Megsokasodnak a kombinált hitelek

Jelentősen átalakul az uniós finanszírozású kombinált hitelek kihelyezése a 2014–2020-as ciklusban az előző hétéves időszakhoz képest. A pénzügyi közvetítők kiválasztásának folyamata a tervek szerint májusban indul, míg a vállalkozások számára júliusban nyílhatnak meg az első kombinált pályázatok

2015. május 12. kedd, 09:14

Buktatók az EKAER rendszer garancia formájában...

Az az adózó, aki nem felel meg az EKAER rendszerben a kockázati biztosítékhoz kapcsolódó mentességi feltételeknek, és úgy dönt, hogy a kockázatos termékkel végzett közúti fuvarozással járó tevékenysége miatti kockázati biztosítékadási kötelezettségét garancia formájában nyújtja, számos buktatóval kell szembesülnie e kötelezettsége teljesítése során.

2015. május 11. hétfő, 12:39

Továbbra is slágertermék az autó

Összesen közel 32 ezer jármű kelt el az év első négy hónapjában, ami 16 százalékos bővülést jelent az előző év azonos időszakához képest – közölte a Magyar Lízingszövetség. A személyautókból 23,8 ezer talált gazdára, ez 13 százalékos növekedésnek felel meg. A piaci növekedésben a vállalkozások és a lízingcégek főszerepet játszanak, utóbbiak azért, mert az új járművek fele valamilyen lízingkonstrukció keretében talál gazdára, a vállalati újautó-beszerzéseknél pedig 70 százalékos a lízingfinanszírozás aránya.

2015. május 04. hétfő, 13:11

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 20,7 %-os...

Márciusban 20,7 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai piaca. A legnagyobb piacok közül Spanyolországban 67,6, az Egyesült Királyságban 25,6, Németországban 13,1, Franciaországban 11,1, Olaszországban 10,2 %-kal emelkedett a kereslet.

Januártól márciusig több mint 502,2 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 13,3 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Spanyolországban 42,3, az Egyesült Királyságban 24,2, Németországban 7,1, Olaszországban 7 %-kal nőtt az eladás, míg Franciaországban 0,5 %-kal csökkent.

2015. április 30. csütörtök, 14:46

Jön az egzotikus lízing

Az új jegybanki program különleges eszközökkel bővítheti a lízingpiacot, ezen keresztül pedig a vállalkozások gépparkját.

2015. április 29. szerda, 11:55

Még több autót vittek

Jó eredménnyel zárta az első negyedévet a magyar autópiac.

Folytatódott a bővülés a magyarországi autó- és járműpiacon. A Datahouse adatai szerint az év első három hónapjában 17 058 autó talált gazdára, ami 10 százalékos növekedést jelent éves összevetésben.

2015. április 21. kedd, 11:54