Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 8,3 %-os...

Februárban 8,3 %-kal nőtt az új haszongépjárművek európai piaca, közel 135,8 ezer darabot adtak el ekkor. A legnagyobb piacok közül Spanyolországban 29,5, az Egyesült Királyságban 19,4, Olaszországban 8,7 %-kal emelkedett a kereslet, míg Németországban stabil (+1 %) maradt a piac, Franciaországban pedig 4,3 %- kal csökkentek az eladások. Az új EU-tagországokban 20,4 %-os bővülést mértek.

Januártól februárig közel 278,4 ezer új haszongépjármű talált gazdára, ami 8 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez idő alatt Spanyolországban 27,7, az Egyesült Királyságban 21,9, Olaszországban 5,2, Németországban 3,1 %-kal nőtt az eladás, míg Németországban 7 %-kal csökkent.

2015. március 30. hétfő, 14:06

Autóhiteles elszámolás: százezrek, milliárdok, teendők

Az elszámolás 180-200 ezer élő lakossági devizahiteles autófinanszírozási szerződést érint, ezek összesen körülbelül 300 milliárd forintos tartozást foglalnak magukba. Az elszámolás azonban nem csak a meglévő, hanem már lezárt autófinanszírozási szerződésekre is vonatkozik. Ezekkel együtt - durva becsléssel - 1000 milliárd forint körüli szerződésállományt érint az elszámolás – közölte a Magyar Lízingszövetség.

2015. március 23. hétfő, 14:51

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 7 %-os...

Februárban 7,3 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 924,4 ezer darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Spanyolországban 26,1, Olaszországban 13,2, az Egyesült Királyságban 12, Németországban 6,6, Franciaországban 4,5 %-kal nőtt a kereslet.

2015. március 18. szerda, 15:45

Devizahiteles elszámolás – mikor kell külön kérni?

Nem minden devizahitel szerződés esetén automatikus az elszámolás, egyes esetekben külön kell ezt a banktól kérni. Mely kölcsönökkel kell most elszámolniuk a bankoknak? Milyen esetben kell nekünk kérni az elszámolást?

2015. március 17. kedd, 09:48

Elindult az NHP+

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 500 milliárd forintos keretösszeggel hétfőtől elindítja a növekedési hitelprogram plusz (nhp+) konstrukciót, amellyel a jegybank célja az nhp-ból eddig kimaradt mikro-, kis- és középvállalkozások hitelhez jutási lehetőségeinek javítása - közölte a jegybank hétfőn.

2015. március 17. kedd, 09:44

Gépjármű illeték: mikor, mennyit kell fizetni?

Autó vagy motor vásárlásakor nem elég csupán annyit szem előtt tartanunk, hogy mennyibe kerül az átírás költsége vagy, hogy mekkora a jármű fogyasztása, hanem azt is, mekkora illetéket kell fizetnünk utána.

2015. március 17. kedd, 09:42