Csökkent a tempó a járműpiacon

Veszített lendületéből a magyarországi járműpiac májusban - többek között a bázishatás miatt - de még így is 10 százalék feletti volt a növekedés az év első öt hónapjában – közölte a Magyar Lízingszövetség.

A legfontosabb kategóriákban - személyautó, kis- és nagyteherautó, busz, motorkerékpár – májusban 7703 darab jármű kelt el a magyar piacon, ami 1,2 százalékos csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ugyanakkor az öthavi adatok alapján még mindig jelentős, több mint 12 százalékos volt a növekedés a piacon, azaz összesen 39 682 jármű kelt el – közölte a Magyar Lízingszövetség a Datahouse kimutatása alapján.

2015. június 01. hétfő, 12:37

Másfél év múlva áradhat a magyarországi pénzfolyó

Tizenkét ezer milliárd forintos uniós forrás lesz fejlesztésekre 2018-ig. A termeléssel, feldolgozással foglalkozó cégeknek áll a zászló.

2015. május 27. szerda, 12:00

EU - új személyautó forgalomba helyezés: 8,2 %-os...

Áprilisban 6,9 %-kal emelkedett az unió piacain az újonnan eladott személyautók száma, több mint 1,16 millió darabot értékesítettek. A nagyobb piacok közül Olaszországban 24,2, Németországban 6,3, az Egyesült Királyságban 5,1, Spanyolországban 3,2, Franciaországban 2,3 %-kal nőtt a kereslet.

2015. május 19. kedd, 14:16

2015Q1 - Infografika

2015. május 19. kedd, 13:20

Tovább gyarapodott a lízingpiac

Folytatódott a bővülés a lízingpiacon 2015 első negyedévében. A finanszírozott összeg 107 milliárd forintot tett ki, ami több mint 20 százalékos növekedést jelent éves összevetésben – közölte a Magyar Lízingszövetség. A termelőeszközök esetében a finanszírozott összeg 57 milliárd forintra rúgott, ez pedig 36 százalékos bővülésnek felel meg. A jegybanki hitelprogramhoz köthető szerződéseknél a finanszírozott összeg 25 milliárd forint volt, azaz a teljes lízingpiaci növekedésnek a 24 százalékát adták ezek a konstrukciók. A Magyar Lízingszövetség szerint kedvező, hogy a termelőeszközök főszerepet játszottak a növekedésben, és a szervezet arra számít, hogy a jövőben is a vállalkozások hajtják majd a lízingpiacot.

2015. május 19. kedd, 13:15

Beruházni, de miből? Így gondolkodnak a lízingről a...

Egyre tudatosabban tájékozódnak és döntenek a hazai vállalatok lízingelési kérdésekben. Az aktívan lízingelő vállalatok negyede egy éven belül tervez eszközbeszerzést, és döntő többségük továbbra is lízingben gondolkodik.

2015. május 19. kedd, 10:21