Nagycsaládosok autóvásárlási támogatása

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatásra való jogosultságról, a rendszer működéséről, fontos eljárási szabályokról és tudnivalókról a magánszemélyek illetve az autókereskedők részére az alábbi linkeken található részletes információ:

Tájékoztató  a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásról szóló 45/2019. (III.12) Kormányrendelet 2019. július 1-től hatályos szövege alapján
magánszemélyeket érintő fontos tudnivalókról

Tájékoztató a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásról szóló 45/2019. (III.12) Kormányrendelet 2019. július 1-től hatályos szövege alapján az
autókereskedőket érintő fontos tudnivalókról

Nyomtatvány letöltése

2019. június 20. csütörtök, 15:30

Nagyon kapós az olcsó lízing

Fölényben van a lízing a mikrovállalkozásoknál az olcsó forrást nyújtó NHP Fix programon belül. A mikrovállalkozásokhoz ugyanis több mint 66 milliárdos összeg került az idén, 34 milliárd forintra rúgott a lízingkonstrukciók összege. A teljes kihelyezés tekintetében is igen magas, 46%-os a lízing részesedése.

2019. június 14. péntek, 15:08

2019 Q1 lízingpiaci adatok - infografika

2019. június 06. csütörtök, 08:52

EXIM Awards Gála

A Magyar Export-Import Bank Zrt. kedd délután Budapesten rendezte meg az EXIM AWARDS gáláját, ahol a 2018-as évben elért eredmények alapján díjazta pénzügyi intézményi partnereit.

Az EXIM AWARDS díjazottjai 2019-ben:

• Az év KKV finanszírozója 2018: Budapest Bank Zrt.
  • MEHIB 2018: K&H Bank Zrt.
  • Az év ügylete 2018: OTP Bank Nyrt.
  • Az év lízing cége 2018: Budapest Lízing Zrt.
  • Az év bankja 2018: Raiffeisen Bank Zrt.
  • EXIM 25 lízing kategória: Deutsche Leasing Hungaria Zrt.
  • EXIM 25 banki kategória: UniCredit Bank Hungary Zrt.
  • Urbán Zoltán-díj: Kulbert Miklós, az UniCredit Bank Hungary Zrt. igazgatóhelyettese

2019. május 22. szerda, 11:36

Magyar Lízingszövetség: Bővülés a lízingpiacon -...

Közel 163 milliárd forint finanszírozott összeggel segítették magánszemélyek és vállalkozások, azon belül is a lízingkonstrukciók iránt egyre nyitottabb kkv-k beszerzéseit, fejlesztéseit a Magyar Lízingszövetség tagvállalatai az első negyedévben. Ez az eredmény éves szinten 10 százalékos emelkedésnek felel meg. A lízingpiaci növekedéshez hozzájárult az autó- és teherautó-eladások emelkedése, a céges gépvásárlások bővülése, és a magyar jegybank kedvezményes hitelprogramja is, az NHP Fix. Ez utóbbiban a legfrissebb adatok szerint egyébként 47 százalék a lízing aránya.  A Magyar Lízingszövetség szerint az év egészében is 10 százalék körüli bővülés várható.

2019. május 20. hétfő, 12:45

Adómentesség alkalmazása személygépkocsi...

Nagy örömmel fogadtuk, hogy a Lízingszövetség Flotta Bizottságának kezdeményezésére módosultak a bérbeadók által használtan vásárolt autók bérbeadás utáni értékesítése áfa kezelésére vonatkozó szabályok.

A NAV oldalán olvasható a Pénzügyminisztérium állásfoglalása:

2019. május 20. hétfő, 10:17