Újra lehet pályázni az elektromos autók...

Újra lehet pályázni az elektromos gépjármű beszerzések támogatására, a programban 3 milliárd forintos keret áll rendelkezésre hazai költségvetési forrásból - jelentette be Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, a Millenáris Park Elektromobilitás Látogatóközpontban.

2018. október 29. hétfő, 09:50

Megváltozik a KHR adatok elérési rendje

A BISZ Zrt. a KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) üzemeltetője folyamatosan figyelemmel kíséri a hitelezéssel kapcsolatos piaci tendenciákat, a finanszírozási környezet változásait. Az online finanszírozás elindulása, illetve az interneten igényelt személyi kölcsönök számának növekedése megkívánja, hogy KHR adatok a jelenlegi üzemidőn túl is elérhetők legyenek. A BISZ Zrt. reagálva a piaci változásokra az adatok elérésével kapcsolatos üzemidőt több lépcsőben kívánja növelni. Ennek első lépcsőjeként 2019. január 1-től bevezetésre kerül a nyújtott üzemidő, amely miatt a KHR adatok elérése (hiteljelentéssel történő lekérdezése) a következők szerint módosul:

• ALAP ÜZEMIDŐ minden nap 7:00 – 21:00-ig (kivétel ünnepnapok és munkaszüneti napok),
  • NYÚJTOTT ÜZEMIDŐ minden nap 21:00 – 24:00-ig (kivétel ünnepnapok és munkaszüneti napok)

2018. október 25. csütörtök, 14:08

Új alelnök és elnökségi tagok a Magyar...

Zs. Nagy Istvánt választotta meg alelnöknek a Magyar Lízingszövetség pénteki közgyűlése. A grémium új elnökségi tagokat is választott Pesti Tímea (vezérigazgató, LeasePlan) és Göblös Gergely (vezérigazgató,Raiffeisen Corporate Lízing) személyében.

2018. október 15. hétfő, 11:26

Tuboly Zoltán lett az év lízingszakembere

Tuboly Zoltánt, az OTP Bank számviteli és pénzügyi ügyvezető igazgatóját választották meg az év lízingszakemberének a balatonfüredi Lízing Szakmai Napokon. Az évtizedes tapasztalatokkal rendelkező lízingpiaci szakember elsősorban a lízingfinanszírozás adózási területén elért eredményeivel érdemelte ki az elismerést.

2018. október 15. hétfő, 11:14

Kilenc lízing partnerével írt alá...

A Magyar Lízingszövetség által rendezett Lízing Szakmai Napok keretében kilenc lízing partnerével írt alá szándéknyilatkozatot az EXIM csütörtök délelőtt Balatonfüreden. Az Exportélénkítő Lízing-refinanszírozási Hitelkeret konstrukciójához való csatlakozás célja, hogy hatékony együttműködéssel ösztönözze a magyar KKV szektor exportpiacokon való megjelenését, támogassa azok nemzetközi versenyképességét.

2018. október 15. hétfő, 10:57

Lökést kaphat a magyar export – lízingcégek léptek...

A magyar export fejlődése érdekében együttműködést kötött a Magyar Export-Import Bank Zrt. (EXIM) és a Magyar Lízingszövetség kilenc tagvállalata csütörtökön a magyar lízingszakma éves konferenciáján, a Balatonfüreden rendezett Lízing Szakmai Napokon. A rendezvényen Nyikos Katalin, a Magyar Lízingszövetség elnöke beszélt arról, hogy az idén 18 százalékos növekedést elérő magyar lízingpiac lendületben maradhat, a járműfinanszírozás erőteljes bővülése és a „termőre” forduló, részben uniós források segítségével megvalósuló beruházások eredményeként.

2018. október 15. hétfő, 10:54