Gépjármű-átvételi útmutató - Személyautók

A Lízingszövetség Flotta Bizottsága átdolgozta a 2012-ben kiadott egységes gépjármű visszavételi útmutatót. Az egységes gépjármű visszavételi útmutató segítségével az ügyfelek egyértelműen láthatják, hogy a gépjármű visszaadásakor mely sérülések számítanak a normál használat során elfogadott kategóriába, és melyek fognak plusz költséget jelenteni számukra.

Az útmutató elérhető itt

2018. június 12. kedd, 16:11

Autópiaci lufitól nem tartunk

Szárnyal az új autók értékesítése, ennek köszönhetően a lízing piac is rekordokat dönt. A folyamatokról és a kockázatokról kérdezte az mfor.hu Pfandler Tamást, a Magyar Lízingszövetség elnökségi tagját.

2018. június 07. csütörtök, 11:36

Rekordot ért el a magyar lízingpiac - Fókuszban a...

Folytatódik a lízingpiaci növekedés: az első negyedévben 16 százalékkal 147 milliárd forintos nyolcéves csúcsra nőtt a finanszírozott összeg - közölte a Magyar Lízingszövetség. A bővülés többek között a járműeladásoknak köszönhető, a teljes piacon a tőkekintlévőség továbbra is 1300 milliárd forint felett jár. A lízingpiacon 2018 egészében továbbra is növekedés várható, amiben egyre nagyobb szerepe lehet a lízingkonstrukciók iránt egyre nagyobb keresletet támasztó kis- és középvállalkozásoknak.

2018. május 30. szerda, 12:54

GÉMOSZ Nívódíj - Az év gépjármű...

Nagysikerű rendezvényt tartott a GÉMOSZ a Vajdahunyad várban 2018. május 24-én, melynek keretében immár második alkalommal osztotta ki a Nívódíjakat. A rendezvényt megtisztelte Tarlós István Főpolgármester úr is a jelenlétével.

A Nívódíjat 2017-ben alapította a GÉMOSZ elnöksége, azzal a céllal, hogy a szakma elismerje legjobbjait, illetve kiemelkedő partnereit. A díj Krénusz Ferenc javaslatára az idei évben Szakmai Nívódíjak odaítélésével bővült, „Az év értékesítője” „Az év mechatronikus szerelője” és az Autóklubbal közösen alapított „Az év szerelője díjakkal”. A Nívó díjak első öt kategóriájának odaítélésében 11 tagú kuratórium titkos szavazással döntött. Minden jelölt oklevélben részesült, a legjobbak közt az első megkapta a Nívó díjat. A Szakmai Nívódíjakat komoly szakmai kiválasztási paraméterek alapján ítélték oda. A Partner Nívódíjakat a kategóriájukban legtöbb szavazatot kapott jelöltek kapták. 2018-ban „Az év márkakereskedője” a Szabó Suzuki Kazincbarcikán és Miskolcon működő Suzuki - Mazda Márkakereskedés nyerte, a díjat Szabó György tulajdonos vette át. „Az év márkaszervize” a Csősz Platán cégcsoport lett, mely Záhonyban és Nyíregyházán működtet Opel, Seat, Skoda márkakereskedéseket, a díjat Csősz Ferenc tulajdonos vette át. „Az év fiatal márkakereskedője” kategória győztese, a Ford Petrányi márkakereskedés fiatal vezetője, Petrányi Zoltán lett. „Életműdíjat” Ivanics Lajos kapott, az Ivanics cégcsoport tulajdonosa, sok évtzedes szakmai sikerei és a társadalmi szerepvállalása elismeréseként. A „Szakmáért” Díjat a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete elnökének, Erdélyi Péternek ítélte a kuratórium,. Az „Év értékesítője” Bokor Tamás lett, a szombathelyi Autófókusz Kft értékesítési vezetője. 2018-ban „Az év mechatronikus szerelője” díjat, Varga Tamás a Miskolc Autó szerviz és diagnosztikai technikusa érdemelte ki. A Magyar Autóklub és a GÉMOSZ díját, „Az év szerelője” díjat, Szabó Zoltán vehette át, az Autóklubnál eredményesen eltöltött 43 évi munkája elismeréseként. A GÉMOSZ 2018-ban is értékelte a Márkakereskedők együttműködő partnereit, a márkakereskedők ajánlása alapján. „Az év biztosítója” idén az Allianz Hungária Zrt, „Az év bankja” az MKB Bank Zrt., „Az év gépjármű finanszírozója” a Merkantil Bank és „Az év médiapartnere” a Vezess.hu lett. A GÉMOSZ elnöke Gablini Gábor, „Elnöki különdíjat” adott át Herein Gyulának, mellyel a GÉMOSZban végzett áldozatos munkáját köszönte meg.

2018. május 28. hétfő, 15:02

Hatalmas bővülés az autópiacon - A lízing továbbra...

Áprilisban folytatódott az újautó-piac növekedése: több mint 12 ezer autó került az utakra, ami kiugró, 39 százalékos növekedést jelent. A lízing finanszírozás aránya továbbra is magas, mintegy 40 százalékos.

2018. május 04. péntek, 09:54

Olcsó és kimeríthetetlen - mi az?

Az utóbbi 200 évben a gazdasági növekedésnek komoly lökést adtak a különböző műszaki fejlődési irányok,  technológiai megoldások. Utóbbiakhoz szükség volt egy olcsó és kimeríthetetlen vagy annak tűnő nyersanyagra. Ebben a ciklusban ez a nyersanyag az adat.

2018. április 19. csütörtök, 15:40