Pásti Béla az év lízingszakembere

Hosszú évek óta tartó intenzív és odaadó lízingszakmai tevékenységének elismeréseként is az idei évben Pásti Bélát, a Merkantil Bank ügyvezető igazgató-helyettesét választották meg „Az év lízingszakemberének”.

2016. november 12. szombat, 09:22

Lépést tart Európával a magyar lízingpiac

Bár több európai gazdaságban gyenge teljesítmény, stagnálás vagy negatív teljesítmény várható, a lízingpiac 10 százalékos növekedésben van. A bővülés ellenére a lízingszektornak a jövőben olyan kihívásokkal kell megküzdenie, mint például a digitalizáció és a robotizáció – derült ki a Magyar Lízingszövetség csütörtöki, Mátraházán tartott szakmai rendezvényén. Nyikos Katalin, a Magyar Lízingszövetség elnöke beszélt arról, hogy a magyar lízingpiac növekedésben van, és az idén 20 százalékkal növekedhet a finanszírozott összeg.

2016. november 10. csütörtök, 16:13

Jöhet az elektromosautó-flották kora

Az elektromos autók vásárlásához igényelhető állami támogatási rendszer elindítása a magyar autópark korszerűsítésének fontos és üdvözlendő lépése - közölte a Magyar Lízingszövetség. A szervezet tagvállalatai szerint a villanyautók támogatása a flottapiacra is kedvező hatással lehet. A Lízingszövetség autófinanszírozással foglalkozó tagvállalatai üdvözölték a kormányzati lépést és többségük jelezte szándékát, hogy részt vesz a programban.

2016. november 03. csütörtök, 10:03

Új taggal bővült a Magyar Lízingszövetség

A 2016. október 27-én lezárult elektronikus Közgyűlésen 28 cég szavazott bizalmat a Nelson Flottakezelő Kft. -nek.  A Nelson Cégcsoport első vállalkozását, a Nelson Flottalízing Kft-t 1992-ben alapították meg magyar magánszemélyek. A cég tevékenységi köre privatizációs tanácsadás, értékpapír kereskedés és lízing volt. A profil a jogszabályi környezet függvényében folyamatosan formálódott az évek során. Az első cég napjainkra kizárólagosan autópark kezeléssel, tartósbérlettel, illetve gépkocsik, hajók, mezőgazdasági- és egyéb eszközök finanszírozásával foglalkozik.

2016. október 28. péntek, 16:12

Közel 20 százalékos bővülés a lízingpiacon

A lízingpiacon 360 milliárd forintra nőtt a kihelyezett összeg a harmadik negyed év végére, ami jelentős, 19 százalékos növekedést jelent éves szinten - közölte a friss adatokat a Magyar Lízingszövetség. A harmadik negyedévben  a  géplízing (agrár, építőipar, IT nélküli) esetében még dinamikusabb, 37 százalékos volt a növekedés.  A személy- és kishaszongépjármű lízing finanszírozás 25 százalékkal, míg a flottafinanszírozás 19 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest. A lízingcégek arra számítanak, hogy a következő időszakban folytatódhat a kiegyensúlyozott piaci növekedés.

2016. október 28. péntek, 11:35

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 6 %-os...

Szeptemberben 6 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, közel 221 ezer darabot adtak el. Az új busz szegmens kivételével a többiben növekedést mértek. Olaszországban 46,3, Spanyolországban 14,1 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba. Ugyanekkor Franciaországban 1,1, az Egyesült Királyságban 0,9 %-kal csökkent a kereslet.
Az első kilenc hónapban mintegy 1,7 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 13,1 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez időszak alatt Olaszországban 40,2, Spanyolországban 13,1, Németországban 11,3, Franciaországban 10,1, az Egyesült Királyságban 2 %-kal nőtt az eladás.

2016. október 24. hétfő, 12:18