Így vásárol autót a magyar

Dízelkrízis ide, emissziós teszt oda, úgy tűnik, nem lankad a magyarok autóvásárlási kedve, sőt egyre többen finanszírozzák hitelből a járművet. A lízingpiac alakulásáról, a vásárlási trendekről és az autópiacról beszélgettünk Pfandler Tamással, a Magyar Lízingszövetség elnökségi tagjával.

2019. január 09. szerda, 10:11

A mikrovállalkozások lehetnek a célkeresztben

Kedvező változás jöhet az autófinanszírozásban – értékelte már az előterjesztés kiszivárgásakor a Magyar Lízingszövetség azt az áfaváltozást, amely szerint januártól a vegyesen, magán- és üzleti célra egyaránt használt autók bérleti, valamint nyílt végű lízingdíjának áfatartalmát nem a céges használat dokumentált arányában, hanem 50 százalékos átalányérték-számítással is vissza lehet igényelni.

2019. január 03. csütörtök, 12:50

Az elitben a magyar piac- viszik az eszközöket

A jármű- és eszközfinanszírozásban elért növekedést nézve az európai mezőny legjobbjai közé tartozik Magyarország. Az első félévben a finanszírozott összeg 1,035 milliárd euróra nőtt, ezt 15,5 százalékos növekedésnek felel meg és háromszorosa az több mint 5 százalékos uniós átlagnak. A legnagyobb bővülést a litván piac érte el, ott 25,2 százalékkal nőtt a jármű- és eszközlízing területén kihelyezett összeg. Az élbolyban van még a lengyel, a portugál és a bolgár piac. A finanszírozott összeget tekintve a nyugat-európai országok állnak az élen, a jóval nagyobb piac miatt.

2019. január 03. csütörtök, 09:03

Megjelent a NAV tájékoztatója

Megjelent a NAV honlapján a "Tájékoztató a gazdasági és magáncélra egyaránt használt személygépkocsi bérbevételt terhelő előzetesen felszámított áfa kezelésére vonatkozó, 2019. január 1-jétől hatályba lépő szabályokkal kapcsolatban".

2019. január 02. szerda, 13:54

Kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag új évet...

2018. december 14. péntek, 10:38

Új vezető a Bankszövetség Lízing munkacsoportjának...

2018. november 22-én a Bankszövetség Lízing Munkacsoportja Pfandler Tamást, a Budapest Bank Zrt. üzletágvezetőjét,  a Lízingszövetség elnökségi tagját választotta vezetőjévé.

2018. december 10. hétfő, 12:06