referencia árfolyam

Lásd: mértékadó árfolyam

Kategória:   |   Ügyfél típus: Magánszemély Vállalat

referencia kamatláb

Bármilyen alkalmazandó kamat számításának alapjául szolgáló, a nyilvánosság számára hozzáférhető mindenkori kamatláb, amelynek mértékére a hitelezőnek nincs ráhatása.

refinanszírozás

Refinanszírozás esetén a lízingcégnek valamely pénzügyi intézmény nyújt hitelt abból a célból, hogy a hitel forrást biztosítson a lízingcég számára a finanszírozási szolgáltatása nyújtásához. Refinanszírozás esetén tehát a lízingcég nem saját forrását helyezi ki, hanem valamely más pénzügyi intézménytől kapott forrást továbbít.

rendelkezésre tartási díj

lásd: hitelkeret.

rendkívüli árfolyamesemény

Amennyiben a finanszírozási szerződés megkötését vagy annak lízingcég általi teljesítését megelőzően a finanszírozási szerződésben meghatározott devizanemben a lízingcég részéről történő teljesítés nem lehetséges, mert az adott devizanem nem elérhető, vagy csak aránytalan költséggel érhető el, a lízingcég jogosult az ügyfélnek más devizanemben felajánlani a finanszírozást.

repo- és betéti kamatláb

A repoműveletek mindig valamilyen nyíltpiaci eszköz (deviza, értékpapírok) azonnali eladását (vételét) és határidőre való visszavásárlását (viszonteladását) jelentik. A repokamatláb az értékpapír-visszavásárlási műveletek kamatlába. A betéti kamatláb betét jellegű pénzügyi termékek kamatlába.

Kategória:   |   Ügyfél típus: Magánszemély Vállalat

Retail jellegű eszköz

Olyan eszköz, amelyet sorozatban gyártanak, és nagyobb darabszámban értékesítenek. A gépjármű mellett tipikusan ilyen eszköz a haszonjármű (ide nem értve az egyedi pótkocsikat), traktor, targonca, kanalas kotró, de ilyen lehet valamely nyomdagép, vagy akár egy fogorvosi szék is.

• építőgép
  • haszonjármű
  • it eszköz
  • kishaszonjármű
  • lakás
  • mezőgazdasági gép
  • személyautó
Kategória: termék   |   Ügyfél típus: Vállalat Magánszemély

rulírozó

A visszafizetett hitel összegét újból igénybe veheti a rendelkezésre tartási idő alatt. V.ö.: hitelkeret.

Kategória:   |   Ügyfél típus: Vállalat