Rekord a magyar lízingpiacon - infografika

2018. március 07. szerda, 13:55

Magyar Lízingszövetség: Hódító útra indulnak a...

Az elektromos autókból még világszerte kevés van, de egyre népszerűbbek lesznek, ahogy az automatizált járművek elterjedése is biztosra vehető - áll a Magyar Lízingszövetség összeállításában, amelyből kiderül, hogy a villanyautók akkumulátorainak kapacitása növekedni fog a jövőben, az áruk pedig csökkenhet, 2030-ban pedig már az autók közel 50 százaléka alternatív hajtású lehet.

2018. március 06. kedd, 14:35

Lízingszövetség: Rekord a magyar lízingpiacon

Kilencéves rekord született a lízingpiacon: 2017-ben a finanszírozott összeg éves szinten 18 százalékkal 613 milliárd forintra nőtt, ennél magasabb összegre pedig legutóbb a válság elmélyülése előtt, 2008-ban volt példa - közölte a Magyar Lízingszövetség. A múlt évben a járműfinanszírozáson belül a személyautók és kisteherautóknál a finanszírozott összeg 27 százalékkal 184 milliárd forintra nőtt. Kedvező, hogy az eszközfinanszírozásban is jelentős volt az emelkedés: ebben a szegmensben 334 milliárd forintra nőtt a kihelyezett összeg.

2018. február 14. szerda, 16:04

Szépen bővül a magyar autópiac

A 2017-es több mint 20 százalékos bővüléssel szemben közel 40 százalékos többletet ért el januárban a magyar autópiac.

2018. február 06. kedd, 08:50

Megelőzi a magyar lízingpiac az európait - infografika

2018. február 01. csütörtök, 10:46

Megelőzi a magyar lízingpiac az európait

Nemzetközi összevetésben jó eredményeket ért el a magyar lízingpiac - derül ki a Magyar Lízingszövetség elemzéséből, amely az európai lízingszervezet, a Leaseurope legnagyobb európai lízingvállalatok 2017 első kilenc hónapjára vonatkozó adatait és a magyar piac eredményeit veti össze. Míg Európában lassult a növekedés az új üzletek volumenét tekintve, Magyarországon stabilan két számjegyű volt a bővülés az egymást követő negyedévekben.

2018. január 29. hétfő, 10:37