Búcsú az elavult gépektől – 2018 Q3 infografika

2018. november 16. péntek, 09:21

Búcsú az elavult gépektől – félbillió forint...

Megint két számjegyű növekedés következett be a magyar lízingpiacon: a finanszírozott összeg 17 százalékkal 500 milliárd forint fölé került az év első kilenc hónapjában - közölte a Magyar Lízingszövetség. A többéves rekordot jelentő és az európai lízingpiaci bővülést bőven meghaladó kilenchavi eredményben szinte minden részpiac, köztük a személyautó-finanszírozás is szerepet kapott. Az építőipari boom jól látszik a lízingpiacon is, 48 százalékos volt a növekedés az építőgépeknél, ez pedig hozzájárul az elavult géppark korszerűsödéséhez. A Magyar Lízingszövetség szerint vannak kihívások a piacon, részben az emelkedő kamatok miatt, de rövid és középtávon stabil növekedés várható.

2018. november 12. hétfő, 14:19

40 Years of Leasing: A global success story

From the Publishers of the World Leasing Yearbook comes “40 Years of Leasing: A global success story” a new publication which offers fresh insight into the development of the international leasing and asset finance markets over the past 40 years. Plus, a look to the future.

(more details can be found at https://www.world-leasing-yearbook.com/product/40-years-of-leasing/).

2018. november 06. kedd, 11:48

Négy betű okozott felfordulást

Szeptemberben kevesebb új autó talált gazdára, de nem kell temetni a piacot. Ugyanis a WLTP a hibás.

Az elmúlt időszakban jelentős növekedést elérő újautó-piac negatív  eredményt produkált: szeptemberben ugyanis az egy évvel korábbinál 7,4 százalékkal kevesebb, 8888 személyautó került a forgalomba.

2018. november 05. hétfő, 08:32

Újra lehet pályázni az elektromos autók...

Újra lehet pályázni az elektromos gépjármű beszerzések támogatására, a programban 3 milliárd forintos keret áll rendelkezésre hazai költségvetési forrásból - jelentette be Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, a Millenáris Park Elektromobilitás Látogatóközpontban.

2018. október 29. hétfő, 09:50

Megváltozik a KHR adatok elérési rendje

A BISZ Zrt. a KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) üzemeltetője folyamatosan figyelemmel kíséri a hitelezéssel kapcsolatos piaci tendenciákat, a finanszírozási környezet változásait. Az online finanszírozás elindulása, illetve az interneten igényelt személyi kölcsönök számának növekedése megkívánja, hogy KHR adatok a jelenlegi üzemidőn túl is elérhetők legyenek. A BISZ Zrt. reagálva a piaci változásokra az adatok elérésével kapcsolatos üzemidőt több lépcsőben kívánja növelni. Ennek első lépcsőjeként 2019. január 1-től bevezetésre kerül a nyújtott üzemidő, amely miatt a KHR adatok elérése (hiteljelentéssel történő lekérdezése) a következők szerint módosul:

• ALAP ÜZEMIDŐ minden nap 7:00 – 21:00-ig (kivétel ünnepnapok és munkaszüneti napok),
  • NYÚJTOTT ÜZEMIDŐ minden nap 21:00 – 24:00-ig (kivétel ünnepnapok és munkaszüneti napok)

2018. október 25. csütörtök, 14:08