GVH piacelemzés a magyarországi új személy-és...

A Gazdasági Versenyhivatal az új gépjárművek forgalomba helyezésével és üzemben tartásával összefüggő költségek (például: regisztrációs adó, illeték) csökkentését javasolja az új autók, ezen belül a környezetkímélőbb típusok vásárlásának ösztönzése érdekében, mindez ugyanis egyebek mellett kedvező hatást gyakorolna a gazdaság fehéredésére - derül ki a GVH piacelemzési tanulmányából.

A tanulmány elérhető az alábbi linken

2017. május 11. csütörtök, 14:19

Tempós évkezdés a lízingpiacon

Lendületesen kezdte az évet a lízingpiac: a finanszírozott összeg 127,5 milliárd forintot tett ki az első negyedévben, ami a tervezett 5 százalékos növekedéssel szemben 23 százalékos bővülést jelent - közölte a Magyar Lízingszövetség. A legtöbb szegmensben növekedés volt, kiugró bővülést ért el többek között az termelőeszköz-, a gép- és a flottafinanszírozás. A Lízingszövetség az idén további fejlődésre számít, elsősorban a kis- és középvállalkozások eszközfinanszírozási igényei miatt.

2017. május 09. kedd, 08:26

Tempós évkezdés a lízingpiacon - infografika

2017. május 08. hétfő, 12:34

Traktorboom a magyar piacon

Bár az újautó-eladások az idén is növekedést mutatnak, a traktoroknál kiugró, 88 százalékos volt a piacbővülés az év elején - közölte a Magyar Lízingszövetség. A szervezet elemzése szerint a lízingpiacon belül ez elmúlt tíz évben egyre nagyobb szerepet kaptak a mezőgazdasági gépek, amelyek aránya az új kihelyezéseknél 15 százalék körüli. A Lízingszövetség előrejelzése szerint a mezőgép- és agrárfinanszírozásban pedig egyre fontosabb szerepet kapnak a lízingkonstrukciók.

2017. április 25. kedd, 13:22

100 billió forint landolt az európai lízingpiacon

Összesen 312 milliárd euróra rúgott tavaly a finanszírozott összeg az európai lízingpiacon, ami több mint 11 százalékos éves növekedést jelent - ismertette a Leaseurope friss adatait a Magyar Lízingszövetség. A magyar piac lépést tart az európaival, hiszen a magyar lízingcégek 9 százalékkal növelték a finanszírozott összeget.

2017. április 19. szerda, 13:03