Magyar Lízingszövetség / Hasznos / Rólunk írták

Dr. Böde Tamás az "Év lízinges jogásza" 2016-ban

A Wolters Kluwer Kft. által 2016-ban alapított Jogászdíj célja, hogy elismerje jogásztársadalom kiemelkedő képviselőinek szakmai teljesítményét. Az idén első  alkalommal 2016. december 15-én a Boscolo Hotelben megrendezett Díjátadó Gálán az „Év lízinges jogásza”  kategóriában Dr. Böde Tamás, a Lízingszövetség Jogi Bizottságának elnöke nyerte meg a díjat. Az elegáns plakettet Nyikos Katalin, a Lízingszövetség elnöke adta át.

2016. december 21. szerda, 10:12

Változott az elektromos járművek beszerzését...

Az NGM több ponton pontosította a GZR-D-Ö-2016  pályázati felhívást, s a lízingmódozatok, valamint flottakezelői szolgáltatások igénybevételére kitérő, Varga Mihály Miniszter Úr által aláírt hivatalos változat elérhető itt.

2016. december 05. hétfő, 08:52

A legfontosabb tények az IFRS 16-ról

A lízingre vonatkozó új nemzetközi számviteli standard, az IFRS 16 közzétételét követően a gépjárművek és berendezések lízingelésével foglalkozó európai vállalkozásoknak meg kell vizsgálniuk esetleges érintettségüket, s ha igen, az új szabályok időzítését és hatásait.

2016. november 30. szerda, 13:28

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 2,4 %-os...

Októberben 2,4 %-kal csökkent az új haszongépjárművek európai értékesítése, 185 ezer darabot adtak el. A szegmensek mindegyikében visszaesést mértek. Egyedül Olaszországban nőtt a kereslet, 47,9 %-kal, míg Németországban 15, az Egyesült Királyságban 6,4, Spanyolországban 5,7, Franciaországban 5,6 %-kal csökkentek az eladások.
Az első tíz hónapban mintegy 1,9 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 11,6 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez időszak alatt Olaszországban 41,1, Spanyolországban 10,8, Franciaországban 8,3, Németországban 8,1, az Egyesült Királyságban 2,1 %-kal nőtt az eladás.

2016. november 30. szerda, 13:15

Kitolja az MNB a Növekedési Hitelprogram határidejét

A Monetáris Tanács a Növekedési Hitelprogram (NHP) harmadik, kivezető szakaszában a hitelszerződések kis- és középvállalkozásokkal (kkv) történő megkötésére vonatkozó határidő 2017. március 31-ig történő kitolásáról döntött, ezt követően a program lezárásra kerül. Addig a hitelintézetek mostantól a devizapillérben még rendelkezésre álló hitelkeretüket akár forintban történő hitelezésre is felhasználhatják.

2016. november 23. szerda, 10:47

EU - új személyautó forgalomba helyezés: kissé...

Októberben 0,02 %-kal csökkent az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, mintegy 1,1 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Olaszországban 9,7, Spanyolországban 4, az Egyesült Királyságban 1,4 %-kal nőtt a kereslet, míg Németországban 5,6, Franciaországban 4 %-kal esett.

Az első tíz hónapban 7,2 %-kal nőtt az új forgalomba helyezések száma, több mint 12,3 millió darab új személyautót helyeztek forgalomba. Olaszországban 16,7, Spanyolországban 10,8, Németországban 4,9, Franciaországban 4,7, az Egyesült Királyságban 2,5 %-kal bővült a piac ez időszak alatt.

2016. november 22. kedd, 14:37

A Toyota Pénzügyi Szolgáltató Magyarország Zrt. a...

A 2016. november 11-ei Közgyűlésen Mátraházán tagjaink hivatalosan is megszavazták a Toyota Pénzügyi Szolgáltató Magyarország Zrt. Lízingszövetséghez történő csatlakozását. A Toyota Motor Corporation (TMC) 100%-os leányvállalataként pénzügyi megoldásokat kínálnak a Toyota és a Lexus márkák vásárlóinak. Toyota Financial Services (TFS) leányvállalat jelenleg 35 országban van jelen, köztük Magyarországon. A TFS jelenleg a világ legnagyobb captive autófinanszírozó vállalat csoportja több mint 30 éves finanszírozói tapasztalattal rendelkezik, világviszonylatban 25 millió ügyféllel áll kapcsolatban, 8 ezer munkatársuk dolgozik a minél színvonalasabb kiszolgálás érdekében. Magyarországon 2002-óta vannak jelen és ez alatt közel 35 ezer ügyfélszerződést kötöttek. Itthon a privát és céges ügyfeleknek nyújtott pénzügyi lízing mellett a Toyota és Lexus márkakereskedőknek nyújtanak készletfinanszírozási szolgáltatást.

2016. november 22. kedd, 12:03

Lízing Szakmai Napok hírlevél

Az idén 25 éves Magyar Lízingszövetség szervezésében 2016. november 10-én a Lifestyle Hotel Mátra Superiorban Mátraházán került megrendezésre a Lízing Szakmai Napok konferencia.

2016. december 17. szombat, 12:32

Pásti Béla az év lízingszakembere

Hosszú évek óta tartó intenzív és odaadó lízingszakmai tevékenységének elismeréseként is az idei évben Pásti Bélát, a Merkantil Bank ügyvezető igazgató-helyettesét választották meg „Az év lízingszakemberének”.

2016. november 12. szombat, 09:22

Lépést tart Európával a magyar lízingpiac

Bár több európai gazdaságban gyenge teljesítmény, stagnálás vagy negatív teljesítmény várható, a lízingpiac 10 százalékos növekedésben van. A bővülés ellenére a lízingszektornak a jövőben olyan kihívásokkal kell megküzdenie, mint például a digitalizáció és a robotizáció – derült ki a Magyar Lízingszövetség csütörtöki, Mátraházán tartott szakmai rendezvényén. Nyikos Katalin, a Magyar Lízingszövetség elnöke beszélt arról, hogy a magyar lízingpiac növekedésben van, és az idén 20 százalékkal növekedhet a finanszírozott összeg.

2016. november 10. csütörtök, 16:13

Jöhet az elektromosautó-flották kora

Az elektromos autók vásárlásához igényelhető állami támogatási rendszer elindítása a magyar autópark korszerűsítésének fontos és üdvözlendő lépése - közölte a Magyar Lízingszövetség. A szervezet tagvállalatai szerint a villanyautók támogatása a flottapiacra is kedvező hatással lehet. A Lízingszövetség autófinanszírozással foglalkozó tagvállalatai üdvözölték a kormányzati lépést és többségük jelezte szándékát, hogy részt vesz a programban.

2016. november 03. csütörtök, 10:03

Új taggal bővült a Magyar Lízingszövetség

A 2016. október 27-én lezárult elektronikus Közgyűlésen 28 cég szavazott bizalmat a Nelson Flottakezelő Kft. -nek.  A Nelson Cégcsoport első vállalkozását, a Nelson Flottalízing Kft-t 1992-ben alapították meg magyar magánszemélyek. A cég tevékenységi köre privatizációs tanácsadás, értékpapír kereskedés és lízing volt. A profil a jogszabályi környezet függvényében folyamatosan formálódott az évek során. Az első cég napjainkra kizárólagosan autópark kezeléssel, tartósbérlettel, illetve gépkocsik, hajók, mezőgazdasági- és egyéb eszközök finanszírozásával foglalkozik.

2016. október 28. péntek, 16:12

Közel 20 százalékos bővülés a lízingpiacon

A lízingpiacon 360 milliárd forintra nőtt a kihelyezett összeg a harmadik negyed év végére, ami jelentős, 19 százalékos növekedést jelent éves szinten - közölte a friss adatokat a Magyar Lízingszövetség. A harmadik negyedévben  a  géplízing (agrár, építőipar, IT nélküli) esetében még dinamikusabb, 37 százalékos volt a növekedés.  A személy- és kishaszongépjármű lízing finanszírozás 25 százalékkal, míg a flottafinanszírozás 19 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest. A lízingcégek arra számítanak, hogy a következő időszakban folytatódhat a kiegyensúlyozott piaci növekedés.

2016. október 28. péntek, 11:35

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 6 %-os...

Szeptemberben 6 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, közel 221 ezer darabot adtak el. Az új busz szegmens kivételével a többiben növekedést mértek. Olaszországban 46,3, Spanyolországban 14,1 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba. Ugyanekkor Franciaországban 1,1, az Egyesült Királyságban 0,9 %-kal csökkent a kereslet.
Az első kilenc hónapban mintegy 1,7 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 13,1 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez időszak alatt Olaszországban 40,2, Spanyolországban 13,1, Németországban 11,3, Franciaországban 10,1, az Egyesült Királyságban 2 %-kal nőtt az eladás.

2016. október 24. hétfő, 12:18

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 8 %-os...

Szeptemberben 7,2 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, közel 1,5 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Olaszországban 17,4, Spanyolországban 13,9, Németországban 9,4, Franciaországban 2,5, az Egyesült Királyságban 1,6 %-kal nőtt a kereslet.

Az első kilenc hónapban 8 %-kal nőtt az új forgalomba helyezések száma, több mint 11,2 millió darab új személyautót helyeztek forgalomba. Olaszországban 17,4, Spanyolországban 11,5, Németországban 6,1, Franciaországban 5,7, az Egyesült Királyságban 2,6 %-kal bővült a piac ez időszak alatt.

2016. október 18. kedd, 15:46

Összeolvad három magyar lízingcég

Rentasystem márkanév alatt egyesül három sikeres hazai tulajdonú lízingcég. Ennek eredményeképp létrejön Magyarország egyik vezető integrált lízingcége a kkv-k piacán - adta hírül a társaság.

2016. október 13. csütörtök, 14:47

Stabilan fejlődik a hazai lízingpiac - interjú Nyikos...

Feléledt a magyar lízingpiac. Az első fél évben a jegybanki hitelprogramhoz volt köthető a teljes finanszírozott összeg 24 százaléka. Ez több mint ötvenmilliárd forint kedvező kamatozású forrást jelentett a vállalkozásoknak. A lízingcégek viszont szeretnének kitörni abból, hogy csak jármű-finanszírozóként tekintenek rájuk –   mondta lapunknak Nyikos Katalin, a Magyar Lízingszövetség elnöke.

2016. október 11. kedd, 09:16

Érdekel, hogyan cserélnek gazdát a kifutó cégautók...

A magyar autóállomány folyamatosan bővül, amiben továbbra is a használtautó-piac játszik domináns szerepet. Mivel a 2008-as válság után évről-évre a céges autóvásárlások uralták az újautók piacát, most alig van olyan "fiatal" használt autó az országban, amely korábban nem cégautó volt. Lássuk, mit érdemes tudni a kifutó flottaautók értékesítéséről: körülbelül hány céges autó van ma Magyarországon és ezek jellemzően hogyan cserélnek gazdát?

2016. október 10. hétfő, 14:27

Deloitte Üzleti Akadémia - A lízingfinanszírozás...

A Magyar Lízingszövetség pártoló tagjával akkreditált képzést szervezett elsősorban a mérlegképes könyvelői és adótanácsadói képzésben részt vevő pénzügyesek számára. E rendezvény célja, hogy a szakterületen működő – és sok esetben  KKV szektorban dolgozó vagy azoknak szolgáltató – szakemberek jobban megismerjék a lizing formáit, jogi, számviteli és adózási szabályait, előnyeit, a finanszírozható projekteket, a szolgáltatás jellemzőit.

A képzés előadói:

• dr. Györgyi Dóra - IKB-Leasing
  • Sasinszki Imre - MKB-Euroleasing
  • Malkócs Tamás - K&H Bank
  • Jakus László - LeasePlan
  • Zs. Nagy István - Merkantil
  • dr. Tancsa Zoltán - Deloitte

Részletek:

2016. október 03. hétfő, 10:28

Pályázat elektromos autó vásárlásához

A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázati kiírást tesz közzé cselekvőképes természetes személyek, gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, civil szervezetek, helyi önkormányzatok, köztestületek, költségvetési szervek részére, az elektromobilitás elterjedésének ösztönzése érdekében tisztán elektromos személygépkocsik és/vagy legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tisztán elektromos tehergépkocsik megvásárlásának támogatására (ide értve a zárt végű pénzügyi lízing szerződés keretében történő megvalósulását is).

2016. szeptember 29. csütörtök, 10:31