Közlemény az NHP fix konstrukció igénybevételéről

Elérte a 100 milliárd forintot az NHPfix kihasználtsága:

2019. május 20. hétfő, 08:53

Új elnökségi tag a Lízingszövetségben

A május 10-ei közgyűlésen új elnökségi tagot választottunk, Thomka Ferenc személyében. Ferenc az RCI Lízing és Autófinanszírozási Zrt. ügyvezető igazgatója. Célja, hogy a Lízingszövetség elnökségében az autós/captive vonalat erősítse. 2006 óta aktívan részt vesz a Lízingszövetség flotta és autós bizottságának munkájában is.

Ferenc közgazdászként diplomázott, 18 éve a Renault munkatársa. 2011-től az RCI Lízing Autófinanszírozási Zrt. Vezérigazgatója és az Igazgató Tanács Elnöke, ezzel párhuzamosan az RCI Services Kft. Ügyvezető igazgatója.
Ezt megelőzően, 1999-es belépése óta a következő pozíciókat töltötte be a cégnél: Flottaértékesítő, Zóna menedzser, Corporate Sales, majd Kereskedelmi igazgató.

Az RCI Lízing és Autófinanszírozási Zrt. 100%-os tulajdonosa, az RCI Banque S.A., a Renault S.A. márkafinanszírozója, a világ mintegy 30 országában működik. Magyarországon 2001-ben indította el tevékenységét, akkor még Renault Crédit Rt. néven. A cég fő tevékenysége a Renault és Nissan csoporthoz tartozó új, illetve egyéb márkájú használt gépjárművek finanszírozása a magyarországi Renault és Nissan márkakereskedői hálózatban.

2019. május 14. kedd, 14:06

Új traktorflották jöhetnek a piacra állami segítséggel

Felélénkítheti az agrárgépek piacát és a lízingpiacot, valamint korszerűbb gépparkot hozhat a piaci szereplőknél egy új állami támogatás - közölte a Magyar Lízingszövetség. Új mezőgazdasági gépek, például traktorok vásárlásához igényelt finanszírozás esetében ugyanis az agrárminisztériumi friss rendelete (15/2019. (IV. 25.)) szerint a kamatok 50 százalékára kérhető támogatás.

2019. május 09. csütörtök, 16:47

Új vezetőt választott az Eszköz/Truck Bizottság

Az Eszköz/Truck Bizottság április 9-ei ülésén két évre Kovács Zsoltot, az UniCredit Leasing értékesítési igazgatóját választotta vezetőjévé 2 évre.

Zsolt a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzését követően lízinges pályafutását 1998-ban kezdte a Budapest Lízingnél, ahol 8 éven keresztül szállítói együttműködések kialakításán dolgozott. Ezt követően 3 évet töltött el a Budapest Bank projektekért felelős csapatában. 2010-től a De Lage Landen Leasingnél az IT- és telekommunikációs eszközök finanszírozásáért felelt. Az UniCredit Leasing Hungary Zrt.-hez 2015-ben csatlakozott, ahol először a vendor csatornáért volt felelős, majd 2017-től a cég értékesítési vezetője lett.

2019. május 09. csütörtök, 16:13

Lízingdíj-támogatás igényelhető új mezőgazdasági...

A hatékonyság és termelékenység növelése érdekében a mezőgazdasági beruházások ösztönzését, támogatását kiemelten kezeli az Agrárminisztérium. A pénzügyi lízing hasznos finanszírozási eszköze e célok megvalósításának, ezért az agrártárca - a hitelekhez kapcsolódó kamattámogatási programjain túl - újraindítja a mezőgazdasági vállalkozások által új gépek és technológiai berendezések lízingbe vételéhez kapcsolódó támogatási programját. A programra 2019. évben 600 millió forint áll rendelkezésre.

2019. május 08. szerda, 12:09

Majdnem 60 ezernél tart Magyarország

Továbbra is viszik az autókat, de az igazán kiugró növekedést a kisteherautók produkálták

Közel 9 százalékos növekedést ért el a magyar járműpiac az idén, vagyis az év első négy hónapjában. Ez azt jelenti, közel 60 ezer új jármű (autó, kis- és nagyteherautó, busz, motor) került az utakra - derül ki a Magyar Lízingszövetség Datahouse-statisztikákon alapuló összesítéséből. A 9 százalékos tempó némi lassulást jelent, de még mindig erőteljes növekedésnek felel meg. A lassabb tempó részben a magas bázissal, azaz a tavalyi kiugró eladásokkal magyarázható.

2019. május 07. kedd, 17:45