Szinte minden járműkategória dübörög az idén

Júliusban alig több mint 300 darab híján 10 ezer személyautó gurult ki a magyar autószalonokból, ami 32 százalékos bővülést jelent éves összevetésben. Azaz továbbra is hegymenetben van az személyautó piac. Az év első hét hónapjában közel 46 ezer személyautót adtak el a kereskedők, ami több mint 24 százalékos növekedés.

2016. augusztus 10. szerda, 09:41

Szeretik a lízinget a gazdák is

2016. augusztus 08. hétfő, 11:27

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 13,5 %-os...

Júniusban 13,3 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, több mint 223,5 ezer darabot adtak el. Az új busz szegmens kivételével a többiben növekedést mértek. Olaszországban 29,9, Spanyolországban 14,5, Németországban 11,3, Franciaországban 11,1, az Egyesült Királyságban 2,8 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba.

Az első félévben több mint 1,17 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 13,5 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez időszak alatt Olaszországban 30,8, Spanyolországban 14, Franciaországban 12,7, Németországban 10,4, az Egyesült Királyságban 3,6 %-kal nőtt az eladás.

2016. augusztus 03. szerda, 11:11

Idei és jövő évi változások a társasági adóban

Adóváltozásokat bemutató cikksorozatunk negyedik részében a társasági adó 2016. június 16-tól már hatályba lépett változásait és a jövőbeni újdonságokat ismertetjük.

2016. július 26. kedd, 10:23

Szeretik a lízinget és az új gépeket a magyar gazdák

Továbbra is növekedőben van a mezőgazdasági géplízing állomány: az idei első negyedévben 7 százalékos volt a növekedés - közölte a Magyar Lízingszövetség. A friss összegzés szerint az agrárium elsősorban, 86 százalékban új gépeket szerzett be, amire kedvező hatással volt a jegybanki hitelprogram is.  Érzékelhető még a piacon, hogy a pénzügyi lízing egyre népszerűbb a mezőgazdasági vállalatok körében.

2016. július 18. hétfő, 20:30

Egyre több a lízingelt mezőgazdasági gép

Tovább bővült a lízingelt mezőgazdasági gépek állománya, az idei első negyedévben az új és használt mezőgazdasági gépeknél a finanszírozott állomány 79 milliárd forintot ért el, ez éves összevetésben 7 százalékos növekedés, az elmúlt év utolsó negyedévéhez képest pedig 0,5 százalékkal nőtt a lízingelt állomány - közölte a Magyar Lízingszövetség az MTI-vel.

2016. július 18. hétfő, 09:58