Világgazdaság Lízing melléklet - 2016. augusztus 10.

Az NHP is sokat lendített a finanszírozáson.

2016. augusztus 15. hétfő, 12:26

PénzSztár 2016 - Legyél nyerő a pénzügyekben!

A Magyar Lízingszövetség szakmai támogatásával idén is megrendezik a PénzSztárt, az országos középiskolai pénzügyi-gazdasági versenyt.

Részletek

2016. augusztus 12. péntek, 10:57

Híznak a lízingcégek

Az első fél évben 4 százalékkal nőtt a lízingpiac. A gépjármű-finanszírozási láb mellett egyre erősebb a termelőeszköz- és gépfinanszírozási pillér. A teljes évre 500 milliárd forintnyi finanszírozást prognosztizál a szakma.

2016. augusztus 11. csütörtök, 11:09

Stabil teljesítmény a második negyedévben - Hízik a...

Növekedést ért el a magyar lízingpiac 2016 első felében: a finanszírozott összeg 4 százalékkal 235 milliárd forintra emelkedett - közölte a Magyar Lízingszövetség. Az első félévben a jegybanki hitelprogramhoz volt köthető a teljes finanszírozott összeg 24 százaléka. Kedvező folyamat, hogy az első félévben a termelőeszköz- és géplízing 7-7 százalékos növekedést ért el, ami egy stabilabb lízingpiacot eredményezett, és a lízing konstrukciók kiemelt szerepet kaptak a KKV-k finanszírozásban. A Magyar Lízingszövetség további növekedést vár a következő időszakban, 2016-ben a finanszírozott összeg így megközelítheti az 500 milliárd forintot.

2016. augusztus 10. szerda, 09:54

Szinte minden járműkategória dübörög az idén

Júliusban alig több mint 300 darab híján 10 ezer személyautó gurult ki a magyar autószalonokból, ami 32 százalékos bővülést jelent éves összevetésben. Azaz továbbra is hegymenetben van az személyautó piac. Az év első hét hónapjában közel 46 ezer személyautót adtak el a kereskedők, ami több mint 24 százalékos növekedés.

2016. augusztus 10. szerda, 09:41