Az MNB készen áll a fennmaradt lakossági devizahitelek...

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának döntése értelmében az MNB készen áll arra, hogy a bankok és az egyéb érintett pénzügyi szolgáltatók rendelkezésére bocsássa a fennmaradt lakossági gépjármű-, személyi és egyéb devizahitel-állomány forintosításához szükséges 1,1 milliárd euro összegű devizát.

2015. június 10. szerda, 11:28

A magánszemélyek jelenthetik a kitörést az...

80-100 ezer ügyfél hiányzik jelenleg évente a személy-és kishaszon gépjármű értékesítési piacról – mondta Bohács Zoltán, a Lízingszövetség Autó Bizottságának vezetője a Magyar Autós Szakmai Szövetség (MASZSZ) és a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (GÉMOSZ) közgyűlésével összekapcsolt Gazdaságpolitikai Fórum vendégelőadójaként. Legalább is ennyivel kevesebb magánszemély vásárló volt 2014-ben a piacon, mint a válságot megelőző időszakban.

2015. június 05. péntek, 12:03

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 12,2 %-os...

Áprilisban 12,2 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai piaca, közel 170 ezer darabot adtak el ekkor. Minden új haszongépjármű szegmensben növekedést mértek. A legnagyobb piacok közül az Egyesült Királyságban 22,8, Spanyolországban 18,5, Olaszországban 9, Németországban 7, Franciaországban 1,4 %-kal emelkedett a kereslet.

Januártól áprilisig 671,7 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 13 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Spanyolországban 35,2, az Egyesült Királyságban 23,9, Olaszországban 7,6, Németországban 7,1 %-kal nőtt az eladás, míg Franciaországban (+0,01 %) stabil maradt a piac.

2015. június 04. csütörtök, 15:12

Csökkent a tempó a járműpiacon

Veszített lendületéből a magyarországi járműpiac májusban - többek között a bázishatás miatt - de még így is 10 százalék feletti volt a növekedés az év első öt hónapjában – közölte a Magyar Lízingszövetség.

A legfontosabb kategóriákban - személyautó, kis- és nagyteherautó, busz, motorkerékpár – májusban 7703 darab jármű kelt el a magyar piacon, ami 1,2 százalékos csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ugyanakkor az öthavi adatok alapján még mindig jelentős, több mint 12 százalékos volt a növekedés a piacon, azaz összesen 39 682 jármű kelt el – közölte a Magyar Lízingszövetség a Datahouse kimutatása alapján.

2015. június 01. hétfő, 12:37

Másfél év múlva áradhat a magyarországi pénzfolyó

Tizenkét ezer milliárd forintos uniós forrás lesz fejlesztésekre 2018-ig. A termeléssel, feldolgozással foglalkozó cégeknek áll a zászló.

2015. május 27. szerda, 12:00

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 8,2 %-os...

Áprilisban 6,9 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 1,16 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Olaszországban 24,2, Németországban 6,3, az Egyesült Királyságban 5,1, Spanyolországban 3,2, Franciaországban 2,3 %-kal nőtt a kereslet.

2015. május 19. kedd, 14:16