PénzSztár 2016 - Legyél nyerő a pénzügyekben!

A Magyar Lízingszövetség szakmai támogatásával idén is megrendezik a PénzSztárt, az országos középiskolai pénzügyi-gazdasági versenyt.

Részletek

2016. augusztus 12. péntek, 10:57

Híznak a lízingcégek

Az első fél évben 4 százalékkal nőtt a lízingpiac. A gépjármű-finanszírozási láb mellett egyre erősebb a termelőeszköz- és gépfinanszírozási pillér. A teljes évre 500 milliárd forintnyi finanszírozást prognosztizál a szakma.

2016. augusztus 11. csütörtök, 11:09

Stabil teljesítmény a második negyedévben - Hízik a...

Növekedést ért el a magyar lízingpiac 2016 első felében: a finanszírozott összeg 4 százalékkal 235 milliárd forintra emelkedett - közölte a Magyar Lízingszövetség. Az első félévben a jegybanki hitelprogramhoz volt köthető a teljes finanszírozott összeg 24 százaléka. Kedvező folyamat, hogy az első félévben a termelőeszköz- és géplízing 7-7 százalékos növekedést ért el, ami egy stabilabb lízingpiacot eredményezett, és a lízing konstrukciók kiemelt szerepet kaptak a KKV-k finanszírozásban. A Magyar Lízingszövetség további növekedést vár a következő időszakban, 2016-ben a finanszírozott összeg így megközelítheti az 500 milliárd forintot.

2016. augusztus 10. szerda, 09:54

Szinte minden járműkategória dübörög az idén

Júliusban alig több mint 300 darab híján 10 ezer személyautó gurult ki a magyar autószalonokból, ami 32 százalékos bővülést jelent éves összevetésben. Azaz továbbra is hegymenetben van az személyautó piac. Az év első hét hónapjában közel 46 ezer személyautót adtak el a kereskedők, ami több mint 24 százalékos növekedés.

2016. augusztus 10. szerda, 09:41

Szeretik a lízinget a gazdák is

2016. augusztus 08. hétfő, 11:27

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 13,5 %-os...

Júniusban 13,3 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, több mint 223,5 ezer darabot adtak el. Az új busz szegmens kivételével a többiben növekedést mértek. Olaszországban 29,9, Spanyolországban 14,5, Németországban 11,3, Franciaországban 11,1, az Egyesült Királyságban 2,8 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba.

Az első félévben több mint 1,17 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 13,5 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez időszak alatt Olaszországban 30,8, Spanyolországban 14, Franciaországban 12,7, Németországban 10,4, az Egyesült Királyságban 3,6 %-kal nőtt az eladás.

2016. augusztus 03. szerda, 11:11