PénzSztár 2017

Hamarosan indul a PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenye a Magyar Lízingszövetség szakmai támogatásával!

2017. augusztus 23. szerda, 09:37

Rekord született az első félévben

Rekord született az első félévben, azaz egyre többen igénylik ezt a finanszírozást, hiszen majdnem 280 milliárd forintért lízingeltek. A gépjárműpiac a fő hajtóerő, a verseny pedig jót tesz a cégeknek.

Egyre népszerűbb a lízingelés, a kedvező gazdasági folyamatok bizakodásra adnak okot a Magyar Lízingszövetségnek. „Persze folyamatosan dolgozunk, keressük a kapcsolatot a kormányzattal és az intézményekkel, hiszen ez a finanszírozási forma segíti a gazdaságélénkítést, sőt a továbbiakban is növekedésre számíthatunk” – nyilatkozta a Figyelőnek a szövetség elnöke annak kapcsán, hogy ötéves rekordot értek el az első fél évben a finanszírozási összeget tekintve. Nyikos Katalin úgy látja: az egyszerű konstrukciók mellett tovább szélesedik a termékpaletta.
Arra számítanak, hogy a vissza nem térítendő uniós források kiapadása után a bérleti konstrukciók egyre nagyobb szerepet kapnak. Az elnök szerint az biztos, hogy a trendfordulóra már most fel kell készülnie a lízingszakmának, új ismereteket szükséges szerezni.

2017. augusztus 22. kedd, 11:07

Kiváló részeredmények a lízingpiacról - infografika

2017. augusztus 09. szerda, 12:30

Kiváló részeredmények a lízingpiacról

Az építőipari fellendülés jól látszik a lízingpiaci adatokon, ahogy az agrárgépek boomja is - derül ki a Magyar Lízingszövetség összeállításából. Az építőgépek esetében a finanszírozott összeg az első félévben 33 százalékkal nőtt, mezőgazdasági gépek pedig 16 százalékos volt a bővülés.

2017. augusztus 09. szerda, 12:26

Bérletben jobban megéri - Trade Magazin - 2017....

A gépjárműflották megtervezése során a megszokott szolgáltatások mellett új trend, hogy a megrendelők már nemcsak bérlet árára, hanem a jármű használata során jelentkező összes költségre kíváncsiak. Egyre nagyobb az igény a flottamenedzsment-rendszerek használatára is. Az operatív lízing a legkedveltebb szerződési forma, ami a kis-és középvállalkozások körében is egyre népszerűbb.

2017. augusztus 03. csütörtök, 13:01

Rekordot produkált a lízingpiac - infografika

2017. augusztus 01. kedd, 12:23