Kitolja az MNB a Növekedési Hitelprogram határidejét

A Monetáris Tanács a Növekedési Hitelprogram (NHP) harmadik, kivezető szakaszában a hitelszerződések kis- és középvállalkozásokkal (kkv) történő megkötésére vonatkozó határidő 2017. március 31-ig történő kitolásáról döntött, ezt követően a program lezárásra kerül. Addig a hitelintézetek mostantól a devizapillérben még rendelkezésre álló hitelkeretüket akár forintban történő hitelezésre is felhasználhatják.

2016. november 23. szerda, 10:47

EU - új személyautó forgalomba helyezés: kissé...

Októberben 0,02 %-kal csökkent az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, mintegy 1,1 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Olaszországban 9,7, Spanyolországban 4, az Egyesült Királyságban 1,4 %-kal nőtt a kereslet, míg Németországban 5,6, Franciaországban 4 %-kal esett.

Az első tíz hónapban 7,2 %-kal nőtt az új forgalomba helyezések száma, több mint 12,3 millió darab új személyautót helyeztek forgalomba. Olaszországban 16,7, Spanyolországban 10,8, Németországban 4,9, Franciaországban 4,7, az Egyesült Királyságban 2,5 %-kal bővült a piac ez időszak alatt.

2016. november 22. kedd, 14:37

A Toyota Pénzügyi Szolgáltató Magyarország Zrt. a...

A 2016. november 11-ei Közgyűlésen Mátraházán tagjaink hivatalosan is megszavazták a Toyota Pénzügyi Szolgáltató Magyarország Zrt. Lízingszövetséghez történő csatlakozását. A Toyota Motor Corporation (TMC) 100%-os leányvállalataként pénzügyi megoldásokat kínálnak a Toyota és a Lexus márkák vásárlóinak. Toyota Financial Services (TFS) leányvállalat jelenleg 35 országban van jelen, köztük Magyarországon. A TFS jelenleg a világ legnagyobb captive autófinanszírozó vállalat csoportja több mint 30 éves finanszírozói tapasztalattal rendelkezik, világviszonylatban 25 millió ügyféllel áll kapcsolatban, 8 ezer munkatársuk dolgozik a minél színvonalasabb kiszolgálás érdekében. Magyarországon 2002-óta vannak jelen és ez alatt közel 35 ezer ügyfélszerződést kötöttek. Itthon a privát és céges ügyfeleknek nyújtott pénzügyi lízing mellett a Toyota és Lexus márkakereskedőknek nyújtanak készletfinanszírozási szolgáltatást.

2016. november 22. kedd, 12:03

Lízing Szakmai Napok hírlevél

Az idén 25 éves Magyar Lízingszövetség szervezésében 2016. november 10-én a Lifestyle Hotel Mátra Superiorban Mátraházán került megrendezésre a Lízing Szakmai Napok konferencia.

2016. december 17. szombat, 12:32

Pásti Béla az év lízingszakembere

Hosszú évek óta tartó intenzív és odaadó lízingszakmai tevékenységének elismeréseként is az idei évben Pásti Bélát, a Merkantil Bank ügyvezető igazgató-helyettesét választották meg „Az év lízingszakemberének”.

2016. november 12. szombat, 09:22

Lépést tart Európával a magyar lízingpiac

Bár több európai gazdaságban gyenge teljesítmény, stagnálás vagy negatív teljesítmény várható, a lízingpiac 10 százalékos növekedésben van. A bővülés ellenére a lízingszektornak a jövőben olyan kihívásokkal kell megküzdenie, mint például a digitalizáció és a robotizáció – derült ki a Magyar Lízingszövetség csütörtöki, Mátraházán tartott szakmai rendezvényén. Nyikos Katalin, a Magyar Lízingszövetség elnöke beszélt arról, hogy a magyar lízingpiac növekedésben van, és az idén 20 százalékkal növekedhet a finanszírozott összeg.

2016. november 10. csütörtök, 16:13