Magyar Lízingszövetség

Eseménynaptár
Hírek

Júliustól autóvásárlási támogatást kapnak a...

Július elsejétől legfeljebb 2,5 millió forintos támogatást kaphatnak a legalább három gyereket nevelő családok új, legalább hétszemélyes személyautó vásárlásához.

A nagycsaládosok személygépkocsi-szerzési támogatásáról szóló 45/2019. (III. 12.) Korm. rendelet elérhető itt

Tovább

2019. március 13. szerda, 09:03

Így teljesített a lízingpiac 2018-ban - infografika

2019. február 22. péntek, 10:05

Korszerűbb autóparkot hozhat az új állami intézkedés

A gyermekvállalást ösztönző új családtámogatási intézkedések az autópiacot is érintik, a tervek szerint ugyanis az állam 2,5 millió forintos támogatás nyújt a 7 személyes új autók vásárlásához.

“A Magyar Lízingszövetség üdvözli a lépést, mert ennek köszönhetően növekedhet a korszerűbb autók aránya a magyar piacon, amelyen a személyautók átlagos életkora meghaladja a 14 évet. A pontos részletek nem ismertek és a piaci hatásokat csak azok megismerése után lehet számszerűsíteni, de mindenképpen fontos lépést jelent az autópiacon” - értékelte az új kormányzati intézkedésre vonatkozó terveket Tóth Zoltán, a Magyar Lízingszövetség főtitkára. Megemlítette, hogy - ahogy az az elektromos autók vásárlásához fűződő állami támogatásnál is működik - fontos lenne, hogy a támogatást finanszírozás mellett is igénybe lehessen venni, hiszen az új autók mintegy 40 százalékát lízingkonstrukcióban értékesítik. A támogatáshoz így sokkal szélesebb kör is hozzáférhet.

Tóth Zoltán hangsúlyozta: A magyar lízingpiaci szereplők támogatják azokat a lépéseket - így a most bejelentett nagycsaládosoknak szánt támogatást -, amelyek az újautó-vásárlásokat ösztönzik hiszen ezzel a korszerűbb, jobb környezetvédelmi besorolású autók elterjedése is növekszik.

2019. február 12. kedd, 10:41

Kiváló eredmények a lízingpiacon - további...

690 milliárd forint feletti finanszírozott összeggel zárta a múlt évet a magyar lízingpiac. Ez 13 százalékos éves bővülést jelent az előző évhez képest, 2008 óta pedig a legmagasabb érték - közölte a Magyar Lízingszövetség. A bővülés elsősorban a járműfinanszírozásnak köszönhető és az építőipari boom is rekordot eredményezett az egyik részpiacon. A lízingpiac a mostani kilátások szerint az idén 10 százalékos növekedésre lehet képes.

Tovább

2019. február 12. kedd, 10:35

Új adószabály hozhat fellendülést a lízingpiacon...

Januártól a korábbinál egyszerűbben lehet visszaigényelni az áfát a céges autók lízingdíjából - közölte a Magyar Lízingszövetség. A lépés az adminisztrációban jelent könnyebbséget, és kedvező hatása lehet az autófinanszírozási piacra is, amely jelentős emelkedést mutat.

Tovább

2019. február 06. szerda, 12:23

Magyar Lízingszövetség: Mit vittek januárban?

Erősen kezdte az évet a magyar járműpiac, az új autókból, kis- és nagyteherautókból, buszokból, motorokból is több fogyott, mint egy évvel korábban.

Tovább

2019. február 05. kedd, 11:13