dr. Strbka János lett az Év lízingszakembere

dr. Strbka Jánost, az IKB Leasing közel két évtizedes pénzügyi tapasztalattal rendelkező és kkv-finanszírozásban kiemelkedő szerepet játszó vezetőjét választották meg az év lízingszakemberének.

Megválasztották az év lízingszakemberét. A Magyar Lízingszövetség és a Deloitte Zrt. tanácsadó cég által alapított díjat dr. Strbka János vehette át csütörtökön Mátraházán a Lízing Szakmai Napokon. „A Magyar Lízingszövetség és a Deloitte 2012 óta minden évben, egy a lízingpiac elismerésében és fejlődésében kiemelkedő szerepet játszó szakembernek adja a díjat” – mondta Tancsa Zoltán, a Deloitte adó- és jogi tanácsadási részlegének igazgatója.

A jogász és közgazdász végzettségű dr. Strbka János évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik a pénzügyi és lízingszektorban. Karrierje elején a Citibanknál és a K&H Csoport lízingcégénél volt, 2000 óta pedig az IKB Leasingnél dolgozott különböző vezető beosztásban, 2016 áprilisában pedig a Magyar Lízingszövetség alelnökének is megválasztották.

Tóth Zoltán, a Magyar Lízingszövetség főtitkára az ünnepélyes díjátadáson közölte: dr. Strbka János a kis- és középvállalkozások finanszírozása és az agrárlízing, valamint az állami támogatással igénybe vehető konstrukciók területén elért eredményeiért és munkájáért kapta az elismerést. Tancsa Zoltán, a Deloitte igazgatója azt mondta: a díj odaítélésekor figyelembe vették, hogy dr. Strbka János kiemelkedő szerepet játszott abban, hogy a vállalkozások rugalmas, költséghatékony finanszírozásként tekinthessenek a lízingkonstrukciókra bármilyen eszköz beszerzése esetén.

dr. Strbka János az díj átvétele után arról beszélt, hogy a magyar lízingpiac számára a kis- és középvállalkozások jelentik az egyik legfontosabb növekedési lehetőséget. “Ezen a téren adottak a feltételek a fejlődéshez” - tette hozzá az Év lízingszakembere.

2017. november 10. péntek, 08:43

Legjobb munkahely lett az MKB-Euroleasing

Magyarországon a Legjobb Munkahely felmérést idén 17. alkalommal készítette el az Aon Hewitt, amely azt vizsgálja, hogy mely vállalatoknál a leginkább elkötelezettek a munkatársak.

Sajtóközlemény

2017. november 06. hétfő, 18:59

Lízingszövetség: Nagyot lépett a magyar lízingpiac...

Két számjegyű növekedést ért el a magyar lízingpiac: az év első kilenc hónapjában 428,3 milliárd forintot tett ki a finanszírozott összeg, ami 19 százalékos növekedést jelent - közölte a Magyar Lízingszövetség. A gépek részpiacán az átlagos bővülést jóval meghaladó mértékben, 41 százalékkal nőtt a finanszírozott összeg. A lízingpiacon további bővülés várható a jövőben, a járműfinanszírozás mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap az eszközfinanszírozás is. A magyar lízingpiac bővülésének üteme jelentősen meghaladja az európai és a régiós piacokéit.

2017. október 30. hétfő, 09:28

Amit egy lízingbe vevőnek tudnia érdemes a lízinget...

A Magyar Lízing- és Finanszírozó Társaságok Szövetsége folyamatosan dolgozik azon, hogy a lízingről minél több és pontosabb információ legyen elérhető, és a lízingcégek meglévő, illetve potenciális ügyfelei minél átfogóbb tájékoztatásban részesüljenek.

A cikk a Számviteli tanácsadó 2017. szeptemberi számában jelent meg.

2017. október 11. szerda, 09:54

Deloitte-Az év lízingszakembere díj 2017

2017. október 03. kedd, 12:51

Lízingszövetség: Sztárok lettek a traktorok

Közel 77 milliárd forint értékben szereztek be új mezőgazdasági gépeket a magyar vállalkozások az első félévben, ami 40 százalékos növekedést jelent éves szinten. Az új traktorok piaca 32 százalékkal bővült, új kombájnokból pedig 12 százalékkal több talált gazdára. A Lízingszövetség szerint a mezőgazdasági gépek piacán folytatódhat a növekedés, ami bővülést eredményezhet az agrárlízing területén is.

2017. szeptember 26. kedd, 08:14