Hogyan veszítenek értékükből az autók, mi okozta a...

Hogyan veszítenek értékükből az autók, mi okozta a drágulást? Kattintson!

2016. május 27. péntek, 11:01

Várható változások a társasági adóban

A társasági adó is számos ponton fog változni, amennyiben az adótörvényeket módosító csomagot elfogadják. A következőkben a legfontosabb újdonságokat olvashatják el.

2016. május 27. péntek, 09:23

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 14,6 %-os...

Áprilisban 14,6 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai értékesítése, több mint 195 ezer darabot adtak el. Minden szegmensben növekedést mértek. Olaszországban 32,5, Spanyolországban 19,5, Németországban 12,3, az Egyesült Királyságban 11,2 %-kal helyeztek több új haszongépjárművet forgalomba.
Az első négy hónapban közel 759 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 12,8 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez időszak alatt Olaszországban 29,2, Spanyolországban 12,9, Franciaországban 10,1, Németországban 10, az Egyesült Királyságban 4,1 %-kal nőtt az eladás.

2016. május 26. csütörtök, 11:46

Százmilliárdos negyedév a lízingpiacon

Stabil teljesítménnyel zárta az idei első negyedévet a magyar lízingpiac. A finanszírozott összeg 111 milliárd forintot tett ki, ami közel 6 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, 2014. első negyedévéhez képest pedig 22 százalékos bővülésnek felel meg - közölte a Magyar Lízingszövetség. Több lízingpiaci szegmensben az egy szerződésre jutó átlagos finanszírozott összeg tovább emelkedett, az agrárlízing esetében például több mint 20 százalékos volt a növekedés. A jegybanki hitelprogram az első negyedévben is jelentős szerepet kapott, ennek keretében 23 milliárd forintot helyeztek ki a Magyar Lízingszövetség tagvállalatai, akik arra számítanak, hogy a kis- és középvállalkozások részéről növekvő eszközigénye miatt a lízingfinanszírozás egyre nagyobb szerepet játszhat majd a jövőben.

2016. május 23. hétfő, 09:07

Ez lesz a befutó, ha a céges autóra kerül a sor?

Pozitív kilátásokkal számolhat a magyar lízingpiac, de nem csak a járműfinanszírozáson van a fókusz. Tartós fejlődési pályára állt a lízingpiac, elsősorban a kis- és középvállalkozások (kkv) eszközfinanszírozása került a szövetség tagvállalatainak fókuszába - mondta Nyikos Katalin, a Magyar Lízingszövetség tavasszal megválasztott új elnöke.

2016. május 20. péntek, 09:31

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 9,1 %-os...

Áprilisban 9,1 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, közel 1,3 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Spanyolországban 21,2, Olaszországban 11,5, Németországban 8,4, Franciaországban 7,1, az Egyesült Királyságban 2 %-kal nőtt a kereslet.

Januártól áprilisig 8,5 %-kal nőtt az új forgalomba helyezések száma, több mint 5 millió darab új személyautót helyeztek forgalomba. Olaszországban 18,6, Spanyolországban 10,3, Franciaországban 7,9, Németországban 5,6, az Egyesült Királyságban 4,4 %-kal bővült a piac ez időszak alatt.

2016. május 19. csütörtök, 16:31