Autóhitelesek: ez lesz a forintosítás menetrendje

A még meglévő fogyasztási devizahitelek forintosításáról szeptember közepén nyújtja be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a törvényjavaslatot, a forintosítás pedig - amely valamennyi devizanemre, így például a jenhitelesekre is kiterjed - december elsején lép hatályba, így akkortól csökkenhet az autóhitelesek törlesztőrészlete.

2015. augusztus 31. hétfő, 12:04

Az MNB sikeres devizatendere lehetővé teszi a megmaradt...

Az MNB a mai napon az érintett pénzügyi intézmények rendelkezésére bocsátotta a jelzáloghiteleken kívüli fogyasztói devizahitelek forintosításához szükséges devizát. A sikeres tenderrel a jegybank hozzájárul ahhoz, hogy a fogyasztói deviza- és deviza alapú hitelek teljes kivezetése gyorsan, rendezett módon és a pénzügyi stabilitás megőrzése mellett történjen meg. Az MNB tenderén az összes érdemi fogyasztói devizahitel-állománnyal rendelkező bank részt vett.

2015. augusztus 25. kedd, 08:04

A Magyar Lízingszövetség állásfoglalása az...

Megszületett a megállapodás a devizalalapú autófinanszírozási szerződések forintosításáról. A kormány és a Bankszövetség között létrejött egyezség értelmében piaci árfolyamon, de 31 milliárd forintos támogatással történik a forintosítás. Az átváltási árfolyam az euróhitelek esetében 309,20 forintos, a svájci frank esetében pedig 287,20 forintos árfolyamon történik majd, de a jelzáloghiteleknél korábban megállapított kedvezményes árfolyam - 308,97 forint/euró, és 256,47 forint/frank - alapján jóváírást kapnak az ügyfelek. Az átváltáshoz kapcsolódó jóváírás 31 milliárd forintos összegét fele-fele részben állja a költségvetés, illetve a bankok. Az átváltás után a kamatokat a bankok nem emelhetik.

2015. augusztus 19. szerda, 16:51

Két számjegyű többlet a lízingpiacon

Tovább növekedett a magyar lízingpiac: a második negyedév végén a finanszírozott összeg 226 milliárd forintra rúgott, ami 22,1 százalékos bővülést jelent az előző év azonos időszakához képest. Az új szerződések száma 10 százalékkal 37,3 ezerre nőtt éves összevetésben. A jegybanki hitelprogram keretében az első félévben 60 milliárd forintot helyeztek ki a lízingcégek, ez 107 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi értéket.

2015. augusztus 19. szerda, 16:49

Az MNB segíti a megmaradt lakossági devizahitelek...

Megkezdődhet a fogyasztói devizahitelek forintra váltása és ezzel a lakossági devizahitelek korszakának teljes lezárása. Az MNB és a Bankszövetség között 2015. augusztus 19-én megkötött megállapodás értelmében az MNB rendelkezésre bocsátja a forintosításhoz szükséges svájci frank mennyiséget. Az MNB az első tenderét 2015. augusztus 24-én tartja, ahol a partnerbankok a szükséges svájci frank mennyiségét a tender időpontjában elérhető legutolsó hivatalos MNB árfolyamon tudják beszerezni.

2015. augusztus 19. szerda, 15:14

Bejelentették az autó- és a személyi hitelek...

Piaci árfolyamon, de összesen 31 milliárd forintos támogatással forintosítják a devizaalapú személyi és autóhiteleket – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán, Budapesten. Az átváltás önkéntes lesz az ügyfelek részéről, és a bankok nem utasíthatják el.

2015. augusztus 19. szerda, 15:00