A legfontosabb tények az IFRS 16-ról

A lízingre vonatkozó új nemzetközi számviteli standard, az IFRS 16 közzétételét követően a gépjárművek és berendezések lízingelésével foglalkozó európai vállalkozásoknak meg kell vizsgálniuk esetleges érintettségüket, s ha igen, az új szabályok időzítését és hatásait.

2016. november 30. szerda, 13:28

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 2,4 %-os...

Októberben 2,4 %-kal csökkent az új haszongépjárművek európai értékesítése, 185 ezer darabot adtak el. A szegmensek mindegyikében visszaesést mértek. Egyedül Olaszországban nőtt a kereslet, 47,9 %-kal, míg Németországban 15, az Egyesült Királyságban 6,4, Spanyolországban 5,7, Franciaországban 5,6 %-kal csökkentek az eladások.
Az első tíz hónapban mintegy 1,9 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 11,6 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez időszak alatt Olaszországban 41,1, Spanyolországban 10,8, Franciaországban 8,3, Németországban 8,1, az Egyesült Királyságban 2,1 %-kal nőtt az eladás.

2016. november 30. szerda, 13:15

Kitolja az MNB a Növekedési Hitelprogram határidejét

A Monetáris Tanács a Növekedési Hitelprogram (NHP) harmadik, kivezető szakaszában a hitelszerződések kis- és középvállalkozásokkal (kkv) történő megkötésére vonatkozó határidő 2017. március 31-ig történő kitolásáról döntött, ezt követően a program lezárásra kerül. Addig a hitelintézetek mostantól a devizapillérben még rendelkezésre álló hitelkeretüket akár forintban történő hitelezésre is felhasználhatják.

2016. november 23. szerda, 10:47

EU - új személyautó forgalomba helyezés: kissé...

Októberben 0,02 %-kal csökkent az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, mintegy 1,1 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Olaszországban 9,7, Spanyolországban 4, az Egyesült Királyságban 1,4 %-kal nőtt a kereslet, míg Németországban 5,6, Franciaországban 4 %-kal esett.

Az első tíz hónapban 7,2 %-kal nőtt az új forgalomba helyezések száma, több mint 12,3 millió darab új személyautót helyeztek forgalomba. Olaszországban 16,7, Spanyolországban 10,8, Németországban 4,9, Franciaországban 4,7, az Egyesült Királyságban 2,5 %-kal bővült a piac ez időszak alatt.

2016. november 22. kedd, 14:37

A Toyota Pénzügyi Szolgáltató Magyarország Zrt. a...

A 2016. november 11-ei Közgyűlésen Mátraházán tagjaink hivatalosan is megszavazták a Toyota Pénzügyi Szolgáltató Magyarország Zrt. Lízingszövetséghez történő csatlakozását. A Toyota Motor Corporation (TMC) 100%-os leányvállalataként pénzügyi megoldásokat kínálnak a Toyota és a Lexus márkák vásárlóinak. Toyota Financial Services (TFS) leányvállalat jelenleg 35 országban van jelen, köztük Magyarországon. A TFS jelenleg a világ legnagyobb captive autófinanszírozó vállalat csoportja több mint 30 éves finanszírozói tapasztalattal rendelkezik, világviszonylatban 25 millió ügyféllel áll kapcsolatban, 8 ezer munkatársuk dolgozik a minél színvonalasabb kiszolgálás érdekében. Magyarországon 2002-óta vannak jelen és ez alatt közel 35 ezer ügyfélszerződést kötöttek. Itthon a privát és céges ügyfeleknek nyújtott pénzügyi lízing mellett a Toyota és Lexus márkakereskedőknek nyújtanak készletfinanszírozási szolgáltatást.

2016. november 22. kedd, 12:03

Lízing Szakmai Napok hírlevél

Az idén 25 éves Magyar Lízingszövetség szervezésében 2016. november 10-én a Lifestyle Hotel Mátra Superiorban Mátraházán került megrendezésre a Lízing Szakmai Napok konferencia.

2016. december 17. szombat, 12:32