EBA POG GL - MNB lakossági termékfelügyleti ajánlás...

Összhangban az Európai Bankhatóság által, 2015. július 15. napján közzétett a lakossági banki termékekkel kapcsolatos termékfelügyeleti és - irányítási intézkedésekről szóló iránymutatásokban foglaltakkal, az MNB elkészítette a pénzpiaci lakossági  termékekkel kapcsolatos termékfelügyeleti és irányítási intézkedésekről szóló ajánlást, amely elérhető az MNB honlapján.

2016. december 21. szerda, 10:38

Békés Karácsonyt és sikerekben gazdag új évet...

2016. december 21. szerda, 10:15

Dr. Böde Tamás az "Év lízinges jogásza" 2016-ban

A Wolters Kluwer Kft. által 2016-ban alapított Jogászdíj célja, hogy elismerje jogásztársadalom kiemelkedő képviselőinek szakmai teljesítményét. Az idén első  alkalommal 2016. december 15-én a Boscolo Hotelben megrendezett Díjátadó Gálán az „Év lízinges jogásza”  kategóriában Dr. Böde Tamás, a Lízingszövetség Jogi Bizottságának elnöke nyerte meg a díjat. Az elegáns plakettet Nyikos Katalin, a Lízingszövetség elnöke adta át.

2016. december 21. szerda, 10:12

Változott az elektromos járművek beszerzését...

Az NGM több ponton pontosította a GZR-D-Ö-2016  pályázati felhívást, s a lízingmódozatok, valamint flottakezelői szolgáltatások igénybevételére kitérő, Varga Mihály Miniszter Úr által aláírt hivatalos változat elérhető itt.

2016. december 05. hétfő, 08:52

A legfontosabb tények az IFRS 16-ról

A lízingre vonatkozó új nemzetközi számviteli standard, az IFRS 16 közzétételét követően a gépjárművek és berendezések lízingelésével foglalkozó európai vállalkozásoknak meg kell vizsgálniuk esetleges érintettségüket, s ha igen, az új szabályok időzítését és hatásait.

2016. november 30. szerda, 13:28

Új haszongépjármű eladás az EU-ban: 2,4 %-os...

Októberben 2,4 %-kal csökkent az új haszongépjárművek európai értékesítése, 185 ezer darabot adtak el. A szegmensek mindegyikében visszaesést mértek. Egyedül Olaszországban nőtt a kereslet, 47,9 %-kal, míg Németországban 15, az Egyesült Királyságban 6,4, Spanyolországban 5,7, Franciaországban 5,6 %-kal csökkentek az eladások.
Az első tíz hónapban mintegy 1,9 millió új haszongépjármű talált gazdára, ami 11,6 %-kal több mint az előző év azonos időszakában. Ez időszak alatt Olaszországban 41,1, Spanyolországban 10,8, Franciaországban 8,3, Németországban 8,1, az Egyesült Királyságban 2,1 %-kal nőtt az eladás.

2016. november 30. szerda, 13:15