Jöhet a hétszemélyes autók aranykora

A júliustól hatályos új szabályozás fellendítheti a piacot

Budapest, 2019. április 3. – A Lízingszövetség üdvözli, hogy a július elsejével életbe lépő nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának szabályai szerint a 2,5 millió forintos állami támogatást nem kell előre megfinanszírozniuk a vásárlóknak, és a kiválasztott új, 7 személyes autó megvásárlásához lízingfinanszírozást is igénybe vehetnek. A szövetség szerint a nyár közepétől elérhető támogatás plusz keresletet hozhat a lendületesen növekvő autópiacra és a lízingfinanszírozásban is bővülést eredményezhet. A gépjármű-kereskedők a családokat célzó programmal készülnek az új időszakra.

2019. április 03. szerda, 12:04

Áprilistól az IFKA kezeli az elektromobilitás...

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium háttérintézménye, az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. látja el az elektromobilitás fejlesztésével, elektromos gépjármű-vásárlás támogatásával, a szemléletformálási, társadalmasítási tevékenységek ellátásával kapcsolatos feladatokat 2019. április 1-től.

2019. március 28. csütörtök, 07:56

Csak viszik, csak viszik az autókat

Az erős évkezdés után a februárt is komoly bővüléssel zárta a magyar járműpiac

Februárban közel 14 ezer új jármű - személyautó, kis- és nagyteherautó, busz és motor - kelt el a magyar piacon a Datahouse szerint, ami 13 százalékos emelkedésnek felel meg 2018 februárjához képest és meghaladja a januári 9,5 százalékos bővülést. Az év első két hónapját több mint 26 ezer darabos eladással zárta a piac, ez pedig 11 százalékos többletet jelent éves összevetésben.

2019. március 20. szerda, 10:37

Júliustól autóvásárlási támogatást kapnak a...

Július elsejétől legfeljebb 2,5 millió forintos támogatást kaphatnak a legalább három gyereket nevelő családok új, legalább hétszemélyes személyautó vásárlásához.

A nagycsaládosok személygépkocsi-szerzési támogatásáról szóló 45/2019. (III. 12.) Korm. rendelet elérhető itt

2019. március 13. szerda, 09:03

Így teljesített a lízingpiac 2018-ban - infografika

2019. február 22. péntek, 10:05

Korszerűbb autóparkot hozhat az új állami intézkedés

A gyermekvállalást ösztönző új családtámogatási intézkedések az autópiacot is érintik, a tervek szerint ugyanis az állam 2,5 millió forintos támogatás nyújt a 7 személyes új autók vásárlásához.

“A Magyar Lízingszövetség üdvözli a lépést, mert ennek köszönhetően növekedhet a korszerűbb autók aránya a magyar piacon, amelyen a személyautók átlagos életkora meghaladja a 14 évet. A pontos részletek nem ismertek és a piaci hatásokat csak azok megismerése után lehet számszerűsíteni, de mindenképpen fontos lépést jelent az autópiacon” - értékelte az új kormányzati intézkedésre vonatkozó terveket Tóth Zoltán, a Magyar Lízingszövetség főtitkára. Megemlítette, hogy - ahogy az az elektromos autók vásárlásához fűződő állami támogatásnál is működik - fontos lenne, hogy a támogatást finanszírozás mellett is igénybe lehessen venni, hiszen az új autók mintegy 40 százalékát lízingkonstrukcióban értékesítik. A támogatáshoz így sokkal szélesebb kör is hozzáférhet.

Tóth Zoltán hangsúlyozta: A magyar lízingpiaci szereplők támogatják azokat a lépéseket - így a most bejelentett nagycsaládosoknak szánt támogatást -, amelyek az újautó-vásárlásokat ösztönzik hiszen ezzel a korszerűbb, jobb környezetvédelmi besorolású autók elterjedése is növekszik.

2019. február 12. kedd, 10:41