:47

Stabilan fejlődik a hazai lízingpiac - interjú Nyikos...

Feléledt a magyar lízingpiac. Az első fél évben a jegybanki hitelprogramhoz volt köthető a teljes finanszírozott összeg 24 százaléka. Ez több mint ötvenmilliárd forint kedvező kamatozású forrást jelentett a vállalkozásoknak. A lízingcégek viszont szeretnének kitörni abból, hogy csak jármű-finanszírozóként tekintenek rájuk –   mondta lapunknak Nyikos Katalin, a Magyar Lízingszövetség elnöke.

2016. október 11. kedd, 09:16

Érdekel, hogyan cserélnek gazdát a kifutó cégautók...

A magyar autóállomány folyamatosan bővül, amiben továbbra is a használtautó-piac játszik domináns szerepet. Mivel a 2008-as válság után évről-évre a céges autóvásárlások uralták az újautók piacát, most alig van olyan "fiatal" használt autó az országban, amely korábban nem cégautó volt. Lássuk, mit érdemes tudni a kifutó flottaautók értékesítéséről: körülbelül hány céges autó van ma Magyarországon és ezek jellemzően hogyan cserélnek gazdát?

2016. október 10. hétfő, 14:27

Deloitte Üzleti Akadémia - A lízingfinanszírozás...

A Magyar Lízingszövetség pártoló tagjával akkreditált képzést szervezett elsősorban a mérlegképes könyvelői és adótanácsadói képzésben részt vevő pénzügyesek számára. E rendezvény célja, hogy a szakterületen működő – és sok esetben  KKV szektorban dolgozó vagy azoknak szolgáltató – szakemberek jobban megismerjék a lizing formáit, jogi, számviteli és adózási szabályait, előnyeit, a finanszírozható projekteket, a szolgáltatás jellemzőit.

A képzés előadói:

• dr. Györgyi Dóra - IKB-Leasing
  • Sasinszki Imre - MKB-Euroleasing
  • Malkócs Tamás - K&H Bank
  • Jakus László - LeasePlan
  • Zs. Nagy István - Merkantil
  • dr. Tancsa Zoltán - Deloitte

Részletek:

2016. október 03. hétfő, 10:28

Pályázat elektromos autó vásárlásához

A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázati kiírást tesz közzé cselekvőképes természetes személyek, gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, civil szervezetek, helyi önkormányzatok, köztestületek, költségvetési szervek részére, az elektromobilitás elterjedésének ösztönzése érdekében tisztán elektromos személygépkocsik és/vagy legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tisztán elektromos tehergépkocsik megvásárlásának támogatására (ide értve a zárt végű pénzügyi lízing szerződés keretében történő megvalósulását is).

2016. szeptember 29. csütörtök, 10:31

Nemzetközi porondra lép a Lízingszövetség

A Magyar Lízingszövetség a közelmúltban csatlakozott az európai lízingszervezeteket tömörítő Leaseurope-hoz. A Leaserope egy ernyőszervezet, amely mind a lízing, mind pedig az autó- és járműbérlést magában foglaló iparágakat képviseli Európában Az együttműködés eredményeként a Magyar Lízingszövetség és tagvállalatai szorosabb együttműködést alakíthatnak ki a többi országban működő lízingszövetségekkel és lízingtársaságokkal, emellett pontosabb képet kaphatnak a piaci folyamatokról.

2016. szeptember 29. csütörtök, 09:53

Lízing a KKV-k körében - Gfk Kutatási eredmények...

Mit gondolnak a vállalatok/ vállalkozások a lízingről?

2016. szeptember 28. szerda, 13:37

A növekedéshez passzol a lízing

A növekedésben lévő KKV-k 29 százalékának van lízingszerződése, az innovációt megvalósító cégeknek pedig a 38 százaléka él ezzel a finanszírozási formával - derül ki a Magyar Lízingszövetség megrendelésére készült GfK-kutatásból.

2016. szeptember 26. hétfő, 18:42

1,5 millió forintos támogatás jár elektromos autó...

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Emobility Forum 2016 elnevezésű konferencia megnyitóján közölte: a kormány elektromos hajtású személyautók és kishaszonjárművek beszerzéséhez anyagi segítséget ad. A támogatás a bruttó vételár 21 százaléka, maximum 1,5 millió forint, s csak új járművek megvételére, lízingelésére vonatkozik, amelyek ára nem haladja meg a 15 millió forintot.

2016. szeptember 26. hétfő, 11:17

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 10 %-os...

Augusztusban 10 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 819 ezer darabot értékesítettek, míg júliusban 1,4 %-kal csökkentek az eladások. A nyolcadik hónapban a nagyobb piacok közül Olaszországban 20,1, Spanyolországban 14,6, Németországban 8,3, Franciaországban 6,7, az Egyesült Királyságban 3,3 %-kal nőtt a kereslet.

Az első nyolc hónapban 8,1 %-kal nőtt az új forgalomba helyezések száma, közel 9,79 millió darab új személyautót helyeztek forgalomba. Olaszországban 17,4, Spanyolországban 11,3, Franciaországban 6,1, Németországban 5,7, az Egyesült Királyságban 2,8 %-kal bővült a piac ez időszak alatt.

2016. szeptember 19. hétfő, 11:57

Új főtitkár a Magyar Lízingszövetségnél

Szeptember 15-től a több mint két évtizedes szakmai múlttal rendelkező dr. Tóth Zoltán látja el a Magyar Lízingszövetség főtitkári feladatait - közölte a szervezet. A főtitkár szerint a lízingpiac stabil fejlődő pályán van, és a jövőben a lízingtársaságok egyik legfontosabb feladata lesz, hogy a járműfinanszírozás mellett a vállalkozások eszközfinanszírozásában kulcsszerepet vállaljanak.

2016. szeptember 15. csütörtök, 10:50

Elkezdődött a regisztráció az idei PénzSztár versenyre

Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a PénzSztár elnevezésű Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny, melynek fő célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a pénzügyi kultúra fontosságára, játékos formában mérje tudásukat és tovább bővítse ismereteiket, egyúttal segítse a középiskolákat pénzügyi oktatási innovációs törekvéseik megvalósításában.

2016. szeptember 02. péntek, 11:20

Egymillióval több autó két évtized alatt

Jelentősen bővült a magyarországi autóállomány: 1995-höz képest 42 százalékkal 3,37 darabra nőtt a személyautók száma. Ezzel párhuzamosan a teherautóknál 56 százalékos növekedést következett be - derül ki a Magyar Lízingszövetség összeállításából, amely szerint a lízingpiacon továbbra is az egyik legfontosabb pillér marad a járműfinanszírozás. Az új személygépjárművek 50, míg az új haszongépjárművek 80 százaléka lízingkonstrukciók keretében kerül az utakra.

2016. szeptember 02. péntek, 08:47

Jobb, mint a hitel? - Egyre több cég lízingelhet

2016. augusztus 18. csütörtök, 09:51

Szeretik a lízinget a vállalatok

Bár a vállalkozások elsősorban a hiteltermékekre gondolnak, ha forrásra/finanszírozásra van szükségük, valójában számos esetben  lízingkonstrukciókat alkalmaznak - derül ki a Magyar Lízingszövetség megrendelésére készült GfK-kutatásból. A 300 millió forintnál nagyobb árbevételű cégek 30 százalékának van lízingszerződése, az alacsonyabb árbevételű cégeknél ez alacsonyabb, de a Lízingszövetség szerint növekedhet az arány a jövőben.

2016. augusztus 17. szerda, 14:02

Teherautók, buszok - milliárdos növekedés