Kiváló eredmények a lízingpiacon - további...

690 milliárd forint feletti finanszírozott összeggel zárta a múlt évet a magyar lízingpiac. Ez 13 százalékos éves bővülést jelent az előző évhez képest, 2008 óta pedig a legmagasabb érték - közölte a Magyar Lízingszövetség. A bővülés elsősorban a járműfinanszírozásnak köszönhető és az építőipari boom is rekordot eredményezett az egyik részpiacon. A lízingpiac a mostani kilátások szerint az idén 10 százalékos növekedésre lehet képes.

2019. február 12. kedd, 10:35

Új adószabály hozhat fellendülést a lízingpiacon...

Januártól a korábbinál egyszerűbben lehet visszaigényelni az áfát a céges autók lízingdíjából - közölte a Magyar Lízingszövetség. A lépés az adminisztrációban jelent könnyebbséget, és kedvező hatása lehet az autófinanszírozási piacra is, amely jelentős emelkedést mutat.

2019. február 06. szerda, 12:23

Magyar Lízingszövetség: Mit vittek januárban?

Erősen kezdte az évet a magyar járműpiac, az új autókból, kis- és nagyteherautókból, buszokból, motorokból is több fogyott, mint egy évvel korábban.

2019. február 05. kedd, 11:13

Tisztulás és növekedés jöhet az autópiacon

Újabb jó év várható az új járművek és autók piacán, a használt autók piaca pedig tisztulhat az új hatósági adatlekérdező rendszernek köszönhetően - közölte a Magyar Lízingszövetség. A lízingkonstrukciók népszerűségét mutatja például az, hogy a magánszemélyek újautó-beszerzéseinél 37 százalékra nőtt a pénzügyilízing-konstrukciók aránya az egy évvel korábbi 34 százalékról. A Magyar Lízingszövetség tagvállalatai szerint az újautó-beszerzéseknél a kihelyezett összeg tovább növekedhet 2019-ben.

2019. január 25. péntek, 11:51

Így vásárol autót a magyar

Dízelkrízis ide, emissziós teszt oda, úgy tűnik, nem lankad a magyarok autóvásárlási kedve, sőt egyre többen finanszírozzák hitelből a járművet. A lízingpiac alakulásáról, a vásárlási trendekről és az autópiacról beszélgettünk Pfandler Tamással, a Magyar Lízingszövetség elnökségi tagjával.

2019. január 09. szerda, 10:11

A mikrovállalkozások lehetnek a célkeresztben

Kedvező változás jöhet az autófinanszírozásban – értékelte már az előterjesztés kiszivárgásakor a Magyar Lízingszövetség azt az áfaváltozást, amely szerint januártól a vegyesen, magán- és üzleti célra egyaránt használt autók bérleti, valamint nyílt végű lízingdíjának áfatartalmát nem a céges használat dokumentált arányában, hanem 50 százalékos átalányérték-számítással is vissza lehet igényelni.

2019. január 03. csütörtök, 12:50