NHP3 - a lehívási időszakot meghosszabbították 2019...

Az MNB a közelmúltban több jelzést is kapott a hitelintézetektől arra vonatkozóan, hogy az NHP harmadik szakasza keretében finanszírozott egyes beruházások esetén az eredeti kivitelezési határidők a hitelfelvevő KKV-kon kívül álló okokból nem tarthatók. Erre tekintettel az MNB Monetáris Tanácsa a jelenleg 2018. júniusig tartó lehívási időszak egy évvel történő meghosszabbításáról döntött. Ennek megfelelően folyósításra az I. (forint)pillérben legkésőbb 2019. június 28-án, a II. (deviza)pillérben pedig 2019. június 17-én kerülhet sor.

2017. december 28. csütörtök, 08:13

Dübörög a géplízing - hitelnél is olcsóbb...

A Haszon - Agrár Magazin 2017. decemberi számában jelent meg az alábbi cikk a géplízingről.

2017. december 19. kedd, 08:38

Békés Karácsonyt és sikerekben gazdag új évet...

2017. december 18. hétfő, 09:28

Átlépett egy határt a magyar autópiac - infografika

2017. december 13. szerda, 05:53

Tatabányai diákok nyerték az idei PénzSztár versenyt

A Tatabányai Árpád Gimnázium diákjai állhattak a dobogó legfelső fokára a PénzSztár versenyen. A csapatoknak a Magyar Lízingszövetség a Mercedes-Benz Magyarországgal közösen külön meglepetéssel is készült.

Középiskolások tehették próbára pénzügyi tudásukat az idén ötödik alkalommal megrendezett PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyén. A versenyzőknek változatos feladatokat kellett teljesíteniük, a győztes pedig a Tatabányai Árpád Gimnázium Kasszaőrök nevű csapata lett. A második helyen a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium Mon(k)ey Managers nevű csapata végzett. A harmadik a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium Mind arany nevű csapata lett, míg a negyedik helyet a Salgótarjáni SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának Gazdmanók nevű csapata szerezte meg. A döntő valamennyi résztvevője az élmény mellett értékes nyereményekkel is gazdagodott a verseny támogatóinak felajánlásából.

A Magyar Lízingszövetség főtitkára, Tóth Zoltán és Márkus Tünde, a Mercedes-Benz Magyarország flottaértékesítési menedzsere is a díjátadók között volt. A győztes csapat tagjai autómodellekkel lettek gazdagabbak, illetve egy gyárlátogatást nyertek a Mercedes kecskeméti gyárába.

2017. december 09. szombat, 08:01

Magyar Lízingszövetség: Átlépett egy határt a...

Folytatódik a növekedés a magyarországi járműpiacon - közölte a Magyar Lízingszövetség a Datahouse legfrissebb adatai alapján. Az új autók piaca átlépte a 100 ezres határt, ami 21 százalékos növekedést jelent éves szinten, de a buszokra és a teherautókra sem lehet panasz.

Novemberben szintet lépett a magyarországi személyautó-piac. Az év első tizenegy hónapjában 105 421 darab új autó talált gazdára, ami 21,4 százalékos emelkedést jelent éves összevetésben - idézi a Datahouse legfrissebb adatait a Magyar Lízingszövetség összeállítása.

Tóth Zoltán, a szervezet főtitkára a friss adatokat értékelve elmondta: „A személyautók piacán látható kimagasló növekedésben több tényező játszik szerepet. Egyrészt a lakossági fogyasztás bővülése segíti a növekedést, finanszírozási szempontból pedig az is látható, hogy az alacsony kamatkörnyezet és a kedvező jövőbeni kilátások miatt a lakosság bátrabban vásárol lízingkonstrukció segítségével új autót.”

Kulcsszerepben a lízing

Az autóeladások növekedésében fontos szerepe van a lízingtársaságoknak, az új személy- és kisteherautók több mint 30  százaléka lízingkonstrukciók segítségével kel el. “Az év első kilenc hónapjában ráadásul a magánszemélyek esetében az újautó-finanszírozás 70 százalékkal emelkedett” - tette hozzá Tóth Zoltán.

A lízingpiac szempontjából szintén nagyon fontos teherautóknál és buszoknál is növekedés volt az eladásokat tekintve. Tizenegy hónap alatt 546 új busz kelt el, ami 51 százalékos emelkedést jelent. A teherautókból pedig 5335 darab fogyott, ez 10 százalékos bővülésnek felel meg éves szinten. A legfontosabb kategóriákban (személyautó, kis- és nagyteherautó, busz, motorkerékpár) összesen 131 151 új jármű talált gazdára, ez pedig 16 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakában elért darabszámot.

Bővülés és jövőkép

A főtitkár az autópiaci adatok mellett idézte a magyar lízingpiaci eredményeket is, amelyek szerint az év első kilenc hónapjában a finanszírozott összeg 428 milliárd forintra rúgott, ami 19 százalékos emelkedést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva. Ezen belül a személy- és kishaszongépjárművek finanszírozása még ennél is erőseben, 23%-kal növekedett.

A Magyar Lízingszövetség előrejelzése szerint a következő időszakban a lízingpiac számára továbbra is fontos pillér lesz a járműfinanszírozás, de a lízingtársaságok többségének stratégiai célja, hogy univerzális eszközfinanszírozóvá váljanak, legyen szó bármilyen a magánszemélyek vagy vállalkozások számára szükséges eszközökről.

2017. december 05. kedd, 09:26