Stabilan fejlődik a hazai lízingpiac - interjú Nyikos...

Feléledt a magyar lízingpiac. Az első fél évben a jegybanki hitelprogramhoz volt köthető a teljes finanszírozott összeg 24 százaléka. Ez több mint ötvenmilliárd forint kedvező kamatozású forrást jelentett a vállalkozásoknak. A lízingcégek viszont szeretnének kitörni abból, hogy csak jármű-finanszírozóként tekintenek rájuk –   mondta lapunknak Nyikos Katalin, a Magyar Lízingszövetség elnöke.

2016. október 11. kedd, 09:16

Érdekel, hogyan cserélnek gazdát a kifutó cégautók...

A magyar autóállomány folyamatosan bővül, amiben továbbra is a használtautó-piac játszik domináns szerepet. Mivel a 2008-as válság után évről-évre a céges autóvásárlások uralták az újautók piacát, most alig van olyan "fiatal" használt autó az országban, amely korábban nem cégautó volt. Lássuk, mit érdemes tudni a kifutó flottaautók értékesítéséről: körülbelül hány céges autó van ma Magyarországon és ezek jellemzően hogyan cserélnek gazdát?

2016. október 10. hétfő, 14:27

Deloitte Üzleti Akadémia - A lízingfinanszírozás...

A Magyar Lízingszövetség pártoló tagjával akkreditált képzést szervezett elsősorban a mérlegképes könyvelői és adótanácsadói képzésben részt vevő pénzügyesek számára. E rendezvény célja, hogy a szakterületen működő – és sok esetben  KKV szektorban dolgozó vagy azoknak szolgáltató – szakemberek jobban megismerjék a lizing formáit, jogi, számviteli és adózási szabályait, előnyeit, a finanszírozható projekteket, a szolgáltatás jellemzőit.

A képzés előadói:

• dr. Györgyi Dóra - IKB-Leasing
  • Sasinszki Imre - MKB-Euroleasing
  • Malkócs Tamás - K&H Bank
  • Jakus László - LeasePlan
  • Zs. Nagy István - Merkantil
  • dr. Tancsa Zoltán - Deloitte

Részletek:

2016. október 03. hétfő, 10:28

Pályázat elektromos autó vásárlásához

A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázati kiírást tesz közzé cselekvőképes természetes személyek, gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, civil szervezetek, helyi önkormányzatok, köztestületek, költségvetési szervek részére, az elektromobilitás elterjedésének ösztönzése érdekében tisztán elektromos személygépkocsik és/vagy legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tisztán elektromos tehergépkocsik megvásárlásának támogatására (ide értve a zárt végű pénzügyi lízing szerződés keretében történő megvalósulását is).

2016. szeptember 29. csütörtök, 10:31

Nemzetközi porondra lép a Lízingszövetség

A Magyar Lízingszövetség a közelmúltban csatlakozott az európai lízingszervezeteket tömörítő Leaseurope-hoz. A Leaserope egy ernyőszervezet, amely mind a lízing, mind pedig az autó- és járműbérlést magában foglaló iparágakat képviseli Európában Az együttműködés eredményeként a Magyar Lízingszövetség és tagvállalatai szorosabb együttműködést alakíthatnak ki a többi országban működő lízingszövetségekkel és lízingtársaságokkal, emellett pontosabb képet kaphatnak a piaci folyamatokról.

2016. szeptember 29. csütörtök, 09:53

Lízing a KKV-k körében - Gfk Kutatási eredmények...

Mit gondolnak a vállalatok/ vállalkozások a lízingről?

2016. szeptember 28. szerda, 13:37