Lízing Szakmai Napok hírlevél

Az idén 25 éves Magyar Lízingszövetség szervezésében 2016. november 10-én a Lifestyle Hotel Mátra Superiorban Mátraházán került megrendezésre a Lízing Szakmai Napok konferencia.

2016. december 17. szombat, 12:32

Pásti Béla az év lízingszakembere

Hosszú évek óta tartó intenzív és odaadó lízingszakmai tevékenységének elismeréseként is az idei évben Pásti Bélát, a Merkantil Bank ügyvezető igazgató-helyettesét választották meg „Az év lízingszakemberének”.

2016. november 12. szombat, 09:22

Lépést tart Európával a magyar lízingpiac

Bár több európai gazdaságban gyenge teljesítmény, stagnálás vagy negatív teljesítmény várható, a lízingpiac 10 százalékos növekedésben van. A bővülés ellenére a lízingszektornak a jövőben olyan kihívásokkal kell megküzdenie, mint például a digitalizáció és a robotizáció – derült ki a Magyar Lízingszövetség csütörtöki, Mátraházán tartott szakmai rendezvényén. Nyikos Katalin, a Magyar Lízingszövetség elnöke beszélt arról, hogy a magyar lízingpiac növekedésben van, és az idén 20 százalékkal növekedhet a finanszírozott összeg.

2016. november 10. csütörtök, 16:13

Jöhet az elektromosautó-flották kora

Az elektromos autók vásárlásához igényelhető állami támogatási rendszer elindítása a magyar autópark korszerűsítésének fontos és üdvözlendő lépése - közölte a Magyar Lízingszövetség. A szervezet tagvállalatai szerint a villanyautók támogatása a flottapiacra is kedvező hatással lehet. A Lízingszövetség autófinanszírozással foglalkozó tagvállalatai üdvözölték a kormányzati lépést és többségük jelezte szándékát, hogy részt vesz a programban.

2016. november 03. csütörtök, 10:03

Új taggal bővült a Magyar Lízingszövetség

A 2016. október 27-én lezárult elektronikus Közgyűlésen 28 cég szavazott bizalmat a Nelson Flottakezelő Kft. -nek.  A Nelson Cégcsoport első vállalkozását, a Nelson Flottalízing Kft-t 1992-ben alapították meg magyar magánszemélyek. A cég tevékenységi köre privatizációs tanácsadás, értékpapír kereskedés és lízing volt. A profil a jogszabályi környezet függvényében folyamatosan formálódott az évek során. Az első cég napjainkra kizárólagosan autópark kezeléssel, tartósbérlettel, illetve gépkocsik, hajók, mezőgazdasági- és egyéb eszközök finanszírozásával foglalkozik.

2016. október 28. péntek, 16:12