EU - új személyautó forgalomba helyezés: 8 %-os...

Szeptemberben 7,2 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, közel 1,5 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Olaszországban 17,4, Spanyolországban 13,9, Németországban 9,4, Franciaországban 2,5, az Egyesült Királyságban 1,6 %-kal nőtt a kereslet.

Az első kilenc hónapban 8 %-kal nőtt az új forgalomba helyezések száma, több mint 11,2 millió darab új személyautót helyeztek forgalomba. Olaszországban 17,4, Spanyolországban 11,5, Németországban 6,1, Franciaországban 5,7, az Egyesült Királyságban 2,6 %-kal bővült a piac ez időszak alatt.

2016. október 18. kedd, 15:46

Összeolvad három magyar lízingcég

Rentasystem márkanév alatt egyesül három sikeres hazai tulajdonú lízingcég. Ennek eredményeképp létrejön Magyarország egyik vezető integrált lízingcége a kkv-k piacán - adta hírül a társaság.

2016. október 13. csütörtök, 14:47

Stabilan fejlődik a hazai lízingpiac - interjú Nyikos...

Feléledt a magyar lízingpiac. Az első fél évben a jegybanki hitelprogramhoz volt köthető a teljes finanszírozott összeg 24 százaléka. Ez több mint ötvenmilliárd forint kedvező kamatozású forrást jelentett a vállalkozásoknak. A lízingcégek viszont szeretnének kitörni abból, hogy csak jármű-finanszírozóként tekintenek rájuk –   mondta lapunknak Nyikos Katalin, a Magyar Lízingszövetség elnöke.

2016. október 11. kedd, 09:16

Érdekel, hogyan cserélnek gazdát a kifutó cégautók...

A magyar autóállomány folyamatosan bővül, amiben továbbra is a használtautó-piac játszik domináns szerepet. Mivel a 2008-as válság után évről-évre a céges autóvásárlások uralták az újautók piacát, most alig van olyan "fiatal" használt autó az országban, amely korábban nem cégautó volt. Lássuk, mit érdemes tudni a kifutó flottaautók értékesítéséről: körülbelül hány céges autó van ma Magyarországon és ezek jellemzően hogyan cserélnek gazdát?

2016. október 10. hétfő, 14:27

Deloitte Üzleti Akadémia - A lízingfinanszírozás...

A Magyar Lízingszövetség pártoló tagjával akkreditált képzést szervezett elsősorban a mérlegképes könyvelői és adótanácsadói képzésben részt vevő pénzügyesek számára. E rendezvény célja, hogy a szakterületen működő – és sok esetben  KKV szektorban dolgozó vagy azoknak szolgáltató – szakemberek jobban megismerjék a lizing formáit, jogi, számviteli és adózási szabályait, előnyeit, a finanszírozható projekteket, a szolgáltatás jellemzőit.

A képzés előadói:

• dr. Györgyi Dóra - IKB-Leasing
  • Sasinszki Imre - MKB-Euroleasing
  • Malkócs Tamás - K&H Bank
  • Jakus László - LeasePlan
  • Zs. Nagy István - Merkantil
  • dr. Tancsa Zoltán - Deloitte

Részletek:

2016. október 03. hétfő, 10:28

Pályázat elektromos autó vásárlásához

A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázati kiírást tesz közzé cselekvőképes természetes személyek, gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, civil szervezetek, helyi önkormányzatok, köztestületek, költségvetési szervek részére, az elektromobilitás elterjedésének ösztönzése érdekében tisztán elektromos személygépkocsik és/vagy legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tisztán elektromos tehergépkocsik megvásárlásának támogatására (ide értve a zárt végű pénzügyi lízing szerződés keretében történő megvalósulását is).

2016. szeptember 29. csütörtök, 10:31