Új traktorflották jöhetnek a piacra állami segítséggel

Felélénkítheti az agrárgépek piacát és a lízingpiacot, valamint korszerűbb gépparkot hozhat a piaci szereplőknél egy új állami támogatás - közölte a Magyar Lízingszövetség. Új mezőgazdasági gépek, például traktorok vásárlásához igényelt finanszírozás esetében ugyanis az agrárminisztériumi friss rendelete (15/2019. (IV. 25.)) szerint a kamatok 50 százalékára kérhető támogatás.

2019. május 09. csütörtök, 16:47

Új vezetőt választott az Eszköz/Truck Bizottság

Az Eszköz/Truck Bizottság április 9-ei ülésén két évre Kovács Zsoltot, az UniCredit Leasing értékesítési igazgatóját választotta vezetőjévé 2 évre.

Zsolt a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzését követően lízinges pályafutását 1998-ban kezdte a Budapest Lízingnél, ahol 8 éven keresztül szállítói együttműködések kialakításán dolgozott. Ezt követően 3 évet töltött el a Budapest Bank projektekért felelős csapatában. 2010-től a De Lage Landen Leasingnél az IT- és telekommunikációs eszközök finanszírozásáért felelt. Az UniCredit Leasing Hungary Zrt.-hez 2015-ben csatlakozott, ahol először a vendor csatornáért volt felelős, majd 2017-től a cég értékesítési vezetője lett.

2019. május 09. csütörtök, 16:13

Lízingdíj-támogatás igényelhető új mezőgazdasági...

A hatékonyság és termelékenység növelése érdekében a mezőgazdasági beruházások ösztönzését, támogatását kiemelten kezeli az Agrárminisztérium. A pénzügyi lízing hasznos finanszírozási eszköze e célok megvalósításának, ezért az agrártárca - a hitelekhez kapcsolódó kamattámogatási programjain túl - újraindítja a mezőgazdasági vállalkozások által új gépek és technológiai berendezések lízingbe vételéhez kapcsolódó támogatási programját. A programra 2019. évben 600 millió forint áll rendelkezésre.

2019. május 08. szerda, 12:09

Majdnem 60 ezernél tart Magyarország

Továbbra is viszik az autókat, de az igazán kiugró növekedést a kisteherautók produkálták

Közel 9 százalékos növekedést ért el a magyar járműpiac az idén, vagyis az év első négy hónapjában. Ez azt jelenti, közel 60 ezer új jármű (autó, kis- és nagyteherautó, busz, motor) került az utakra - derül ki a Magyar Lízingszövetség Datahouse-statisztikákon alapuló összesítéséből. A 9 százalékos tempó némi lassulást jelent, de még mindig erőteljes növekedésnek felel meg. A lassabb tempó részben a magas bázissal, azaz a tavalyi kiugró eladásokkal magyarázható.

2019. május 07. kedd, 17:45

Pörög a lízingbiznisz Európa-szerte, de lassulás...

Újabb növekedésen van túl az európai lízingpiac: a Leaseurope adatai szerint az új kihelyezéseknél 7,3 százalékos volt a bővülés 2018-ban, ez a korábbi években elért tempótól elmarad, de komoly fejlődést jelent. A tőkekintlévőség pedig 6,3 százalékot emelkedett az európai lízingpiacon, a növekedés motorja pedig az eszközfinanszírozás volt, ebben a szegmensben 9,8 százalékos volt a többlet. A Leaseurope előrejelzése szerint némi lassulás várható a következő időszakban.

2019. április 30. kedd, 09:53

Budapesten gyűlik össze idén az európai lízingszakma

Az európai lízingszakma legnagyobb éves rendezvénye egyedülálló lehetőséget nyújt a szakemberek, döntéshozók és érdeklődők számára, hogy megismerjék a legfrissebb európai finanszírozási és autóipari trendeket. A Leaseurope és az Eurofinas által rendezett konferenciára 2019. október 10-11-én, a Hotel InterContinental-ban kerül sor. Az eseményre közel 500 magas rangú európai cégvezetőt és lízingszakembert várunk, mintegy 200 cég képviseletében, több mint 30 országból.

Érdemes tehát itt lenni, hiszen a programot az iparág szervezi, az iparágnak! Ráadásul ez a legnagyobb ilyen esemény Európában, kiemelkedő előadókkal, döntéshozók részvételével és számos kapcsolatépítési lehetőséggel.

További információ angol nyelven www.annual-convention.eu

2019. április 09. kedd, 09:00