Magyar Lízingszövetség: Hódító útra indulnak a...

Az elektromos autókból még világszerte kevés van, de egyre népszerűbbek lesznek, ahogy az automatizált járművek elterjedése is biztosra vehető - áll a Magyar Lízingszövetség összeállításában, amelyből kiderül, hogy a villanyautók akkumulátorainak kapacitása növekedni fog a jövőben, az áruk pedig csökkenhet, 2030-ban pedig már az autók közel 50 százaléka alternatív hajtású lehet.

2018. március 06. kedd, 14:35

Lízingszövetség: Rekord a magyar lízingpiacon

Kilencéves rekord született a lízingpiacon: 2017-ben a finanszírozott összeg éves szinten 18 százalékkal 613 milliárd forintra nőtt, ennél magasabb összegre pedig legutóbb a válság elmélyülése előtt, 2008-ban volt példa - közölte a Magyar Lízingszövetség. A múlt évben a járműfinanszírozáson belül a személyautók és kisteherautóknál a finanszírozott összeg 27 százalékkal 184 milliárd forintra nőtt. Kedvező, hogy az eszközfinanszírozásban is jelentős volt az emelkedés: ebben a szegmensben 334 milliárd forintra nőtt a kihelyezett összeg.

2018. február 14. szerda, 16:04

Szépen bővül a magyar autópiac

A 2017-es több mint 20 százalékos bővüléssel szemben közel 40 százalékos többletet ért el januárban a magyar autópiac.

2018. február 06. kedd, 08:50

Megelőzi a magyar lízingpiac az európait - infografika

2018. február 01. csütörtök, 10:46

Megelőzi a magyar lízingpiac az európait

Nemzetközi összevetésben jó eredményeket ért el a magyar lízingpiac - derül ki a Magyar Lízingszövetség elemzéséből, amely az európai lízingszervezet, a Leaseurope legnagyobb európai lízingvállalatok 2017 első kilenc hónapjára vonatkozó adatait és a magyar piac eredményeit veti össze. Míg Európában lassult a növekedés az új üzletek volumenét tekintve, Magyarországon stabilan két számjegyű volt a bővülés az egymást követő negyedévekben.

2018. január 29. hétfő, 10:37

Magyar Lízingszövetség: Duplázás öt év alatt az...

Jókora bővülést ért el 2017-ben az magyar újautópiac: 116 265 személyautó kelt el, ez 2012-höz képest 119 százalékos növekedésnek felel meg, 2016-hoz viszonyítva pedig 20 százalékos emelkedést jelent - közölte a Magyar Lízingszövetség. A növekedésben lévő lízingpiac számára az autófinanszírozás kulcsfontosságú, az autópiac bővülése pedig hozzájárulhat ahhoz, hogy korszerűbbé váljon a magyarországi autóállomány és az autók átlagéletkora mérséklődjön.

2018. január 22. hétfő, 15:18