1,5 millió forintos támogatás jár elektromos autó...

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Emobility Forum 2016 elnevezésű konferencia megnyitóján közölte: a kormány elektromos hajtású személyautók és kishaszonjárművek beszerzéséhez anyagi segítséget ad. A támogatás a bruttó vételár 21 százaléka, maximum 1,5 millió forint, s csak új járművek megvételére, lízingelésére vonatkozik, amelyek ára nem haladja meg a 15 millió forintot.

2016. szeptember 26. hétfő, 11:17

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 10 %-os...

Augusztusban 10 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 819 ezer darabot értékesítettek, míg júliusban 1,4 %-kal csökkentek az eladások. A nyolcadik hónapban a nagyobb piacok közül Olaszországban 20,1, Spanyolországban 14,6, Németországban 8,3, Franciaországban 6,7, az Egyesült Királyságban 3,3 %-kal nőtt a kereslet.

Az első nyolc hónapban 8,1 %-kal nőtt az új forgalomba helyezések száma, közel 9,79 millió darab új személyautót helyeztek forgalomba. Olaszországban 17,4, Spanyolországban 11,3, Franciaországban 6,1, Németországban 5,7, az Egyesült Királyságban 2,8 %-kal bővült a piac ez időszak alatt.

2016. szeptember 19. hétfő, 11:57

Új főtitkár a Magyar Lízingszövetségnél

Szeptember 15-től a több mint két évtizedes szakmai múlttal rendelkező dr. Tóth Zoltán látja el a Magyar Lízingszövetség főtitkári feladatait - közölte a szervezet. A főtitkár szerint a lízingpiac stabil fejlődő pályán van, és a jövőben a lízingtársaságok egyik legfontosabb feladata lesz, hogy a járműfinanszírozás mellett a vállalkozások eszközfinanszírozásában kulcsszerepet vállaljanak.

2016. szeptember 15. csütörtök, 10:50

Elkezdődött a regisztráció az idei PénzSztár versenyre

Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a PénzSztár elnevezésű Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny, melynek fő célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a pénzügyi kultúra fontosságára, játékos formában mérje tudásukat és tovább bővítse ismereteiket, egyúttal segítse a középiskolákat pénzügyi oktatási innovációs törekvéseik megvalósításában.

2016. szeptember 02. péntek, 11:20

Egymillióval több autó két évtized alatt

Jelentősen bővült a magyarországi autóállomány: 1995-höz képest 42 százalékkal 3,37 darabra nőtt a személyautók száma. Ezzel párhuzamosan a teherautóknál 56 százalékos növekedést következett be - derül ki a Magyar Lízingszövetség összeállításából, amely szerint a lízingpiacon továbbra is az egyik legfontosabb pillér marad a járműfinanszírozás. Az új személygépjárművek 50, míg az új haszongépjárművek 80 százaléka lízingkonstrukciók keretében kerül az utakra.

2016. szeptember 02. péntek, 08:47